I després

2 NOTÍCIES, 2 IMATGES DE PD’A

Compartiu aquesta història

DESMANTELLAT UN GRUP CRIMINAL QUE ASSALTAVA PLANTACIONS DE MARIHUANA
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona el 27 de setembre van detenir dotze homes membres d’un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris violents en habitatges de la demarcació de Girona d’on sostreien, principalment, diners i droga. La investigació, tutelada pel jutjat d’instrucció núm. 1 de Girona, es va iniciar el 23 d’abril quan els agents de l’AIC van tenir coneixement que s’havia produït un robatori violent en un habitatge de Sant Joan de Mollet (Gironès). Fins el mes de setembre els investigadors tenen comptabilitzats sis robatoris més a les localitats de Platja d’Aro (Baix Empordà), Blanes (Selva), Parlavà (Baix Empordà), Girona (Gironès) i Llagostera (Gironès), tots atribuïts a un mateix grup criminal. Aquest grup criminal, format per almenys tretze membres, tenia com a principal objectiu la sostracció de plantacions de marihuana, tant interiors com exteriors. El seu modus operandi consistia en localitzar una plantació de marihuana i intentaven fer les gestions necessàries per comprar-la. D’aquesta forma podien comprovar l’estat de floració de les plantes i determinar si era el moment òptim per anar-la a buscar. En algunes ocasions s’apropaven a les finques amb l’excusa de buscar feina o comprar un xai.
Posteriorment, un cop havien analitzats tots els factors, es dirigien a la plantació i, armats amb pals i armes blanques, perpetraven el robatori i s’emportaven les plantes amb violència i intimidació.
Els investigadors tenen acreditat que en tres dels robatoris els delinqüents van sostreure plantes de marihuana, mentre que en els quatre restants es van emportar diners com a botí. En el darrer dels robatoris, comès el 14 de setembre a Llagostera, els agents van detenir un dels delinqüents de manera flagrant quan fugia del lloc dels fets. Un cop els investigadors van tenir el grup plenament identificat el dia 27 van dur a termes cinc entrades i escorcolls simultanis, tres a Girona i dos a Salt. Es van arrestar dotze persones i es van comissar comís de 80 plantes de marihuana, una caixa de munició del calibre 9 mm, una escopeta d’aire comprimit, unes manilles, un nunchaku, un matxet, un puny americà i una gran quantitat de roba amb la que cometien els robatoris. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó per a sis dels detinguts i llibertats amb càrrecs per a la resta.

mossos_desmantellat2

 

ELS MOSSOS D’ESQUADRA SALVEN LA VIDA D’UN TURISTA
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van salvar la vida a un turista francès que havia patit una aturada cardiorespiratòria en un hotel de la localitat de Platja d’Aro (Baix Empordà). El 13 de setembre, a quarts d’una del migdia, els mossos van tenir coneixement que una persona tenia un trau al cap i es trobava estirada a terra a l’aparcament d’un hotel de la població de Platja d’Aro (Baix Empordà). Ràpidament una patrulla va arribar al lloc i va constatar que no era una ferida lleu sinó que es tractava d’un home d’edat avançada, que es trobava a terra possiblement per una parada cardiorespiratòria. Els agents van comprovar que l’home estava en estat cianòtic i que no tenia constants vitals. Els agents van realitzar les primeres maniobres de reanimació manual amb el massatge cardíac durant quatre minuts. Un cop van arribar els serveis mèdics es van fer càrrec de l’actuació i van continuar realitzant la reanimació durant 15 minuts més fins a remuntar-lo. Un cop estabilitzat l’home va ser traslladat amb helicòpter a l’hospital Trueta de Girona i fins el dissabte passat no li van donar l’alta per tornar al seu país d’origen. Segons els facultatius, la ràpida intervenció dels agents va ser determinant per salvar la vida al turista francès.

mossos2

 

El més llegit

I després