Un home de 78 anys, veí de Santa Cristina d’Aro, ha mort ofegat aquest dilluns al matí a la Platja de Sant Pol després que pels volts de les nou uns testimonis alertessin al 112 que un home es trobava inconscient a l’aigua i que havia estat traslladat fins a la platja pels banyistes. Els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), han traslladat un helicòpter i dues ambulància fins al lloc, on no han pogut fer res per salvar-li la vida i ha mort a la mateixa platja. A aquella hora encara no havia entrat en funcionament el servei de vigilància de platges.

Tres hores més tard, al voltant de les dotze del migdia, els equips d’emergència han rebut un nou avís a la Platja Gran de Platja d’Aro, a l’alçada de l’Hotel Aromar, on ha mort una altra persona en les darreres 24 hores. Es tracta d’un home de 41 anys de nacionalitat italiana, que primer ha estat atès pel socorrista i després pel Sistema d’Emergències Mèdiques. En el moment dels fets, hi onejava bandera verda i la platja estava vigilada, segons Protecció Civil.

Tant a la platja de Sant Pol com a Platja Gran hi ha treballat l’helicòpter del SEM i diverses ambulàncies. D’altra banda, a la mateixa hora, un altre home ha estat atès pels serveis sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques a la platja de Sa Conca, situada entre la Platja Gran i la de Sant Pol, amb símptomes de patir un ictus.

El cap de setmana ha estat ple d’incidències i rescats a la nostra zona amb la intervenció dels Bombers i la presència d’helicòpters per evacuar ferits, com han estat dos casos a la Cala Jonca de Sant Feliu amb el rescat, primer d’una noia, que va ser traslladada al port i en un altre moment d’un home  i, ben a prop, a la Via Ferrada, es va desplegar tot el dispositiu de rescat per evacuar un noi que s’havia quedat bloquejat en el seu recorregut però que finalment va poder sortir pels seus propis mitjans.

També a la Cala de Concagats, entre Sant Feliu i Tossa de Mar, al terme municipal de Santa Cristina d’Aro, durant el cap de setmana, un jove va caure en unes roques. Se’l va rescatar per aigua i se’l va haver d’endur un helicòpter medicalitzat del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Fins al lloc de l’incident s’hi van desplaçar els Bombers de Catalunya i la Policia Local.

Un cap de setmana on també s’ha actuat a cales com Cala Belladona i Roques Planes, realitzant diferents serveis d’extracció de precipitats amb diverses diagnòstics, per la qual cosa es demana molta precaució ja que arreu de Catalunya, els morts a les platges s’han doblat en comparació al mateix període de l’any passat.