I després

2 CRÒNIQUES DEL MÓN DE LA VELA DE SFG

Compartiu aquesta història

SEGUIM EL MUNDIAL AMB REGATISTES GANXONS
Un cop coneguda la notícia que el proper mundial de la classe Splash, que aquests dies s’està celebrant a Polònia es portarà a terme a Sant Feliu, els quatre regatistes ganxons que hi participen, encaren amb més entusiasme els reptes d’aquesta competició.
En la crònica diària que ens fan arribar es destaca que la regata preparatòria de diumenge fou una prova ben dura, ja que el vent intens de més de 18 nusos va fer que els regatistes s’haguessin de buidar per mantenir les embarcacions ben estables i s’hauran esforçar al màxim per estar entre el grup d’embarcacions capdavanteres.
La sorpresa la va donar en Martí Ferrer, liderant la regata preparatòria per a majors d’edat des de la primera cenyida i fins a mitja prova. Finalment es va conformar amb un 3er lloc, però amb la sensació que pot estar més amunt amb esforç i perseverança.
Un cop acabades les regates preparatòries, es va iniciar la cerimònia d’obertura del Mundial, amb representants de 6 països diferents amb el pregó de benvinguda pronunciat a la plaça de la vila de Puck, a càrrec del delegat als representants de Catalunya a aquest Mundial.
Posteriorment, en el vernissatge, hi van haver moltes demandes d’informació per venir al Mundial de l’any que ve a la Costa Brava.

CRÒNICA TROFEU CIUTAT DE SFG DE VELA DE CREUER
Thierry d’Argoubert (CNSFG) es va proclamar guanyador del Trofeu Ciutat de Sant Feliu disputat aquest dissabte amb un temps d’1 h 09’ 54”.
D’Argoubert va compartir podi amb Ricard Alsina (CNPDA) que va ocupar el segon lloc amb 1 h. 20’ 19” i Martí Gelabert (CNPDA) que va quedar tercer amb 1 h. 23’ 33”. La regata va aplegat 12 iots participants, dels quals només 9 van acabar l’única prova que es va disputar.. La competició es va celebrar sota un sol radiant, tot i que el tret de sortida es va retardar a causa del poc vent i el fort onatge. Finalment, prop de la 1 de la tarda va començar la regata amb un vent de 14 nusos que bufava des de 110 graus. A mitja competició, el vent va baixar d’intensitat i es va situar a uns 6 nusos des de 80 graus.
El Trofeu Ciutat de Sant Feliu és una competició de vela de creuer que ha organitzat el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols en col·laboració amb l’Ajuntament. La regata es va deixar de celebrar anys enrere però enguany el consistori ganxó l’ha volgut recuperar amb la voluntat de tenir un esdeveniment de vela propi de la ciutat. Gràcies al seu patrocini, la regata va oferir esmorzar, obsequis per tots els participants i amarradors gratuïts durant quatre nits (inclosa la del 18 de juliol prèvia a la prova) a tots els iots que s’hi van inscriure.

El més llegit

I després