MILLORES A LA PLAÇA MARSILLACH DE SANT FELIU
La plaça de Narcís Marsillach ha tingut recentment millores importants, com es pot veure en la imatge. Amb el pas dels anys l’entorn s’havia deteriorat. L’Ajuntament ha fet un tancat de fusta a la zona infantil, la qual cosa permetrà que els infants puguin jugar lliurement en un entorn segur que, a més, tindrà la garantia que no s’acostaran gossos a les instal.lacions ni als nens. Igualment s’ha reforçat i embellit amb formigó acolorit els passos i camins d’aquesta plaça, marcant un recorregut per bona part del perímetre, quest espai és el punt de trobada dels veïns, on també hi fan celebracions, i l’aspecte en els darrers anys s’havia anat deteriorant.

 

ENLLESTIT EL CARRER SANTA MAGDALENA
Tal i com varem avançar, a principis d’aquesta setmana s’ha procedir a asfaltar el tram del carrer Santa Magdalena que va des de la carretera de Girona fins la riera, al costat de la qual s’hi ha construït el dipòsit de recollida de sediments, després de fer-hi la canalització i la reurbanització obra que, per la seva complexitat, ha durat uns mesos. Finalment, es va obrir al trànsit el dijous al migdia. L’alcalde va declarar a la nostra emissora que els camions que accedien a Ginesta per la banda de la ronda, ho continuaran fent en comptes de fer-ho per Santa Magdalena i evitar que coincideixin amb les entrades i sortides dedl col.legi Gaziel.
Conscients de les molèsties ocasionades, l’empresa constructora ha fet pública una nota en la qual diu textualment: “Massachs Obres i Paisatges informa que, acabades les obres i obert al trànsit el carrer Santa Magdalena, agraeix la paciència dels veïns afectats i els desitja un feliç estiu 2107”.

 

QUART “COMPARTIM JUGANT AMB GENT GRAN”
Per quart any consecutiu, els casals de gent gran Tueda i Salvador Espriu i l’Espai La Milana han portat a terme el projecte: “ Compartim jugant amb la Gent  Gran”.
Persones pertanyents als dos casals de Sant Feliu de Guíxols han compartit esmorzar, jocs, contes i intercanviat experiències durant tot un matí amb els nens i nenes del Casal d’Estiu que organitza l’Espai La Milana del carrer Girona,40.
L’experiència, una any més, ha estat molt enriquidora i ja s’anuncia que es continuarà portant a terme durant l’hivern.

 

HAVANERES AMB LA TAVERNA I ARJAU AL PATI DE L’ESCOLA DE MÚSICA
Dins de la 23ena Mostra de Cançó de Taverna de Sant Feliu de Guíxols, aquest dissabte 22 de juliol a les 22:30 h. actuaran al pati de l’Escola Municipal de Música els grups La Taverna i Arjau.
Enguany s’incorpora aquest nou espai que compta amb un entorn molt especial i agradable dins d’aquest centre del carrar Capmany, 23-25, al costat dels jutjats.
El preu és de 3 euros que inclou el concert doble, copa de cava de benvinguda i cremat a la mitja part.
En el mateix espai, el dia 18 d’agost hi actuaran Les anxovetes i en Sé.
Les entrades anticipades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de 10 a 21h. i des d’una hora abans al lloc de l’espectacle.

 

DIUMENGE, VI DESFILADA DE MODA COSTA BRAVA A SFG
Aquest diumenge 23 de juliol a les 20:30 hores se celebra a l’Espai Port, dins el 55è Festival de la Porta, Ferrada la desfilada de moda del comerç ganxó.
Hi haurà música en directe amb la formació “Biutysoul”, copa de cava, sopar al Village de Els Tinars, Market i un sorteig molt llaminer entre d’altres moltes sorpreses.
Es poden adquirir les entrades al preu de 4€ a Discos Sol Negre, Casellas interiors, Pastisseria Gironès, Estètica Paqui, als comerços participants, o bé al canal online: https://goo.gl/NNqSfN

 

PREMIAT A SFG AMB 148.215 € A L’EUROMILLONES
Una butlleta del Euromillones segellada a l’administració número 2 de loteria de l’Avinguda de Catalunya de Sant Feliu de Guíxols va resultar premiada dimarts amb 148.215,26 euros, sorteig en el qual no hi varen haver encertants de primera categoria (cinc encerts més dues estrelles). Una de les quatre de segona categoria (cinc encerts i una estrella) era la de Sant Feliu. És una informació que publicava el diari de Girona, la totalitat de la qual la podeu consultar seguint el següent enllaç: http://www.diaridegirona.cat/baix-emporda/2017/07/20/butlleta-deuromillones-deixa-148215-euros/857717.html#

 

PROGRAMACIÓ DEL SINGLOT FESTIVAL D’EL TERRAT
The Project i El Terrat, d’Andreu Buenafuente, es varen conjurar per oferir unes jornades que, sota el nom de Singlot Festival, fes possible “una trobada que tingués com a objetiu programar una mostra del millor talent nacional de l’humor i la comèdia durant tres dies arran de mar. Una trobada on la comèdia es pren seriosament”. I es va fer a Sant Feliu, obrint un parèntesi dins del Festival de la Porta Ferrada i fent possible que Sant Feliu de Guíxols sigui el centre de l’humor i la comèdia durant el proper cap de setmana, 27, 28 i 29 de juliol, amb propostes que considerem que són molt interessants i que estan perfectament desglossades en aquest web: http://singlotfestival.com

 

MOSSÈN JOAN PUJOL SERÀ EL NOU RECTOR A SFG
El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va signar dilluns diversos nomenaments que entraran en vigor a partir del 14 de setembre. D’acord amb aquests nomenaments, Mossèn Joan Pujol ha estat nomenat nou rector de les parròquies de la Mare de Déu dels Àngels i de Santa Maria Assumpta de Sant Feliu de Guíxols en substitució de Narcís Ponsatí. Amb la jubilació canònica de rector, Ponsatí passarà a ser el capellà de la comunitat de les Germanetes dels Pobres de Girona.
El nou rector fou traslladat l’any 2013 des d’Arenys de Mar a la zona de Pala i Begur, on s’ha fet càrrec de cinc petites parròquies i d’aquí dos mesos vindrà a Sant Feliu.
D’altra banda, també de notifica que el periodista guixolenc Xavier Roca, serà secretari tècnic de la delegació de mitjans de comunicació social del Bisbat.

 

EN SÉ TORNA AL BARRI… AMB EN DANI, L’EDGAR I EN MIQUEL
Aquest diumenge, 23 de juliol a les 22:00 h. a la Plaça Empordà de Sant Feliu de Guíxols, el cantautor Sé torna un any més al barri on va néixer per cantar als seus veïns i a totes aquelles persones que s’hi acostin, les cançons inspirades en el barri de Tueda, els seus personatges, els records d’infantesa i els homenatges a les persones que l’han marcat, mitjançant peces costumistes i evocadores.
En aquesta ocasió també hi actuaran en Dani Pedrol, l’Edgar Sanz i en Miquel Pedrol (del grup La Taverna) fent un duet amb el seu net Dani. Aquest concert l’organitza l’Associació de Veïns de Tueda dins del calendari d’activitats que porta a terme anualment.

 

DISSABTE, ACTE DE GUÍXOLS PER LA INDEPENDÈNCIA-ANC
Guíxols per la Independència de l’Assemblea Nacional Catalana (AN) ha informat d’una activitat per aquest dissabte dia 22 de juliol, a la Placeta Sant Joan a les 19: 30 hores, on es confeccionarà entre totes les persones assistents, un SÍ gegant per fer una fotografia aèria amb aquesta composició.
També s’hi preveu una parada on informen que ja disposaran de les noves samarretes commemoratives del proper 11 de setembre.

 

LA JUNTA DEL BARRI DEL PUIG DEMANA CANVIS EN LA VIALITAT
La nova junta de l’Associació de Veïns del Barri del Puig  de Sant Feliu de Guíxols ha tramés als mitjans el contingut de les peticions que fa a l’Ajuntament per tal de modificar alguns aspectes de la vialitat, entre altres destaquen un aparcament amb horari limitat al carrer Garrofers i treure les pilones d’aquest mateix carrer en la connexió amb Ferran Romaguera.
Podeu consultar el contingut íntegre amb els raonaments exposats en el següent  ARXIU

 

XXII CAMINADA NOCTURNA DEL C.E.MONTCLAR
Pel proper divendres, 28 de juliol, en Centre Excursionista Montclar de Sant Feliu de Guíxols, organitza la 22ena Caminada Nocturna  amb sortida a les 23 h. del Passeig del Mar, davant de l’Ajuntament.
Es podran fer les inscripcions des de dues hores abans des del mateix punt de sortida.
Preu d’incripció per a federats: 3 euros i 5 euros per als no federats.
Es tracta d’un recorregut aproximat de dues hores i mitja i cal portar calçat adequat per caminar, frontal/llanterna, banyador i tovallola per la remullada.

 

SERVEI DE BANY ADAPTAT A LES PLATGES
Creu Roja ofereix el servei de bany adaptat a vuit platges del litoral gironí. Es pot trobar a les platges de Sant Feliu i Sant Pol (a la foto), a la de Riells de l’Escala; Empuriabrava, de Castelló d’Empúries; a Llafranc i Tamariu, de Palafrugell, Aiguablava i sa Riera, de Begur. Aquest servei permet a les persones amb discapacitat o amb mobilitat reduïda banyar-se al mar. Els dispositius de bany adaptat consisteixen en cadires amfíbies, crosses i armilles salvavides que faciliten el bany a les persones amb discapacitat acompanyades de personal de Creu Roja. De cadires amfíbies n’hi ha nou, una a cadascuna de les platges esmentades, a excepció de la d’Empuriabrava, en què n’hi ha dues. Els socorristes de Creu Roja són presents a disset platges.

 

EXPOSICIÓ D’ESCULTURES DE SANDRA MOLINA A L’AJUNTAMENT
Des del 17 i fins el 30 de juliol l’escultora Sandra molina exposa peces de la seva col.lecció: “la suavitat de les seves escultures deixen entreveure la sensibilitat d’aquesta artista barcelonina, l’obra de la qual transmet sensacions i sentiments de calma, harmonia i bellesa a l’espectador”.
Es pot visitar de dilluns a divendres d’11 a 13h i de 18 a 20h. i els caps de setmana de 18 a 20h.

 

EL PINTOR TONI CASSANY EXPOSA A LA CAMBRA DE COMERÇ
Fins el 31 de juliol es pot contemplar a la Cambra de Comerç l’exposició 30 anys de pintura de l’artista gironí Toni Cassany, que ofereix una mostra de pintura d’arrels postimpressionistes que conserva records del naturalisme i amb una forta inspiració en els paisatges de l’Empordà, que presenta una cinquantena d’obres variades que “ens demostren com l’extensió i la profunditat d’un paisatge obert poden transmetre millor que cap altre imatge, els sentiments més profunds de l’ànima”.
L’exposició es pot visitar, fins el dia 31 de juliol d’11:00h. a 13:30h. i de 18:00 a 21:00h., a la sala d’exposicions de la Cambra.

 

TAULA PREVENTIVA CONTRA EL CÀNCER DE PELL
El passat dissabte, integrants de la delegació a Sant Feliu de l’Associació Catalunya Contra el Càncer varen parar una taula de prevenció solar a la Rambla Vidal on s’informava dels riscos del sol i de la importància de protegir-se bé per prevenir patologies com el càncer de pell.
Sobre aquesta qüestió, el coordinador del grup melanoma de l’Hospital Clínic de Barcelona recordava  la importància d’aquest tipus de campanyes i afegia que cal anar al metge quan hi hagi sospites, perquè el 90% dels càncers de pell es poden curar si es diagnostiquen a temps i que hi ha melanomes que no són immediats, sinó que es desenvolupen a llarg termini davant d’una exposició continuada durant anys al raig UV.

 

PARTICIPATS ACTES DE LA DIADA DE LA VERGE DEL CARME
Amb una important assistència es varen portar a terme un any més les activitats programades amb motiu de la celebració de la diada de la Verge del Carme, patrona dels pescadors que va constar d’un ofici a la parròquia, processó fins el port, sortida amb el vaixell Atlàntida III, de Creuers Mare Nostrum, la típica sardinada i la Cantada a la platja, que va aplegar unes 700 persones, on varen actuar els grups Xarxa, Llops de Mar i La taverna, amb cremat inclòs.
Les activitats estaven organitzades per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la Confraria de Pescadors.

 

CONCERTS I ACTIVITATS A CAS ROMAGUÉ-CASA IRLA
– Div 21 de juliol, 20:00 h. : Cicle Concerts al Terrat amb ROGER USART (Manlleu, folk/americana)
– Dis 22 juliol : ANDREW McCUBBIN feat. MELINDA KAY (Austràlia, folk rock)
– Diu 23 juliol, 12:00 h. : vermut amb GENTLEMEN OF FEW (Kent, UK, bluegrass)
– Div. 28 juliol : PELUT & GON (Figueres, rock)

 

AQUEST DIVENDRES, SARDANES A LA PLAÇA DEL PUIG
Aquest divendres, 21 de juliol a les 7 de la tarda, a la Plaça del Puig, l’Agrupació Amics de la Sardana, amb el patrocini de l’Ajuntament de Sant Feliu, organitza un concert a càrrec de la Cobla Vila de la Jonquera, que oferirà el següent programa: Muntanyes de Ceret (Rossend Palmada), Estimat amic (2 fiscorns de Enric ViIà), Per molts anys Foment (Jaume Oliver), Passeig Maristany (Pere Fontàs), Perfum de mar (Josep Coll Ferrando) i Viladesens  (Francesc Mas Ros ). Sorteig d’un tortell de la pastisseria Cortés. Propera audició: 28 de juliol. Cobla Rossinyolets.