I després

18 NOTÍCIES + 18 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

CURS DE COMUNICACIÓ I COMPORTAMENTS EFICAÇOS
El Servei d’Assessorament d’Empreses de l’Ajuntament de Sant Feliu, anuncia una nova formació gratuïta el proper dimarts, dia 17 d’abril, amb un curs de comunicació i comportaments eficaços, entre les 9.30 a 13.30 h. al primer pis de l’estació d’autobusos.
És un curs on es proporcionen coneixements i eines per desenvolupar certes habilitats que permetin relacions profitoses i enriquidores, millorant la comunicació com a base per a les relacions personals , lideratge, gestió d’equips negociació i resolució de conflictes.
Inscripció a: http://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/19096-eficacia-relacional-comunicacio-i-comportaments-eficacos

 

GDC SE SUMA ALS AMICS DEL MUSEU PER LES OBRES AL PORT MEDIEVAL
A través d’una nota de premsa, Guíxols des del Carrer-Entesa (GdC-E) de Sant Feliu de Guíxols, ha anunciat que se suma a la preocupació mostrada per l’associació Amics del Museu i exigeix la catalogació immediata de tota la zona del port medieval, on Ports de la Generalitat hi té previst construir una escala, tal i com ja varem publicar a les nostres xarxes el passat dimecres amb la denúncia dels Amics del Museu.
GdC exigeix que es reuneixi quan abans millor la Comissió Local de Patrimoni i proposarà, en el ple ordinari d’abril, una acció conjunta de protecció i millora de tot l’entorn del port medieval, tal i com consta en el seu escrit que podeu consultar a través del següent ARXIU

 

EL COR DE MARIA-SANT JOSEP OBRIRÀ UN CENTRE 0-3
La direcció del Centre Educatiu Cor de Maria-Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols, anuncia que té una novetat, que és l’obertura d’un centre 0-3 anys, essent la única escola que acollirà nens i nenes des de 0 a 16 anys. I segons la directora General, Cristina Carrión, “la idea és que la línia pedagògica de l’escola, de treballs en valors, en estimulació, el màxim de competencial s’inicia des dels més petits possibles, amb una línia pedagògica sòlida i flexible en horaris”.
La posada en marxa serà a l’inici del proper curs 2018-2019, el mes de setembre, però en aquests dies s’està informant a tots els mestres i famílies de l’escola i la setmana entrant tenen previst difondre-ho amb fulletons i cartells i pel dimarts, dia 24 d’abril a les 17:30 h. està prevista una sessió informativa oberta a tothom.

 

AQUEST DIVENDRES, ACTE DELS SOCIALISTES: “REPÚBLICA I FEDERALISME”
Aquest divendres, 13 d’abril a les 20h, organitzat pel grup Opina-s i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) se celebrarà l’acte “República i Federalisme” al Centre Cívic Vilartagues de Sant Feliu de Guíxols.
La presentació anirà a càrrec de Laura Serrano, regidora d’Acció Social, Igualtat i Habitatge i intervindran el diputat del PSC al Parlament de Catalunya, Ferran Pedret, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Josep Melcior Muñoz.
Després de les intervencions es donarà el torn de paraula als assistents per establir un col·loqui.

 

ACTE COMMEMORATIU DE LA REPÚBLICA D’ERC GUÍXOLS
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC Guíxols) organitza aquest dissabte, 14 d’abril, un acte commemoratiu amb motiu del Dia de la República a la Plaça Miquel Murlà de Sant Feliu de Guíxols.
La presntació de l’acte anirà a càrrec de Lluïsa Provensal.
Hi intervindran: Josep Ramon Llobet (regidor d’Educació) i Albert Polo (regidor de Transició Nacional.
A les 12:00 h. se servirà un vermut republicà entre els assistents.

 

LES NOTES MUSICALS DE LA SEGONA REPÚBLICA
Enguany es compleixen 87 anys de la proclamació de la Segona República espanyola, el 14 d’abril de 1931. L’esdeveniment va ser molt ben acollit entre molts ciutadans, entre ells el músic i compositor guixolenc Josep M. Vilà Gandol. Així es demostra a partir d’un document que es conserva en el seu fons, a l’Arxiu Municipal, i del qual en mostrem la caràtula. Es tracta de la partitura per a piano de l’obra titulada “Cant a la llibertat (Marxa Republicana)” que el mestre Vilà fa constar que havia musicat “En el primer aniversari de la proclamació de la República”, tot adjuntant-hi l’eloqüent bandera tricolor.
La Segona República va sucumbir el 1939. Tampoc Josep M. Vilà va tenir una vida gaire llarga. El 18 de març de 1937, precisament quan ja havia esclatat la Guerra Civil, va morir d’una malaltia pulmonar hereditària, als 32 anys d’edat.

 

VALTONYC CENTRA EL PLE I EL PUNT SOBLE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ
La moció en defensa de la llibertat d’expressió, que contenia la demanda de Guíxols des del carrer d’incloure de forma testimonial el nom del raper Valtonyc en la programació del Festival de la Porta Ferrada, es va aprovar després de fer un recés en el ple extraordinari del passat dijous i una reunió dels portaveus, on es va acordar la seva votació per punts i, quan al cantant comdemnat per les seves lletres, es va decidir que no s’inclogués en en cartell del festival sinó que s’intentés la seva contractació dins d’un altre àmbit com és el de la festa de la cultura popular que se celebra el mes de setembre. Pel què fa a la demanda de la llibertat d’expressió hi va haver unanimitat.

 

EL GERENT DE PORTS VISITA LES OBRES DEL FORTÍ
El Gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, va informar a través d’una piulada al Twitter, que dilluns havia visitat amb el president de la Cambra de Comerç i del Nàutic Vell de Sant Feliu de Guíxols les obres del moll de Fortí a la confluència amb els accessos al Nàutic Vell, una actuació en la que Ports de la Generalitat hi ha invertit 400.000 euros i que, entre altres intervencions, connectarà el passeig marítim amb el promontori d’El Salvament, “creant un circuit visitable al voltant de tot l’àmbit del Fortí”.

 

GABRIEL RUFIAN ASSISTIRÀ A LA PRESENTACIÓ D’UN LLIBRE A SANT FELIU
Dissabte de la setmana entrant, 21 d’abril a les 18.30h al Centre Cívic Vilartagues, el diputat d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, presentarà el llibre “Gabriel Rufián, La voz de la calle”. L’acte organitzat per la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols, comptarà amb la participació del propi Gabriel Rufián i de l’autor del llibre Igor Meltxor. A través de diferents entrevistes fetes pel responsable de www.elperiodistacanalla.net al diputat republicà, s’analitzen les claus per entendre la política catalana, el referèndum l’1 d’octubre i el procés de construcció de la República catalana.

 

EL GUÍXOLS ESCENA OMPLE LES SEVES REPRESENTACIONS
El teatre professional del Guíxols escena està aconseguint esgotar les localitats de les obres programades aquesta primavera amb representacions com E.V.A. i Adossats, aquesta darrera amb l’absència per malaltia de Carles Canut que va requerir d’un substitut de darrera hora que va evitar la suspensió de la representació, que va gaudir de llargs aplaudiments dels públic.
La propera, i darrera d’aquesta edició, serà “Mala broma” programada pel 13 de maig amb la trama on “dos antics amics es retroben després de vint anys. Quan eren joves, presentaven plegats un programa radiofònic d’humor. Ara un d’ells ja ha triomfat com a humorista però l’altre ha fracassat com a periodista. Els dos fan una juguesca al voltant d’un tema que els apassiona: els límits de l’humor. Serà capaç el periodista de fer la broma més forta que pugui imaginar a la seva dona?”
https://entradas.codetickets.com/entradas/mala-broma_8238/3214/teatreauditori-narcismasferrer/online

 

4 ANYS DE PRESÓ PER AL CONDUCTOR DE L’ACCIDENT DE FORNELLS
L’Agència Catalana de Notícies (ACN) informava el passat dimecres que el conductor de Sant Feliu que va causar l’accident a Fornells ha estat condemnat a 4 anys de presó pel resultat de mort de la noia de 25 anys, Laura Fernández, de Cornellà del Terri, quan conduïa sota els efectes de l’alcohol i de substàncies estupefaents, condemna que s’afegeix a altres que acumulava, també per haver conduït begut.
Segons l’ACN, en la seva declaració va explicar que només recordava que va tornar a agafar al cotxe (que un amic li havia retirat) perquè volia anar a l’hospital a veure al seu pare i que després d’això només recorda que es va despertar a l’UCI. Les anàlisis, però, varen detectar alcohol i drogues tot i que ell va declarar que s’havia pres sis o set cerveses, però no pas drogues.

 

LA LIBRERIA, PEL·LÍCULA DEL MES DEL CICLE GAUDÍ
”La libreria” d’Isabel Coixet, basada en la novel·la “The Bookshop” de Penelope Fitzgerald, serà la pel·lícula que es projectarà el divendres dia 20 d’abril a les 21:00 h. al Casino Guixolenc de Sant Feliu de Guíxols.
”A finals dels anys 50 Florence Green decideix fer realitat un dels seus grans somnis: marxar de Londres i obrir una petita llibreria en un poble de la costa britànica.
Però contra el que s’imaginava, aquesta decisió desencadenarà tot tipus de reaccions entre els habitants de la localitat”.
Vídeo promocional: https://youtu.be/ZyG9AI5MFmQ

 

EXPO, INTERPRETANT ELS COLORS PLASMATS PELS ARTISTES
Fins el 15 d’abril es pot contemplar l’exposició fotogràfica col·lectiva al pati de l’Ajuntament d’artistes locals en la qual Óscar Pérez fotografia a Gerardo San Martín, Xavi Sureda a Àlex Pallí, Jeffrey Martí a Nabil N’Rabet, Iolanda Perich a Micheline Samaey, Joan Vicens a Manel Marzo-Mart, Quim Bigas a Alberto Udaeta, Enric Estarlí a Ana Gutierrez, Alfons Hereu a Trevor Skinner, Marta Goula a Néstor Sanchíz, Gabi Dalmau a Josep Miralles, Magdeleine Hostie a Joan Raset, Jordi Gallego a Nei Albertí, Josep Vidal a Chuan, Josep Homs a R. Campos i R. Rosell i Amàlia Feixes a Joan Gruart.
La presentació, i gairebé acomiadament, es farà aquest dissabte, 14 d’abril a les 12:00 h.

 

CONCERTS D’ATZAVARA CLUB A DIVERSOS ESPAIS
– Divendres. 13 d’abril, 21.00 : ASK THE DUST (St Feliu, country-punk) @ Beach Club (jardins Juli Garreta) Gratuït / donació voluntària.
– Dissabte. 14 d’abril, 21:00 h. : BILLORDO (Argentina, punk/anti-folk) & ASK THE DUST (acústic set) @ Pintxos Sur (c/St Pere 39) Gratuït / donació voluntària.
– Dim. 17 d’abril, 21:00 h. : The KURT BAKER combo (USA/Madrid, power pop) & OUT OF SYSTEM TRANSFER (NYC,punk/anti-folk) 7 € @ TZVR Club. ctra Palamós 266.

 

250 MÚSICS D’INSTRUMENTS TRADICIONALS ES TROBARAN A SFG
Sant Feliu de Guíxols celebrarà aquest dissabte 14 d’abril una Trobada de 250 músics vinguts de 20 Escoles de Música de diferents poblacions catalanes, en modalitat d’instruments tradicionals i de cobla. La trobada es farà al Pavelló de la Corxera i tindrà nombrosos assajos, amb un gran concert multitudinari a les 16.30h del dissabte. L’Escola de Música és amfitriona i coordinadora d’aquest esdeveniment. L’activitat servirà per impulsar i per a donar a conèixer els sons de diversos instruments de música tradicional catalana, com el sac de gemecs, el flabiol, la dolçaina, les gralles o la tenora i per permetre mostrar a alumnes de diferents procedències la diversitat i la quantitat d’instrumentistes de música tradicional que hi ha a Catalunya.
És un dels actes que formen part de la celebració dels 25 anys de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM).

 

TALLER D’ELABORACIÓ DE PERFUM NATURAL
El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols continua amb el Cicle de tallers medicinals, amb el taller gratuït d’elaboració de Perfum Natural, que impartirà Judith Ramírez Burgada aquest dissabte, 14 d’abril entre les 10:00 h. i l 12:00 h al Centre Cívic Vilartagues, a la Plaça Salvador Espriu.
En aquest taller, es farà una sortida per una zona d’horts i bosc per aprendre a extreure la fragància de les flors de manera casolana, conèixer els materials que les fixaran , per finalitzar obtenint el perfum personalitzat dels participants.

 

TROBADA DE TRACTORS ANTICS A SANT FELIU
El diumenge, 22 d’abril, els Amics dels Tractors i Màquines Antigues de Girona, es desplaçaran a Sant Feliu de Guíxols per portar a terme una edició més de la Trobada de Tractors Antics.
Entre les 9 i les 11 h. es podrà visitar l’exposició de tractors en els Jardins Juli Garreta i a les 12:00 h. s’iniciarà el recorregut urbà per la part baixa de la ciutat.
En la passada edició es varen comptabilitzar una seixantena de vehicles que recorren les comarques fent parades i realitzant recorreguts urbans formant una pintoresca caravana mentre fan el desplaçament i la tornada per les carreteres principals.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte 14 d’abril
Camp de Futbol Josep Suñer i Arxer
E.F. Sant Feliu
11,00 h. Prebenjamí A – Baix Ter
11,00 h. Benjamí A – Sant Celoni
12,30 h. Cadet A – Cal Aguidó
15,45 h. Cadet C – Aro
18,00 h. Juvenil A – Quart

Camp de Futbol de Vilartagues
17,30 h. Futbol empreses La pansa – Bar Moreda

Diumenge 15 d’abril

Camp de Futbol Josep Suñer i Arxer
E.F. Sant Feliu
10,30 h. Aleví B – Girona
12,00 h. Femení – Guineueta
17,00 h. AD Guíxols– Bescanó

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
10,30 h. Junior Masculí 01 – Bescanó
12,00 h. Cadet Masculí – Palamós
16,00 h. Cadet Femení – Vall d’en Bas
17,45 h. Senior Masculí – Ripoll
19,15 h. Sots 25 Masculí – Bescanó

 

 

El més llegit

I després