I després

19 NOTÍCIES + 19 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

PREVEUEN L’ANUNCI DE SUBHASTA DE L’HOTEL PANORAMA
El proper dilluns 29 de maig és previst que aparegui publicat al Diari Oficial de la Generalitat l’anunci on s’explicarà la data de la subhasta de l’Hotel Panorama i les condicions tècniques de la mateixa. També entren a subhasta dues finques més, la de l’antic hotel Rex II i una finca del carrer Sant Martirià.
L’Ajuntament de Sant Feliu va enviar el full de ruta el 15 de gener a la Direcció General de Patrimoni i el 20 de març l’alcalde, Carles Motas, es va reunir amb el director general, Francesc Sutrias, i varen acordar que en el segon semestre del 2017 aquestes finques sortirien a subhasta, pas previ a la liquidació de l’herència intestada.

 

TRASLLAT DE SORRA A LA PLATJA DE SANT FELIU
Dimecres va començar el trasllat de sorra des de la platja de Sa Riera fins la de Sant Feliu de Guíxols, més de 2.000 m³ que comportaran més de 125 viatges de camions de gran tonatge.
En el ple de dijous el regidor de Medi Ambient, Salvador Calabuig, va informar que els treballs es porten a terme entre les 7 de la tarda i les 6 del matí i que durant el dia la platja queda lliure per a gaudi dels banyistes.
Finalment, Costes no hi fa cap aportació econòmica i l’Ajuntament sufraga les despeses, per a les quals es preveia un cost de 30.000 euros que, amb una baixa per part de l’empresa, finalment ha baixat fins els 25.000 euros. Representants dels dos ajuntaments varen assistir a l’inici dels treballs a la platja de Sa Riera de Begur.

 

RECEPTA DE PEIX BLAU AL MERCAT COBERT DE SFG
Aquest dissabte, 27 de maig a les 10 del matí, dins del mercat cobert de Sant Feliu,, demostració de cuina del Peix Blau Ganxó, oberta a tothom, a càrrec de Josep Lozano de l’Hotel-Restaurant Sant Pol, que ensenyarà a preparar “Tàrtar de tonyina amb alvocat i puré a l’aroma d’anxova”, recepta que es donarà impresa a tots els assistents.
Els següents en participar seran els següents: el 3 de juny, el Cau del Pescador (“Suquet d’anxoves a la manera dels pescadors ganxons”); 10 de juny, El Ginjoler (” Tapa de bonítol confitat amb recuit d’en Pauet i cireres” i”Tapa de sorell marinat amb vinagreta d’anxoves i olives i 17 de juny Hotel Barcarola-Restaurant Les Dunes (“Llom de tonyina encebat amb soja, mel i mostassa”)

 

AJORNAT L’INICI DE LES XERRADES ESPORTIVES
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la piscina La Corxera tenien previst iniciar aquest divendres a les 19 h. a la sala d’actes del Monestir, un cicle de xerrades relacionades amb l’esport i la salut en presència dels protagonistes i projectar el documental ‘La lluita d’Arnau’, del realitzador Albert Barceló, així com la presentació del llibre de Sergi Mingote ‘La vida como reto’, el fons del qual es destina a per l’àrea oncològica de Sant Joan de Déu.
Finalment, per causes de força major s’ha hagut d’ajornar, encara sense data, de la qual informarem oportunament des de la nostra emissora.

 

NOVA JUNTA DE VEÏNS DEL BARRI DEL PUIG
El passat divendres es va escollir als safareigs del Puig la nova junta de l’Associació de Veïns del barri que està conformada pel president, Francesc Igualador (coordinació en seguretat i viabilitat); la secretària, Lou Gutiérrez ; el tresorer, Albert Dubé i els vocals: Paco Fernández (coordinador amb associacions veïnals, socials i esportives); Helena Cuenca (coordinació amb teixit comercial de la zona del Puig i zona centre); Andrés Canalés (coordinació amb brigada municipal i neteja viaria, incidències); Benet Ribas (coordinació en seguiments i plantejaments urbanístics); Julio Sancho (coordinació en festes, activitats i espectacles del Puig) i Vicente González (coordinació en serveis jurídics).

 

NOVA PISTA DE BÀSQUET A LA CORXERA
Operaris de l’empresa Massachs estaven ultimen aquesta setmana la nova pista de bàsquet pública que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha fet construir a tocar del pavelló municipal d’esports, en un espai que es troba entre l’equipament esportiu i el mur de tanca que separa el recinte de La Corxera i la carretera de Tossa.
Aquest espai es troba tancat i desaprofitat, llindant amb l’aparcament i les pistes de pàdel de la piscina municipal i, segons declarava l’alcalde Carles Motas a la nostra emissora, s’hi ha habilitat una pista de bàsquet, que també pot tenir altres usos perquè tots els ciutadans que ho desitgin hi puguin practicar esports com bàsquet, futbito, patinatge, etc.

 

XERRADA DE JOSEP MURLÀ A LA CASA IRLA
Aquest dissabte 27 de maig a les 19:00 h. es presentarà a la Casa Irla del carrer Algavira 65-69 de Sant Feliu de Guíxols, xerrada de Josep Murlà: “Paraules contra l’oblid. Deportació i extermini”, amb la intervenció de Francesc Bosch i presentació de Joan San. És una activitat oberta a tothom, organitzada per la Fundació Josep Irla.

 

NOU ACCÉS A L’APARCAMENT DE CARAVANES DE VILARTAGUES
L’any passat es va habilitar un nou espai per a l’aparcament de caravanes en el descampat que hi ha a la zona de les barbacoes, just davant del Guíxols Arena, després de posar la instal.lació d’un gàlib a l’aparcament de la carretera de Tossa, ja que es va reservar per a turismes, excepte l’aparcament del carrer Ferran Massanas, que té poca capacitat i sempre està ple.
Aquest nou espai no va ser gaire utilitzat la passada temporada turística i es creu que la falta d’un accés directe des de la carretera de Girona pot ser una de les causes.
Per fer aquest accés, calia un permís de Carreteres de la Generalitat, que finalment l’ha autoritzat, i que facilitarà el pas directe pels usuaris d’aquesta modalitat turística.

 

SOPAR-BALL DE LA PENYA BARCELONISTA DE SFG
La Penya Barcelonista Jaume Pla, de Sant Feliu de Guíxols, ha informat que organitza un sopar-ball de final de temporada el dissabte 3 de juny al Casino Guixolenc.
El menú és: Pica-pica de la casa, entremès i Vedella a la caçadora. Postres, de la casa, beguda i cafè.
El preu del sopar-ball és de 14 euros per persona i les places són limitades.
Per informació i reserves, podeu trucar al telèfon: 615 14 29 07, o bé a través del correu electrònic: pbguixolenca@gmail.com

 

ES PROGRAMA L’OBRA “ART” PEL MES D’OCTUBRE
Mentre aquest dissabte es tanca el Guíxols Escena de Primavera amb l’obra “Infàmia”, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols avança una de les obres de primer ordre confirmada pel Guíxols Escena de Tardor, que es representarà el diumenge 29 d’octubre a les 18:00 h..
Es tracta de “Art”, de Yasmina Reza, dirigida per Jordi Galceran i amb un repartiment de luxe: Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva.
Es fa una promoció d’avançament a través del web www.guixols.cat/teatre on les 10 primeres entrades tindran un descompte del 50%, les 20 següents el 40% i les 30 restants el 30%. Promoció activa des del dia 29 de maig a les 10 h. fins el 2 de juny a les 14 h.

 

MINUT DE SILENCI PER L’ATEMPTAT DEL MANCHESTER ARENA
El nou impacte per l’atemptat de dilluns al Manchester Arena, després del concert de la cantant nord-americana Ariana Grande, perpetrat per un jove suïcida, ha tornat a generar la resposta ciutadana a carrers, places i institucions de tota Europa.
Com és habitual, després de cada atemptat, es guarda un minut de silenci davant de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols coincidint amb les 12 del migdia on autoritats, tècnics i treballadors, acompanyats dels ciutadans que s’hi acosten, mostren el seu condol, respecte i solidaritat amb les víctimes i les seves famílies. I, dissortadament, dimarts s’hi va haver de tornar.

 

25 PERSONES VAREN BRICOLAR A L’IES SANT ELM
Per segon any consecutiu, diumenge passat, l’AMPA de l’Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols, va convocar a les mares i pares d’alumnes al “Dia del Bricolatge” en el centre, convocatòria que va tenir la resposta de 25 adults que, de forma desinteressada i voluntària, varen realitzar feines de millora, reorganització d’espais i pintat de la biblioteca, a més de rascar i pintar algunes portes, parets i zones comunes del centre.
Aquesta activitat va comptar amb el suport de la direcció del centre, que va aportar els materials, i del Consell Escolar.
Posteriorment, es va fer una arrossada que va congregar, entre pares, mares i alumnes, una quarantena de persones.

 

PRESENTACIÓ DE LA NOVEL.LA “LA SORRA VERMELLA”
Dissabte dia 3 de juny a les 19 h es presenta a la Casa Irla, la novel.la de J.N. Santaeulàlia “La sorra vermella”.
”El desembre de 1941, poc després d’acabada la guerra, dos amics anarquistes, Pedro i Quilis, tornen clandestinament a Barcelona des de l’exili francès per buscar-hi una nena petita, fi lla del primer i d’una noia afusellada pocs dies abans per les tropes franquistes. Què se n’ha fet, de la nena?. Com aconseguiran trobar-la? Qui els ajudarà, en aquella Barcelona espantada i oprimida? I un cop la tinguin, com la trauran d’Espanya? Al marge d’aquesta història troncal, altres vides poblen aquesta novel·la veraç i emotiva. Una novel·la sobre el coratge i l’instint, l’amor i l’amistat, que s’imposen a la tragèdia de la guerra i a la misèria de la dictadura”.

 

PERFORMANCE A LA PLAÇA DEL MERCAT
Els dilluns a les 12 del migdia a la plaça del Mercat de Sant Feliu de Guíxols, quan les al rellotge de l’ajuntament hi tocaven les notes de la sardana “Juny”, es va veure envaïda per desenes de joves amb cintes de colors a la ma que corrent en un encreuament frenètic l’han embolicat de dalt a baix en pocs minuts.
Es tractava de la performance organitzada per l’associació cultural “Aleph”, ideada per Alex Pallí i el grup Nubölaris i portada a terme per noies i nois de 15 a 17 anys de l’Institut Sant Elm com una pràctica del batxillerat artístic i de 4rt d’ESO en la qual han col·laborat els professors de dibuix. Una obra efímera de coordinació de moviments que ha estat gravada pels mateixos alumnes i per membres d’Aleph i que es mostrarà en un vídeo a les xarxes socials.

 

CONCURREGUT APLEC DE PEDRALTA
Un any més es va celebrar el passat cap de setmana l’Aplec de Pedralta que amb les dues diades que conformen l’Aplec Jove, el dissabte, i el tradicional amb un contingut més familiar el diumenge, va congregar un munt de gent dels municipis de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro que varen gaudir de la programació que oferia activitats per a tothom, entre les quals es conserven els tradicionals concursos de flors boscanes o el concorregut i disputat concurs d’all i oli.
Un aplec que se celebra després de complir-se el passat mes de desembre vint anys de la caiguda de la pedra que gracies, especialment, a les aportacions dels ciutadans i empreses, es va poder tornar al seu sòcol.

 

EL PARTIT POPULAR PORTA LA SEVA CAMPANYA A SFG
El passat diumenge el Partit Popular de Catalunya va fer parada a la Rambla Vidal de Sant Feliu en un dels 96 actes organitzats arreu del país amb la seva campanya “La Catalunya valenta”, que els populars han posat en marxa i a través de la qual volen “reivindicar la veu dels que no creuen en la independència de Catalunya amb la imatge d’un noi i una noia fent-se un petó, que tenen a la galta les banderes catalana i espanyola, promovent la convivència de Catalunya en el marc de l’estat”.
Entre altres hi varen assistir: Pablo Casado, Enric Millo, Xavier Garcia Albiol, Concepció Veray i Abraham Alberto Rodriguez.

 

CONCERTS I ACTIVITATS A CAS ROMAGUÉ-CASA IRLA
– Divendres 26 de maig, 21:00 h. : JAM SESSION de l’ESCOLA MUNICIPAL de MÚSICA
– Dissabte 27 de maig, Final de la copa del rei: FC Barcelona vs D. Alavés
– Diumenge 28 de maig, 12:00 h. : concert / vermut amb The SHEEP SHAGGERS( Rouen, França, bluegrass/country)
– Dimecres 31 de maig, 21:00 h. : Quiz Freak (joc de preguntes)
– Dijous 1 de juny, 21:00 h. : The FANTASTIC IRLASTIC BAND (St Feliu, UK, country/skiffle)

 

CARTELLERIA D’ALTRES ACTIVITATS
A més de tota la informació d’aquesta compilació de notícies i activitats, incorporem la fotografia de cartells que hem vist pels carrers de Sant Feliu, dels quals no disposem d’informació complementària.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Camp de Futbol “Josep Suñer”
16,00 h. Futbol d’empreses Bar Moreda – Penya Barcelonista

Camp de Futbol de Vilartagues
EF Sant Feliu
11.00h Aleví A – FE Palamós
11.00h Benjamí E – Begur
12,30h Cadet A – Cal Aguidó
16,00h Cadet C – Caldes
18,00 h. Futbol empreses Bar Moreda – Penya Barcelonista

Pavelló “La Corchera”
Club Básquet Sant Feliu
10,30 h. Infantil Femení Fornells
10,30 h. Infantil Masculí B – Bisbal

Pavelló “Carles Nadal i Cosp”
18,00 h. Futbol sala Guíxols B – Mont-ràs

Diumenge 28 de maig

Camp de Futbol “Josep Suñer”
18.00h AD Guíxols A – Blanes

Camp de Futbol de Vilartagues
EF Sant Feliu
XXVII Torneig de l’Amistat
Escoletes
De 16,00 h. a 18,30 h.
Equips participants :
Sant Feliu A , FE Begur, UE Fornells
EF Sant Feliu B , FE Palamós, AT Bisbalenc

Pavelló “La Corchera”
COPA FEDERACIÓ JUNIOR MASCULÍ
10,00 h. BC Torroella – CB Sant Feliu
12,00 h. CB Farners – Ath. Silenc
17,00 h. Final

El més llegit

I després