I després

16 NOTÍCIES + 16 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

EXPOSICIÓ DE CARLES PIQUERAS A LA NAU BLAU DE SFG
Des d’aquest dissabte dia 8 i fins el 29 de juliol, Carles Piqueras presenta l’exposició “Andròmines” a La Nau Blau del carrer Sant Isidre, 21 de Sant Feliu de Guíxols.
Amb la col.lecció de treballs realitzats amb llapis de colors i amb el seu estil realista, Piqueras captura tot allò que entra dins del que considera andròmines i de ben segur que tornarà a sorprendre, i en ocasions a confondre, sobre si és possible que es pugui fer amb llapis, o bé es tracta d’una fotografia.
Aquest dissabte dia 8 de juliol a les 20 hores es farà l’acte obert de presentació de l’exposició, conformada per 20 obres realitzades entre 1999 i el 2017 i es podrà visitar els dijous, divendres i dissabte de 18 a 21h. i els diumenges de 10 a 13h.

 

CARTELL DE LA DESFILADA DE GUÍXOLS COMERÇ I TURISME
L’Associació Guíxols Comerç i Turisme ha presentat el cartell de la VI Pasarel.la de Moda costa Brava que se celebrarà en el recinte de l’Espai port del Festival de la porta Ferrada el 23 de juliol a les a les 20:30 (l’obertura de portes es farà a les 19:30).
L’entrada tindrà un cost de 4 euros, 1 dels quals es destinarà a l’Institut d’Investigació Bioquímica de Girona i donarà dret a una copa de cava i a la participació en un sorteig.
També hi haurà la Passarel.la Chic Market i concert de Biuty Soul.
les entrades es poden adquirir anticipadament als establiments adherits i al despatx de l’Associació, a l’interior del mercat cobert.

 

ACCESSOS A IMATGES DEL TREN DE SANT FELIU
Des de la inauguració de l’exposició que es pot contemplar a la primera planta de l’Antic Hospital referent a la commemoració dels 125 anys de la inauguració del Tren de Sant Feliu de Guíxols (El tren de la modernitat), s’estan recuperant una gran quantitat de fotografies, document i material que va formar part del ferrocarril impulsat per joan Casa i Enric Heriz.
L’Arxiu Municipal posa també a l’abast de tothom, una exposició virtual sobre la història del ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona, en el marc d’aquestes activitats, que podeu consultar accedint al següent enllaç: https://arxiusantfeliudeguixols.culturalspot.org/exhibit/el-tren-de-sant-feliu-a-girona/5AKijJKcsznMIA
També podeu visionar diverses filmacions a l’adreça: http://sfg.iguadix.es

 

AQUEST CAP DE SETMANA FESTA MAJOR DE SANT POL
Com cada i organitzat pels restaurants Sant Pol, Villa Maria, La Palmera i Villa Laura, se celebra des d’aquest divendres, 7 de juliol, fins diumege dia 9, la Festa Major de Sant Pol.
Divendres nit disco-mòbil amb NouSo.
Dissabte nit, espectacle flamenc amb Pasión Gitana
Diumenge a les 10: Sardinada popular. A les 11: Campionat Internacional de menjar síndries i a les 12: Festa de l’escuma per a tots els públics. A les 10 de la nit, cantada d’havaneres amb el grup Peix Fregit i a les 11 castell de focs artificials.
Tots els dies atraccions infantils per a nens i nenes de 2 a 10 anys al Parc de les Dunes. Organitzen els restaurants Sant Pol, Villa Maria, La Palmera i Villa Laura.

 

EXPOSICIÓ DE CENDRÓS, UN EMPRESARI D’ACCIÓ!
Aquest dissabte, 8 de juliol a les 20:00 h. a l’Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols, s’inaugurarà l’exposició “Cendrós, un empresari d’acció!”
També es farà la presentació del llibre “El cavaller Floïd”, on es comptarà amb la presència de l’autor de la publicació, Genís Sinca i de Laura Cendrós, promotora cultural i filla de Joan Baptista Cendrós.
A la foto, de www.nuvol.com , Cendrós amb el seu gos Genko a la casa de la Rambla Vidal de Sant Feliu.

 

ARRENCA L’EXPO D’ANNA CASTELLÓ I JOSEP ARAGONÈS
Dissabte va arrencar amb èxit de visites l’exposició conjunta que fins el 15 de juliol es podrà visitar a la Cambra de Comerç amb 25 obres d’Anna Castelló i Josep Aragonès amb el mar com a protagonista i amb dos estils que imprimeixen una gran força als motius mediterranis que conformen la mostra.
Els artistes declaraven a la nostra emissora que volen traslladar, a través de les obres inèdites que hi exposen, la passió amb què viuen la seva vessant creativa i que han percebut en l’interès dels visitants missatges positius envers els seus treballs.
Anna Castelló té prevista una altra exposició al pati de l’Ajuntament de la ciutat el mes de setembre, que coincidirà amb una altra que es portarà a terme al sud de França.

 

DISSABTE, FESTA DEL BARRI A LA PLAÇA MARSILLACH
Les diverses festes que organitza l’Associació de Veïns del Molí de Vent pel barri, van itinerant per diversos espais i places de l’àmbit.
Aquest dissabte, 8 de juliol a partir de les 18:00 h. a la Plaça Marsillach, al carrer Castell d’Aro s’iniciarà la festa amb inflables pels més petits de 18:00 a 18.30 h.
A les 19:30 h. Exhibició del Club Gimnàstic Twirling i a les 22:30 h. ball amb el Duo Paco y José.
Col.laboren: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Botifesta i Bar Can Carreter.

 

CERCANT NOVA DATA PER A LA TIMBALADA GANXONA
Després de la calamarsada del passat divendres i de les previsions de pluja que es donaven pel dissabte, l’organització de la Timbalada Ganxona va decidir suspendre l’activitat que havia de comptar amb una desena de formacions de tot Calalunya.
Finalment, les previsions no es varen complir però cal cercar una nova data ja que es varen fer inscripcions, patrocinis i marxandatge commemoratiu de la trobada.
Els responsables informen que, atès que s’ha d’ocupar l’espai dels Jardins Juli Garreta i hi ha previstes altres activitats, s’està intentant concretar una data dins de la temporada d’estiu que, quan estigui confirmada es donarà a conèixer.

 

JORNADA REIVINDICATIVA I SOLIDARIA A SANT FELIU
La pluja no va poder evitar que el dissabte 2 de juliol es visqués a la Plaça Salvador Espriu, de Sant Feliu de Guíxols, una Jornada Reivindicativa i Solidària organitzada per la CUP Guíxols l’Associació Ganxona Refugiada i el Comitè Gironí de Suport al Moviment Popular Rifeny.. La jornada va començar amb una xerrada per part de l’Steve i la Katia sobre “la Frontera Sud arriba a tot arreu”. Van parlar de la visita que van fer com a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Melilla i de la situació dramàtica de molta gent que es veu obligada a marxar de casa seva per buscar una vida millor i del tracte inhumà amb què se’ls rep. Però també ens van recordar que el racisme, les traves burocràtiques i la desigualtat també la pateixen els veïns més propers.
Podeu consultar la crònica que ens ha arribat de la resta de l’acte accedint al següent ARXIU

 

MONOGRÀFIC DE L’ARJAU SOBRE ELS AGERMANAMENTS
Ens plau donar-vos notícia de la recent publicació d’un nou número de la revista cultural gratuïta L’Arjau, editada per l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, dedicada als cinquanta anys de l’agermanament de Sant Feliu amb altres ciutats que, en format digital es pot consultar en el següent enllaç: http://arxiumunicipal.guixols.cat/attachments/arjau_guixols_arxiu_078_agermanaments.pdf
La publicació d’aquest monogràfic va coincidir amb la commemoració que es va fer a Sant Feliu del 50è aniversari del primer agermanament de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols amb la ciutat francesa de Bourg de Peage, la setmana passada amb l’assistència de les delegacions europees de Schwaz, Mindelheim, Bourg de Péage, East Grinsted i Tramin i de la celebració dels Jocs Sense Fronteres a la ciutat.

 

DETINGUT PER POSSESSIÓ DE DROGUES A SANT FELIU
Malgrat que els Mossos varen detenir el dia de la Revetlla de Sant Joan a un home a Sant Feliu de Guíxols, que portava preparats per vendre 5,71 grams de cocaïna i 47,65 de marihuana, no va transcendir fins el passat dia 1 de juliol quan ho va publicar el Diari de Girona.
Els fets van passar al passeig president Irla on, en aturar el cotxe, van notar una forta olor de marihuana, van identificar el conductor. En l’escorcoll van trobar una bàscula, 33 bossetes hermètiques, un ganivet, un embolcall de plàstic amb cocaïna i una altra amb marihuana. L’home no tenia antecedents i el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

 

SARFA-NOVENTIS INFORMA DELS SERVEIS D’ESTIU
Sarfa informa que de l’1 de juliol al 31 d’agost de 2017, ambdós inclusos, ofereix:
A) Cconnexions amb l’aeroport d’El Prat (T2 i T1) 26 serveis diaris entre la Costa Brava Centre i l’Aeroport del Prat (T1 i T2) amb 12 anades i 14 tornades.
B) Connexions diàries amb Barcelona ciutat 38 serveis diaris (19 anades + 19 tornades).
C) Nova targeta t10/120 Costa Brava Centre-Barcelona. Permet anar a Barcelona per només 10€ trajecte, si es fan 10 viatges en un màxim de 120 dies des de la primera validació.
D) Codis QR’s a les parades de sarfa i nova app Moventis.es
Per facilitar la compra dels bitllets de transport, hem incorporat a les parades i als horaris el codi QR que permet la venda online des de qualsevol smartphone o tablet.

 

TERCER NÚMERO DE LA PUBLICACIÓ ÀNCORA
La publicació Àncora ja ha editat el tercer número de la seva nova etapa, engegada per la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i el 3.468 de la seva historia acumulada des de l’any 1947.
Amb una portada i editorial dedicada al tram final de l’herència del llegat dels germans Anlló, s’hi poden trobar diversos articles dels seus col.laboradors i reportatges com ara una entrevista amb l’exalcalde Antoni Juanals, que fa balanç dels 2 anys de legislatura, una entrevista amb Kernan Heinz, un belga que ha recalat a la Vall d’Aro, la segona part de la història dels Jardins de Poujarniscle (del Monestir), a càrrec d’Agustí Roldós, l’adequació de diversos d’espais permanents amb exposicions de Quimeta Serra i Josep Escortell al Nàutic Vell, l’article “Dret funerari” de Josep Vallverdú, a més d’altres col.laboracions i notícies d’actualitat dels municipis de l’àmbit de la Cambra.

 

SARDANES D’ESTIU AL PASSEIG DE SANT FELIU
Divendres, 7 de juliol de 2017. a 1/4 d’11 de la nit, al Passeig del Mar, davant de la Cambra de comerç, concert de sardanes amb la Cobla Baix Empordpa amb el següent programa: Glòria (Jordi Paulí), Blaus de mar a Sant Feliu (Josep Cassú), Capital del cava (Joan Lázaro), Puntejaires de Bonpà (René Picamal), La sardana d’en Paco (Jaume Bonaterra), Breda artesana (Francesc Mas Ros).
Sorteig d’un tortell de la Pastisseria Cortés. Guanyadora del tortell de la ballada del 18 de juny de 2017: Sra. Rosa Maura de Sant Feliu de Guixols
Proper acte: 14 de juliol a 1/4 d’11 de la nit: Memorial M. Masvidal. Cobla Jovenivola de Sabadell. Patrocina: Ajuntament de la Ciutat. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana.

 

CONCERTS I ACTIVITATS A CAS ROMAGUÉ-CASA IRLA
– Div 7 juliol, 20:00 h. : Cicle Concerts al Terrat amb DANIEL LUMBRERAS (Bcn, folk espiritual)
– Dis 8 juliol : SUEÑO DE CAPRICORNIO (solo) (St Feliu, pop rock) & dj Nobi
– Dij 13 juliol : GUADALUPE MEDIAVILLA (Argentina/Mèxic, cumbia gipsy/folk…) & The FANTASTIC IRLASTIC BAND
– Div 14 juliol : WALTRAPA & CASHMAKERS (Girona, Texas blues)
– Dis 15 juliol : ROOT 66 interpreten a DYLAN (Bcn/USA, dylanisme!)
– Dij 20 juliol : PER SOGNARE (El Escorial, quartet de saxos, jazz)

 

GOSPEL AL TEATRE-AUDITORI A FAVOR D’ONCOLLIGA GIRONA
Dissabte, 8 de juliol a les 21:00 h. al Teatre-Auditori municipal Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, s’hi celebrarà un concert a benefici d’Oncolliga Girona a càrrec de la formació Gospelians.
L’entrada solidària té un preu de 10 euros i, per informació i venda d’entrades, us podeu adreçar a Foto Studio 64 (telèfon: 972 82 29 63) , Pizzeria Venezia i Oficina Municipal de Turisme (telèfon: 972 82 00 51).
Gospelians de Girona és un cor nascut a Girona el 2006, que compta amb una vuitantena de components d’edats diverses i que s’acompanya de músics professionals que contribueixen a oferir un espectacle vibrant, dinàmic i de qualitat.

 

El més llegit

I després