I després

16 NOTÍCIES + 16 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

ARRIBADA DELS REIS EMPESOS PER LA TRAMUNTANA
Els Reis d’Orient han fet acte de presencia a Sant Feliu de Guíxols enmig d’una gran rebuda de petits i familiars desafiant la forta tramuntana, que tampoc s’ha volgut perdre la cavalcada. L’any passat es va suportar la pluja i enguany la il.lusió ha plantat cara al fred en la nit més especial per a la mainada.
Amb sortida del carrer Canigó, baixant per la carretera de Girona, seguint l’itinerari pel centre fins arribar a la plaça del Monestir, els Reis, els patges i el seu seguici han estat acompanyats pels ganxons, assistint a l’adoració, lliurament de claus de la ciutat a més de l’espectacular mapping a la façana del convent.

500-reis

 

S’OBRE AL TRÀNSIT EL CARRER COLOM
El dijous de la setmana entrant farà un mes que el carrer Colom va quedar tallat al trànsit almenys en un dels carrils després que el dilluns, 12 de desembre es declarés un incendi en el magatzem annex a la sala de ball Las Vegas.
S’estava pendent de la presentació d’un certificat de solidesa de la façana d’aquesta part de l’edifici, de la qual es va enderrocar la peça triangular que la coronava per garantir la seguretat de les persones i es va obrir el passat dimecres.
El dilluns l’empresa que ha de realitzar els treballs de la part afectada del sostre de l’interior de la sala reprèn l’activitat i, segons ha informat la direcció de la sala, calcula que podrà obrir oficialment el dia 29 de gener. De tota manera, ben aviat han de començar les obres de remodelació del carrer Colom.

500-vegas


DIUMENGE AL TEATRE-AUDITORI, “TOTS EREN FILLS MEUS”
Aquest diumenge, 8 de gener a les 6 de la tarda al Teatre-Auditori Municipal Narcís Masferrer, Gespa Teatre de Palamós presenta el seu nou muntatge: “Tots eren fills meus”, una obra original d’Arthur Miller, un dels grans dramaturgs nord-americans del segle XX, traduïda al català per Quim Monzó,.
L’obra planteja el conflicte en el si d’una família benestant americana, els anys posteriors a la II Guerra Mundial. Un passat familiar obscur i l’ambició d’enriquiment en temps de guerra marquen el fil d’aquest drama. Una obra que, avui en dia, conserva tota la força del seu missatge dirigida per Jordi Massoni.

500-gespa

 

EL PRIMER BANY DE L’ANY TORNA A SER UN ÈXIT
Un any més centenars de persones de totes les edats es varen aplegar a la platja de Sant Feliu de Guíxols el primer dia de l’any amb prop de 300 participants i molts més espectadors.
Malgrat el vent de garbí, els banyistes varen desafiar el fred i, de forma, festiva varen participar a la crida anual de l’Aquàtic Club Xaloc i el Centre Excursionista Montclar que foren reconfortats en sortir de l’aigua amb el tradicional brou de l’Imma i xocolata desfeta pels nedadors, molts dels quals també varen seguir la tradició de penjar les fotografies commemoratives a les xarxes socials.
Després de la Sant Silvestre Ganxona i del Primer bany de l’any, s’ha programat pel 20 de gener la travessia No a la fred.

CAMERA

 

ES DISTRIBUEIX EL BUTLLETÍ #GUÍXOLS DE GENER
Ja s’ha distribuït el sisè número del butlletí d’informació municipal #Guíxols que conté una entrevista amb representants de l’Associació Aleph, de la inversió en càmeres de seguretat, de la tornada de l’espectacle amb cavalls de Santi Serra, el llistat de carrers per asfaltar i de l’arranjament de voreres, article sobre l’exposició Masó: Interiors, informació sobre l’enquesta de neteja, relació d’obres actuals i futures amb un esment especial de la remodelació del carrer Colom, gasetilla de notícies de societat, article sobre la marató de donació de sang, galeria d’activitats nadalenques, guia d’activitats i secció dels grups municipals.

500-guixols

 

EL GRUP MUNICIPAL DEL PDECAT DISTRIBUEIX UN FULLETÓ INFORMATIU
El grup municipal del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), antiga Convergència i Unió (CiU) de Sant Feliu, ha editat i distribuït per tota la ciutat un butlletí informatiu que sota l’enunciat “Parlem-ne” incideix , com a tema central, en la seva proposta d’aparcament que dissenteix de la proposada per l’equip de govern a La Corchera, considerant que s’hauria de preveure al passeig i aparcaments gratuïts tant a La Corchera com al sector de Calassanç.
També s’hi ha inserit propostes que varen plantejar en els Plens Municipals com la millora en els ajuts per pagar l’IBI, que qui més deixalles generi que pagui més, així com bonificacions per a les famílies amb ingressos limitats i la optimització de la zona de càrrega i descàrrega.
El grup municipal sol·licitarà en els propers dies que se l’identifiqui també a nivell municipal amb la nova denominació PDeCAT.

500-pdcat

 

L’ESTAT DEMANA A SANT FELIU INFORMACIÓ DEL FUTUR PASSEIG
El Punt Avui ha publicat que el Ministeri de Medi Ambient ha demanat a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que delimiti amb més claredat les zones de servitud pel que fa referència al trànsit i accés al mar del projecte de millora urbana del tram del passeig marítim, al sector Rius i Calvet, entre altres consideracions.
“Fonts del govern van destacar ahir que l’Estat demana ampliar informació i “modificar algun aspecte puntual del projecte”. De fet, l’alcalde, Carles Motas, ja va explicar que el projecte s’havia anat consensuant amb Costes”.

500-rius-i-calvet

 

TV3 ES FIXA EN EL JUGADOR GANXÓ DEL BARÇA, ORIOL BUSQUETS
TV3 ha editat una peça dedicada al jugador ganxó del Barça B, Oriol Busquets, que té una gran projecció dins del F.C. Barcelona, on es destaca que té disset anys, no té cap parentiu amb Sergio Busquets, però juga en la seva mateixa demarcació al filial blaugrana. “El jove jugador de Sant Feliu de Guíxols no és el primer de la seva família que passa per la Masia: el seu pare Jordi i el seu germà gran, en Pol, també van defensar els colors del Barça, en el seu cas, fent de porters”.
Podeu veure el vídeo a través del següent enllaç: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/esports/laltra-nissaga-busquets-a-can-barca/video/5640868

500-oriol

 

COMENCEN LES OBRES DE REURBANITZACIÓ DEL CARRER SANT LLORENÇ
Dilluns varen començar els treballs de reurbanització del carrer Sant Llorenç, que continuaran al carrer Sant Antoni i que més endavant prosseguiran en els carrers Sant Domènec i al de la Creu.
Els dos primers contemplen la millora en els trams que van des del carrer Major fins el Passeig del Mar i els altres dos des del carrer de la Rutlla fins el Passeig del Mar, connectant amb els que es varen reurbanitzar fa uns anys des de la part alta fins el carrer de la Rutlla.
En aquesta primera actuació les obres tindran una durada de tres mesos i les entrades i sortides dels carrers quedaran tallats al trànsit, per la qual cosa caldrà cercar itineraris alternatius.

600-sant-llorenc

 

DIUMENGE, SARDANES AL PASSEIG DE SANT FELIU
Diumenge 8 de gener, a les 12 del migdia, al Passeig dels Guíxols, audició número 611 organitzada per l’Agrupació Amics de la Sardana de SFG a càrrec de la Cobla Rossinyolets amb el següent programa: “Noces d’Or” de Ricard Viladesau, “Amics del Refugi” de Jordi Paulí, “Sant Llorenç, gran reserva” de Josep Chamorro, “Baix Camp 86” de Carles Santiago, “Essència d’Aplec”d’Enric Ortí i “Ídols de fang” de Jaume Ventura Tort.
També es farà el tradicional sorteig d’un tortell de Pastisseria Cortés.

500-sardanes

ELS MOSSOS RECULLEN JOGUINES PER CREU ROJA SANT FELIU-VALL D’ARO
Amb motiu de l’arribada dels Reis d’Orient, els Mossos d’Esquadra han protagonitzat per tercer any consecutiu una recollida de joguines solidària, ha informat El Punt Avui. La iniciativa, que neix de l’ABP de la Bisbal i de l’Àrea del Portaveu de Girona, ha aconseguit reunir un nombrós material, que s’ha cedit a Creu Roja Joventut de Sant Feliu de Guíxols, que el repartirà entre les famílies més necessitades.

http://www.elpunt.cat

 

TALLER DE LECTURA AMB GOSSOS, EXPERIÈNCIA POSITIVA
La Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols ha tornat a viure l’experiència del Taller de lectura amb gossos, amb la presència de la Zoe i la Gina fent les delícies dels assistents.
En aquests tallers els nens i nenes de 6 a 12 anys llegeixin acompanyats de dos gossos ensinistrats per l’ATAGI (Associació de Teràpia amb Animals de Girona).
Els gossos i els nens es converteixen en un magnífic tàndem, ja que es crea entre ells un clima de confiança i aquest ambient tan acollidor, relaxat i estimulant fa que es desinhibeixin, perdin la vergonya i no estiguin nerviosos. A més, el fet que el gos sempre estigui disposat a col•laborar i propicia l’escenari idoni per a l’aprenentatge i el desenvolupament dels hàbits de lectura.

500-biblioteca

 

MIROESPAI SETMANAL DE CREU ROJA SANT FELIU-VALL D’ARO
Publiquem la transcripció del darrer guió del contingut del microespai de Creu Roja Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro a Ràdio Sant Feliu, que s’emet els dissabtes i diumenges a les 9:30 h. on hi ha intervingut Marta Costa inserint la seva carta als Reis. El podcast de l’espai setmanal el poder localitzar a l’apartat “A la carta” del nostre web i el guió d’aquesta setmana el trobareu en el següent arxiu

600-creu-roja

 

TANCA EL MUSEU DE PLAQUES DE CAVA DE SANT FELIU
El diari El Punt Avui informava fa uns dies del cessament de l’activitat del Museu de Plaques de Cava i Champagne de Sant Feliu de Guíxols “que va fundar Josep Albó i Juncà, que des del 1998 i durant les dues darreres dècades de la seva vida va aconseguir aplegar una de les millors col·leccions a escala internacional, amb 117.436 referències. Més de 32.000 són de cava, 41.554 de xampany i vins escumosos internacionals, i, a més, va reunir més de 43.000 pirules (plaques produïdes per comerciants amb finalitats publicitàries), tot i que per motius d’espai només se n’hi podien exhibir unes 22.000, amb altres materials i una zona dedicada a la degustació de cava.
Els responsables de l’espai argumenten el tancament perquè arran de la mort d’Albó, el març del 2012, se’ls ha fet complicat mantenir una activitat, el públic limitat que es dedica a aquesta disciplina i que no rebia suport de les administracions públiques”.

Museu de Plaques de Cava de Sant Feliu de Guíxols.


CONCERTS A CAS ROMAGUÉ-CASA IRLA

Divendres 6 de gener, 21:00 h. : LAKASTE (Figueres, pop, guanyadors concurs Sona9 2016). Guanyadors del concurs de maquetes Sona 9 en l’edició de 2016, Lakaste és el projecte musical de Núria Castelló, figuerenca que a partir del 2009 va decidir donar veu a la seva vena de cantautora, escrivint les seves pròpies cançons en format de pop acústic, o com prefereix ella, de música lleugera.
Dissabte 7 de gener, 21:00 h. : MADAMME MUSTASH (Vilaür, pop-rock-folk-“chanson” francesa). Anna Gratacós, Madamme Mustash, presenta en solitari un concert de cançons en català, castellà, francès, anglès… cançons sense fronteres. La seva música és una successió d’històries que criden a l’amor, a la lluita, l’esperança i l’harmonia.

500-lakaste

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte 7 de gener
Camp Municipal de Vilartagues
Escola de Futbol Sant Feliu
15:30 h. Juvenil A – Vidrerenca

Diumenge 8 de gener
Camp Municipal de Vilartagues
Escola de Futbol Sant Feliu
10:30 h. Aleví C – Begur B
12:30 h. Cadet B – E.F. Baix Ter CE A

Diumenge 9 de gener
Camp Josep Suñer
Escola de Futbol Sant Feliu
16:15 h. Guíxols A – Cornellè Terri A

500-agenda

El més llegit

I després