I després

14 NOTÍCIES + 14 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

EL NOUCENTISME I LES SEVES CIRCUMSTÀNCIES HISTÒRIQUES
Aquest divendres 20 de gener a les 19: 00 hores, a l’Espai de Congressos de la quarta planta del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, conferència del Dr. Jordi Casassas, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, que aproparà als assistents a les circumstàncies històriques del noucentisme.
És una activitat relacionada amb l’exposició Masó: interiors que es pot visitar fins el proper 30 d’abril al Palau de l’Abat del Monestir de Sant Feliu de Guíxols / Museu d’Història.

500-conferencia

 

DISSABTE FRANCESC PUIGPELAT PRESENTA LLIBRE A LA CASA IRLA
El proper dissabte 21 de gener a les 19:00 h. a la Casa Irla, dins del cicle literari, Francesc Puigpelat (Premi d’Assaig Irla 2016) presentarà el seu llibre “Breu història del nacionalisme espanyol. De la Constitució de 1812 a la prohibició del 9N”
Per a Puigpelat el nacionalisme espanyol és una ideologia “essencialment acrítica,
fossilitzada i idèntica a ella mateixa des dels seus orígens, fonamentada en el caràcter monolític i no plural de la nació espanyola”.
L’autor estableix els primers antecedents del nacionalisme espanyol en el mític Don Pelayo “i repassa exhaustivament les manifestacions nacionalistes espanyoles dels dos darrers segles, que arrenquen en la Constitució de 1812, passen pel desastre del 98, la República i el franquisme, i arriben a l’actualitat”.

500-puigpelat

 

DISSBATE TARDA, ESPECTACLE INFANTIL DE LA XARXA
Aquest dissabte, 21 de gener a les 6 de la tarda, al Teatre-Auditori Municipal Narcís Masferrer, espectacle infantil organitzat per La Xarxa.
Txema Màgic presenta “Tea Time”, l’hora del cafè té màgia. Amb una tassa de te a la mà el mag Txema esperava visita a casa seva. Però no s’imaginava que hi assistiria tanta gent i tant puntual.
El rellotge s’havia espatllat, un imprevist que es converteix en un espectacle de màgia amb aparicions, desaparicions i manipulacions que transformen la realitat.

500-txema

 

CANVI D’OBRA DIUMENGE AL TEATRE AUDITORI DE SFG
Per una malaltia greu i sobtada, d’un dels actors protagonistes de l’obra de teatre amateur “Cansalada cancel·lada”, programada per aquest diumenge, 22 de gener al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, dins del Concurs de Teatre Amateur, s’ha hagut de suspendre. En el seu lloc actuarà la Companyia 8, de Terrassa, que representarà l’obra “La dona de l’encarregat”, una comèdia original del mateix director, José Antonio Aguado.
“És una empresa tèxtil i unes dones treballen en el taller, a través de les seves converses es van lligant una sèrie de textos i ens parlen d’una sèrie de coses que ens porten a d’altres històries. Que no estant lligades per ordre cronològic però que quan acaba l’obra, l’espectador veu que darrera aquelles dones hi ha una altra història que té un punt d’humor negre, d’ironia, de foscor, però divertit”.

500-teatre_

(AVANÇAMENT) XERRADA DE XARXA SOLIDÀRIA SOBRE MOÇAMBIC I FILIPINES A SFG
El divendres de la setmana entrant, 27 de gener a les 20:00 h., Xarxa Solidària de Sant Feliu de Guíxols oferirà a la Casa Irla, una xerrada de cooperació internacional on es parlarà dels projectes de Moçambic i Filipines.
Una oportunitat per conèixer de prop el seu treball i els projectes que estan duent a terme en aquests dos països en concret, tot i que també treballen en altres com El Salvador o Equador per la igualtat,l’autosuficiència, l’empoderament i el respecte als drets humans.

xarxa_3

 

RECONEIXEMENT PER 25 ANYS DE CARNS MONTSE
L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, va obsequiar dimarts amb una làmina commemorativa la responsable de l’establiment Carnisseria Montserrat Rodríguez (Carns Montse), situada al carrer de Girona de Sant Feliu de Guíxols.
Aquesta carnisseria, que compta amb una destacada clientela, acaba de celebrar els 25 anys des de la seva obertura, malgrat que l’activitat familiar data de l’any 1954, anant a càrrec dels seus pares, tal i com consta en una placa commemorativa a l’entrada del comerç.

unnamed

 

XXVI TROBADA DE MOTOS HISTÒRIQUES RUTA DEL CARRILET A SFG
Aquest diumenge al migdia, els amants dels vehicles de 2 i 3 rodes trobaran als Jardins Juli Garreta un autèntic museu del motor. L’any 1992 es va fer la 1a Trobada de Motos Històriques “Ruta del carrilet”, i s’ha fet de manera ininterrompuda tots els anys. Enguany s’arriba a la 26a edició, organitzada per l’Associació de Motos Històriques Gironines. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

500-motos_

 

(AVANÇAMENT) CONFERÈNCIA DEL DOCTOR EDUARD ESTIVILL AL MONESTIR DE SFG
El Casal de Tueda APITE, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, organitza pel divendres de la setmana entrant, 27 de gener, a les 19:30 h. a la sala Abat Panyellas, a la quarta planta del Monestir, la conferència “Dormir bé per viure més i millor”, a càrrec del Dr.Eduard Estivill, Neurofisiòleg i Pediatre. Especialista Europeu en Medicina del son.

500-eduard-estivill

 

S’OBRE EL PROCÉS ELECTORAL PER A LA NOVA JUNTA DE L’ANC GUÍXOLS
La junta de l’Assemblea Nacional Catalana a Sant Feliu (ANC Guíxols) ha informat que, tal i com es va acordar en la reunió del passat dijous 12 de gener, s’obre un termini de 15 dies per la presentació de candidatures amb el fi de renovar l’actual junta i es fixa el 29 de gener com a darrer dia.
La setmana del 30 de gener es farà la presentació de les candidatures i es fixarà el procés electoral.
Tota aquella persona que vulgui ser candidata i/o que vulgui exercir el vot, ha de ser membre de ple dret i estar al corrent de pagament.
Es poden fer arribar les candidatures enviant un correu a guixols@assemblea.cat

500-anc

 

EL SOTERRAMENT DE LÍNIES DE LA RAMBLA VIDAL EN MARXA
Fa uns dies que s’han iniciat les obres de renovació integral de les línies elèctriques als dos costats de la rambla Antoni Vidal, on s’hi repartiran diversos quadres elèctrics que alimentaran els estands de les diverses fires i esdeveniments que es celebren en aquest espai al llarg de l’any.
Fins ara es feia el subministrament amb cables aeris que passaven pels arbres, on es lligaven quadres sobreposats en els troncs, a la intempèrie, que a més malmetien la imatge d’aquest espai i que provocaven caigudes en la potència.
L’obra es va adjudicar a l’empresa Mugadas per un import de 45.954 euros que comporta l’obertura de rases, soterrament del tubs i reposició de les llambordes, per acabar passant els cables i distribuint les caixes de connexions.

500-rambla

 

MICROESPAI SETMANAL DE CREU ROJA SANT FELIU-VALLD’ARO
Publiquem un guió que forma part del contingut dels microespais de Creu Roja Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro a RSF i, en aquesta ocasió us adjuntem un dels guions que fa referència a l’acolliment de refugiats, acció en la qual Creu Roja hi té un paper fonamental.
Marta Costa fa un repàs dels protocols que es porten a terme, posa com exemple la localitat de Berga i de les accions que són imprescindibles en la primera fase d’acollida per a les persones que han deixat enrere la seva vida fugint de la guerra i la repressió. Podeu consultar el guió en el següent arxiu
Recordeu que podeu escoltar el podcast dels programes setmanals en l’apartat “A la carta” del nostre web: www.rsf.cat

500-creuroja

 

MARC CROSAS ABANDONA EL CLUB DEPORTIVO TENERIFE
El CD Tenerife va anunciar dimarts que havia arribat a un acord amb el migcampista ganxó, Marc Crosas, donant per finalitzada la seva cessió, malgrat que estava prevista fins el 30 de juny.
Crosas no ha tingut el protagonisme desitjat en el club canari ja que l’entrenador, José Luis Martí, s’ha decantat per altres futbolistes per ocupar les posicions del centre del camp.
Així doncs, tanca una etapa més amb un balanç de 15 partits disputats, en 9 dels quals ho va fer com a titular i cinc sortint des de la banqueta.

500-crosas

 

FEDERALISTES D’ESQUERRES ES VA PRESENTAR A SFG
Amb l’enunciat “L’Empordà Federal: Tradició i Futur” es va fer una xerrada i presentació a Sant Feliu de Guíxols de Federalistes d’Esquerres, a la sala d’actes de la Biblioteca Octavi Viader i Margarit.
La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’advocada i exregidora ganxona, Verónica Lahoya, i es va comptar amb la presència del president de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella, degà de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, i amb la intervenció de l’historiador i arxiver, Àngel Jiménez que va parlar sobre el federalisme dins del nostre àmbit.

500-federalistes

 

CONCERTS I ACTIVITATS A CAS ROMAGUÉ – CASA IRLA
– Dijous 19 de gener, 21:00 h. : QUIZ GENERAL (Joc de preguntes)
– Divendres 20 de gener, 21:00 h. : LUIS GONZALEZ GROOVE TRIO + SANDRA FERN(Rock/Funk/Pop/Jazz)
– Dissabte 21 de gener, 19:00 h. : presentació llibre Francesc Puigpelat “Breu Història del Nacionalisme Espanyol”
21:00 h. : TRAVE CIGAR BOX and the ATOMIC TSUNAMI SURFERS (Olot, surf punk & dirty blues) &dj RAS ANGIE (reggae & dub).
– Diumenge 22 de gener, 12:00 h. : Concert / vermut amb LEONMANSO (Ciutadella de Menorca, indie-folk)
20:45 h. : Eibar vs FC Barcelona

500-irla

 

El més llegit

I després