I després

13è Concurs de Còmic de PDA

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, segons informa el web gironanoticies.com, convoca mitjançant la Biblioteca Mercè Rodoreda el 13è Concurs de Còmic, obert a tothom, en tres categories: infantil (9-12 anys), joves (13-16 anys), i adults (a partir de 17 anys); i única modalitat en animació. El termini de presentació d’originals és del 20 al 31 d’octubre d’enguany. Els premis, valorats en conjunt en gairebé 1.200 euros, es lliuren el 21 de desembre al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, i l’exposició de les obres participants al concurs, del 2 al 31 de gener de 2015, a la mateixa biblioteca. La convocatòria dóna continuïtat a l’aposta de la biblioteca per aquesta modalitat artística, ja que durant el curs escolar s’hi desenvolupa setmanalment un taller de còmic per a joves.
El tema del concurs és lliure, i els treballs inèdits, i no premiats en cap altre concurs. Els diàlegs poden ser en català o castellà, i la tècnica també és lliure. Hi ha tres modalitats: tira còmica (de 2 a 4 vinyetes), historieta (a partir de 5 vinyetes i fins a tres fulls DIN-A4 en els categories infantils i juvenils, i entre 3 i 6 fulls com a màxim en la categoria d’adults), i animació (2D, 3D, flash, stop motion, claymotion… amb una extensió de 15 segons fins a 4 minuts). La participació en el concurs pot ser individual o a dues mans, i cada participant o equip pot presentar un màxim d’una obra per a cada modalitat del concurs.
En la categoria infantil els guardons de tira còmica són 45 i 30 euros (1r i 2n premi); i els d’historieta 60 i 40 euros (1r i 2n premi). En la categoria de joves els guardons de tira còmica són 45 i 30 euros (1r i 2n premi); i els d’historieta 60 i 40 euros (1r i 2n premi). A la categoria d’adults (a partir de 17 anys) els guardons de tira còmica són 150 i 90 euros (1r i 2n premi); i els d’historieta 350 i 200 euros (1r i 2n premi). En animació hi ha un únic guardó de 100 euros. Així mateix, si el jurat ho considera oportú, es poden atorgar dos accèssits, de 60 euros cadascun, a propostes no premiades amb guardons superiors: millor obra amb diàlegs en català, i millor obra d’autor local.
Les obres s’han de presentar a la mateixa biblioteca, sota pseudònim i cal que l’autor faciliti en un sobre adjunt i tancat les seves dades personals: nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte i edat. A la part exterior del mateix hi ha de constar el lema 13è Concurs de Còmic Mercè Rodoreda 2014, el pseudònim, categoria i modalitat. El jurat pot declarar desert algun dels guardons. Els treballs premiats queden en propietat de l’Ajuntament, i la resta es poden recollir durant el mes de febrer de 2015, i després d’aquest termini també passen a mans de l’ajuntament (informació: T 972 825 491 biblioteca@platjadaro.com).
També està vigent –fins al 31 d’octubre d’enguany- la tercera edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local al millor projecte inèdit d’investigació sobre Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, dotat amb 3.000 euros i amb la possibilitat de publicació del treball. És obert a qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore…), i veredicte del jurat es serà públic durant la tercera setmana de desembre, i el treball final cal lliurar-lo just un any més tard.

El més llegit

I després