MOR L’EXREGIDOR JOSEP MARIA SÁNCHEZ NAVIO
El passat cap de setmana es va haver de lamentar la mort sobtada de Josep Maria Sánchez Navio, que va ser regidor al consistori ganxó en el període 1983-1987 amb el Partit dels Socialistes de Catalunya i en el de 1995-1999 amb el grup municipal de Convergència i Unió. Darrerament formava part de la llista del MES i, prèviament a la seva tasca política, va ser sindicalista i membre d’una associació de veïns.
Des del consistori es va publicar una esquela que deia textualment: “L’alcalde i la corporació municipal de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols expressen el seu més sentit condol i s’afegeixen al dolor dels seus familiars i amics per aquesta sentida pèrdua”.
 

 

AQUEST DIVENDRES CONFERÈNCIA SOBRE EL MEDI AMBIENT
Aquest divendres, 27 d’abril a les 18:30 hores, se celebrarà a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols la segona de les tres conferències programades sobre medi ambient.
En aquesta ocasió porta l’enunciat “La mobilitat elèctrica, avui”, que anirà a càrrec de Jorge Ríos Cortes, de l’empresa que ha instal·lat els punts de recàrrega de vehicles a la ciutat.
La següent està programada pel 25 de maig: “ Els valors naturals del fons marí de Sant Feliu de Guíxols”, a càrrec de Xavier Salvador, coordinador del projecte SILMAR.

 

COL·LECTA DE SANG, AQUEST DIVENDRES I DISSABTE
El Banc de Sang i Teixits, a través de la delegació de donadors de Sant Feliu de Guíxols, demana la col·laboració ciutadana en la col·lecta de sang que es porta a terme aquest divendres , 27 d’abril entre les 17 i les 21 hores al Centre Cívic Vilartagues.
I el dissabte, 28 d’abril a la Residència Sant Feliu Gent Gran de 10 a 14 hores i de 16 a 20:30 hores.

 

AQUEST DIUMENGE, CAMPIONAT ESCOLAR DE KARATE A SANT FELIU
El proper diumenge 29 d’abril a les 10 del matí se celebra al La Corxera el Campionat Escolar de Karate, on hi participen nens i nenes de les escoles de Sant Feliu (Baldiri), Santa Cristina (Pedralta) i de Castell d’Aro (l’escola Vall d’Aro) a més d’integrants de l’escola de karate Dojo Sant Feliu d’edats compreses entre els 4 i els  12 anys. Les modalitats esportives són: kata (demostració tècnica) i kumite (combat).

 

ENGANXINES PER A VEHICLES AMB LA MARCA GUÍXOLS
L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols posa a disposició dels ciutadans, al preu de 1 euro, enganxines per a vehicles de colors diversos amb la marca Guíxols, dissenyada per Dosis.
S’ofereix als comerços que en vulguin vendre al preu de 75 cèntims i també es poden adquirir a l’Oficina de Turisme, als baixos del monestir.
Es recupera així aquesta marca identificativa de la ciutat que va tenir una gran acollida a meitat dels anys vuitanta, en l’època de l’alcalde Josep Vicente, amb un disseny que aleshores va realitzar el dissenyador ganxó Joan Marquès.

 

LA SETMANA ENTRANT, NOVA EXPOSICIÓ A LA CASA IRLA
Del 5 de maig a l’1 de juliol, a la Casa Irla, exposició “Diferents maneres d’estructurar un viatge” de Juli Martí Casals.
Els mapes eren eines del poder. Il·lustraven monarques i militars sobre l’extensió dels seus imperis. Fins que no se sap ben bé si el capitalisme, la democràcia o bé la capacitat de volar i veure la terra des del cel –o les tres coses a la vegada-, han popularitzat la cartografia. Dels mapes secrets traçats pels exploradors de finals de l’edat mitjana a l’OpenStreetMap hem vist com amb la recent crisi de refugiats, un dels elements clau dels que fugien la guerra i la misèria, eren les targetes SIM que els hi permeten, un cop creuada una frontera, baixar-se al mòbil els mapes de carreteres. El mapes segueixen sent eines de poder. Ara per tothom. Vernissatge el dissabte 5 de maig a les 19 h.

 

MANIFESTACIÓ DE LA CUP L’1 DE MAIG PELS DRETS SOCIALS
Amb motiu de l’1 d maig, la CUP Guíxols anuncia que una manifestació pels Drets Socials (sanitat, educació, pensions, habitatge,, aigua, llum, gas, treball digne i drets per a tothom), que sortirà del que la plataforma anomena la Plaça de la Llibertat, al carrer Corunya, entre els pisos verds i l’escola Baldiri Reixach.
Demanen als assistents que portin estris i tambors per fer soroll durant el recorregut que desembocarà a la Plaça del Mercat, on hi haurà música en directe, la xerrada debat “La classe treballadora avui” i un dinar popular de fideuà amb aportació voluntària per cobrir el cost. Cal portar plats i coberts i també hi hauran begudes a 1 euro.

 

AQUEST DIUMENGE SARDANES AL PASSEIG DELS GUÍXOLS
L’Agrupació Amics de la Sardana de Sant Feliu anuncia per aquest diumenge, 29 d’abril, a les 12 del migdia al Passeig dels Guíxols, la 619 audició de sardanes, a càrrec de La Principal de Banyoles amb el següent programa:
Capvespre a la Ràpita (Alfred Abat), Santfeliuenca (Martí Llusent), La memòria dels cargols (Josep Cassú), Ventolina (Jaume Bonaterra), Emília (Bartumeu Vallmajó), Viladesens (Francesc Mas Ros) i Repicó Santa Espina (Enric Morera.
Sorteig d’un tortell de Pastisseria Cortés.

 

ES VAREN CELEBRAR ELS ACTES DE LA “PRIMAVERA REPUBLICANA”
Els passats dissabte i diumenge 21 i 22 d’abril, sota l’enunciat de Primavera Republicana  i Construïm la República des de Sant Feliu de Guíxols , s’han organitzat xerrades, debats, dinar, presentació de llibre, actuacions, vermut i una vistosa plantada de creus en demanda, especialment de la llibertat dels presos polítics i del retorn dels exiliats.
Els actes es varen portar a terme el dissabte als Jardins Juli Garreta i el diumenge a la Placeta Sant Joan.

 

PRÒXIMS CONCERTS ORGANITZATS PER L’ATZAVARA
– Divendres, 4 de maig, 21:00 h. : COWTOWN (UK, synth-punk DIY) & BIG OK (Bcn, free-grunge) 6 € @ TZVR Club. ctra Palamós 266.
– Divendres, 11 de maig, 21:00 h. : MAX GARCIA CONOVER (Portland, USA, modern folk) & GREAT NORTH (Nova Zelanda, alt-folk) 7 € @ TZVR Club. ctra Palamós 266.
– Diu. 13 de maig, 21:00 h. : ANNI ROSSI (NYC, lo-fi/r&b/soul) @ El Trinquet (c/St Pere 26) Gratuït/donació voluntària.

 

ES VA CELEBRAR LA TROBADA ANUAL DE TRACTORS ANTICS
El passat diumenge els Amics dels Tractors i Màquines Antigues de Girona, es varen desplaçar a Sant Feliu de Guíxols per portar a terme una edició més de la Trobada de Tractors Antics.
Entre les 9 i les 11 h. Es va poder visitar l’exposició de tractors en els Jardins Juli Garreta i al migdia es va fer el recorregut urbà per la part baixa de la ciutat.
Hi assistiren més de seixanta vehicles que solen recórrer les comarques fent parades i realitzant recorreguts urbans formant una pintoresca caravana mentre fan el desplaçament i la tornada per les carreteres principals.

 

GANXONS AL CAMPIONAT DE KARATE DE LA SEU D’URGELL
El passat diumenge dia 22 d’abril el club C.E. Dojo Sant Feliu es va desplaçar fins la comarca de l’Alt Urgell per participar en el campionat social Ciutat de la Seu d’Urgell, on hi va participar,  a la categoria infantil, en Sergi Garriga cinturó taronja de 10 anys.
El campionat va servir per fer un pre test pel campionat d’Espanya que se celebrarà a Corella (Navarra) els dies 5 i 6 de maig i va ser tot un èxit preparatori ja que va fer 4 rondes, guanyant-les totes per una diferència de 4 punts, fent al final amb un resultat de 4 a 1 a favor d’en Sergi. Aquestes bones sensacions haurien de servir per tal d’anar energia positiva cap al campionat d’Espanya.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte 28 d’abril
Camp de Futbol Josep Sunyer i Arxer
E.F. Sant Feliu
09,30 h. Aleví B – Sarrià de Ter
09,30 h. Aleví C – Calonge
11,00 h. Prebenjamí A  – Aro
11,00 h. Aleví A  – Olot
12,30 h. Cadet C   –  Farners
16,00 h. Juvenil A – Bisbalenc
18,00 h. Cadet A – Llagostera 

Camp de Futbol de Vilartagues
17,00 h. Futbol empreses  La Pansa – Aigües Bones

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
16,00 h. Junior  Femení – L’Escala
17,30 h. Senior Masculí B – Sant Julià
19,00 h. Senior Masculí – Malgrat 

Diumenge 29  d’abril 

Camp de Futbol de Josep Sunyer i Arxer
E.F. Sant Feliu
10,30 h. Benjamí A – Torelló
12,15 h. Infantil A – L’Escala
17,00 h.– AD Guíxols – Camprodon

Pavelló “Carles Nadal”
Patinatge Prova Preliminar
Horari:
De 10,00 h. a 12,50 h.
De 15,00 h. a 16,45 h.
De 16,45 h. a 19,30 h.
Organitza . Club Patí Guixolenc

ALTRES
Pas de la  Marxa Cicloturista Gran Fondo LLoret-Costa Brava
Zona Avituallament : situada al parking Carretera de Tossa.
Hora : de 10,00 h. a 16,00 h.