I després

12 NOTÍCIES + 12 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

DOL PER LA MORT DE CRESCENCIO BONO, EXFUTBOLISTA DE L’A.D. GUÍXOLS
El passat dilluns el cronista esportiu local, Josep Serrats, va comunicar a través de les xarxes socials, la mort de l’exjugador i capità de l’Ateneu Deportiu Guíxols Crescencio Bono, a l’edat de 73 anys.
“Era natural de Peñarroya-Pueblonuevo (Còrdova) i vivia a Sant Feliu de Guíxols. Bono (situat al centre de la fotografia), va vestir la samarreta blaugrana durant nou temporades, des de la 1972/73 fins la 1980/81. Descansi en Pau, i molts ànims pels seus familiars”, afegia Josep Serrats.
Els funerals es varen celebrar a l’oratori de Funerària Juanals el passat dimecres a les 10 del matí.

 

AQUEST DISSABTE, MACEO PARKER A L’ESPAI PORT DE SANT FELIU
Aquest dissabte, 21 de juliol a les 22:30 h. em saxofonista americà Maceo Parker presenta el concert de la seva gira “2% de jazz, 98% de funk” al Festival Porta Ferrada..
Parker és un dels saxofonistes més revolucionaris de la música moderna. Si no hagués format part dels JB Horns de James Brown durant els anys 60, ara possiblement ni sabríem què és el funk. I si en la dècada posterior, no hagués establert amb George Clinton els fonaments del destrossador i al·lucinant P-Funk, ara tampoc seria el músic més sampleajat de la història del hip-hop. Amb 75 anys complerts, aquesta llegenda visita el Porta Ferrada amb les peces del primer disc d’estudi que publica en més d’una dècada, i ens adverteix que tot en la vida és qüestió d’amor: “It’s all about love”.

 

AQUEST CAP DE SETMANA ESTADA I VISITES AL PAILEBOT SANTA EULÀLIA
Aquest dissabte , diumenge i dilluns, de 10:00h. fins les 13.30h. i de 16:00h. fins les 19:30h. es podrà visitar al port de Sant Feliu de Guíxols el pailebot Santa Eulàlia, construït l’any 1918 com a veler destinat inicialment al comerç amb Amèrica i ports de la Mediterrània. El Museu Marítim de Barcelona presenta un programa commemoratiu, al qual el Museu d’Història de la ciutat s’ha adherit com a membre de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana.
Es podrà pujar a bord i conèixer millor com era la navegació en un vaixell històric. Les visites seran d’accés lliure i gratuït i tenen un caràcter divulgatiu.
Les entitats de Sant Feliu vinculades al mar conviden, el dissabte a les 10 de matí, a donar-li la benvinguda, que acompanyaran amb les seves embarcacions i es comptarà també amb la participació de la Colla Gegantera Ganxona.

 

MOR LA DONA EVAQUADA DE LA PLATJA DE SANT FELIU
El passat dimecres una dona va patir un principi d’ofegament a la platja de Sant Feliu de Guíxols. Els serveis de vigilància de platges varen aconseguir reanimar-la en un primer moment però es va considerar que s’havia d’evaquar fins un centre hospitalari.
La policia Local va tancar l’accés a la zona i es va reservar un perímetre de seguretat, ja que es va avisar a l’helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques`(SEM) que la va traslladar a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on va morir hores més. La dona era de Sabadell i és el primer cas d’aquestes característiques que es dona a les platges de Sant Feliu aquest estiu.

 

AQUEST DIVENDRES, GRAN CANTADA DE TAVERNA A L’ESPAI PORT
Tal i com ja vàrem avançar, aquest divendres, 20 de juliol a les 10 de la nit, al recinte de l’Espai Port del Festival de la Porta Ferrada, se celebra la Gran Cantada”, acte central de la 24a Mostra de Canço de Tavrena de Sant Feliu de Guíxols, que comptarà amb l’actuació del cantautor Josep Andújar “Sé”, el grup “Llops de Mar” i la formació del ganxó Llorenç Fernández, “Son de l’Havana”, que presentarà els nous temes del seu nou àlbum “L’illa perduda. També intervindrà en un moment de l’actuació la cantant Ïngrid Morral. El preu d’entrada és de 3 euros i inclou el cremat.
Aquesta formació supleix la participació del grup local La Taverna, després que el seu fundador, Miquel Pedrol, anunciés al final de la passada temporada que es dissolia després de 25 anys al damunt dels escenaris.

 

PUNT DE CÀRREGA PER A VEHICLES ELÈCTRICS
Sant Feliu de Guíxols disposa des d’aquest estiu de quatre punts de càrrega de vehicles elèctrics. Dues places de càrrega estan ubicades a l’aparcament de l’estació d’autobusos, i dues més es posaran en funcionament ben aviat a la zona comercial situada a l’entrada del municipi per Vilartagues. S’espera posar, en breu, un punt de càrrega de bicicletes elèctriques. En tots els casos, és un procediment gratuït, però cal anar a l’Oficina de Turisme i demanar una targeta per poder utilitzar-los.
El regidor de Medi Ambient, Salvador Calabuig, també ha destacat que les persones que disposin d’una tarja dels seus municipis o ciutats les poden utilitzar en aquests punts que han estat finançats per l’Ajuntament, Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya.

 

GOOGLE STREET VIEW ACTUALITZA LES IMATGES DELS CARRERS DE SFG
El vehicle de Google Street View ha estat prenent imatges del carrers de Sant Feliu de Guíxols per tal d’actualitzar el servei de consulta d’aquesta prestació que proporciona panoràmiques a nivell de carrer de 360 graus de moviment horitzontal i 290 graus de moviment vertical, permetent als usuaris veure parts de les ciutats seleccionades i les seves àrees metropolitanes circumdants. Es va introduir, als Estats Units l’any 2007 i s’ha expandit a 31 països europeus, 10 llatinoamericans, 17 asiàtics, 5 africans i l’Antàrtida.
Totes les fotografies sempre són modificades abans de la seva publicació final, difuminant cares i matrícules, a causa de les polítiques de privadesa internes dels diferents països en els quals el servei està present.

 

COMPLIMENT A MITGES DE REQUERIMENTS DE L’AJUNTAMENT
En les darreres setmanes els propietaris de la sala de ball Las Vegas han col·locat una porta metàl·lica del magatzem annex al local del carrer Colom de Sant Feliu, que es va cremar el 12 de desembre de 2016, patint l’esfondrament del sostre i la crema de la porta de fusta. La propietat, per tant, ha reaccionat al requeriment efectuat per l’Ajuntament per tal de millorar l’aspecte visual i la seguretat.
Un altre del requeriments pel mateix motiu i que en aquest cas no s’ha executat, és el d’un altre local incendiat, l’antic Snack Bar Lluís (posteriorment annex de la cafeteria Amura) que va cremar el diumenge, 7 de gener d’aquest 2018, motiu pel qual l’Ajuntament incidirà en la demanda efectuada a la propietat per tal que hi actuï, tal i com s’especifica en l’esmentat requeriment.

 

SANDRA MOLINA EXPOSA FINS AQUEST DIUMENGE A L’AJUNTAMENT
Sentiments de calma, tranquil·litat, serenitat, harmonia, suavitat en les formes, tendresa en l’estil…és el que, en essència, defineix l’obra de l’escultora Sandra Molina que, a través del treball constant aconsegueix traçar en el fang allò que la naturalesa esculpeix en el delicat cos de la dona. La dolçor en els seus rostres caracteritza l’obra de l’artista que a través de les seves creacions mostra la seva sensibilitat i en la figura femenina troba la seva màxima expressió.
Escultora d’obra figurativa, les seves creacions aconsegueixen conjuminar la sensació de pau i harmonia que les seves pròpies emocions dibuixen mitjançant cisells de toc delicat en les formes, aconseguint reflectir en les seves escultures la dolçor inherent de les fèmines a les quals dóna vida.

 

LA SETMANA ENTRANT PRESENTACIÓ D’UN LLIBRE DE CARLOS ÁLVAREZ-CROS
El dijous de la setmana entrant, 26 de juliol a les 19h es presentarà a la biblioteca el llibre “Ocells i humans o viceversa” de l’ornitòleg ganxó Carlos Álvarez-Cros, en col·laboració amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament. Presentarà Pere Carrera, advocat i membre del Grup de Natura Sterna.
Es tracta d’un recull d’escrits curts, i independents entre sí, en els que l’autor viatja pel món de les relacions entre ocells i humans. És ple de llegendes, de curiositats i d’anècdotes. Els omnipresents ocells comparteixen protagonisme amb personatges reals i imaginaris, tan diversos com el déu Apol·lo, la poetessa Safo, la cantant Taylor Swift, el Papa Francesc, en Pau Casals, James Bond i molts, molts altres. Es parla una mica de tot i sempre d’ocells.

 

VUITÈ TORNEIG DEL 3X3 TIR LLIURE TOUR FESTA MAJOR
El Club Bàsquet Sant Feliu organitza per primera vegada a Sant Feliu de Guíxols, coincidint amb la Festa Major, el 3×3 Circuit Tir Lliure el dissabte, 4 de agosto de 9:00 hores fins les 20:00 hores al Pavelló de La Corxera.
Es pot participar en el 3×3 Bàsquet Tour amb més participació i millor valoració del país, que va comptar amb més de 1500 participants la passada temporada.
Es disposarà de 8 pistes per a totes les categories des de PreMini fins a Veterans i es lliurarà una samarreta commemorativa de regal per a tots/es els participants hi haurà servei de bar, vestuaris i assegurança d’accidents. Inscripcions obertes fins l’1 d’agost a les 24:00 hores o bé fins arribar al límit de places.

 

AQUEST DIVENDRES, SARDANES AL PASSSEIG DE SANT FELIU
Amb l’organització de l’Agrupació Amics de la Sardana i el patrocini de l’Ajuntament de Sant Feliu, la Cobla Ciutat de Girona oferirà una audició de sardanes a al Passeig del Mar a les 22:15 h. davant del restaurant Marabú amb el següent programa: “Ferms i tossuts” (Josep Cassú), “Per molts anys” (Joan Jordi Beumala), “Aquell temps” (Ricard Viladesau), “Al besavi Esteve“ (Jaume Oliver), “Plaça de Santa Anna” (Lluís Buscarona), “La Pepa Gallinaire” (Jaume Bonaterra). Repicó “Santa Espina”.
Properes audicions: 27 de juliol (Rossinyolets), 1 d’agost (La Principal de la Bisbal), 3 d’agost (Jovenívola de Sabadell) i 4 d’agost (Bisbal Jove).

 

El més llegit

I després