I després

12 establiments participen en la Campanya Gastronòmica del Peix Blau Ganxó que comença dissabte

Dissabte al matí hi haurà tastets de Peix Blau a La Rambla al preu d’1 euro i també un taller infantil d’estampació

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte 25 de maig comença a Sant Feliu de Guíxols la Campanya del Peix Blau Ganxó que s’allargarà fins el 16 de juny. Hi participaran 12 establiments, 8 dels quals oferiran el Menú del Peix Blau i els altres 4, el Plat de Peix Blau.

La proposta gastronòmica s’estrenarà aquest dissabte amb diverses activitats. La presentació es farà a les 11 del matí a La Rambla, on s’oferiran tastets dels establiments participants a preu d’1 euro. La regidora d’Economia Local, Núria Cucharero, ens en parla.

Et taller gratuït està dirigit nenes i nens a partir dels 3 anys. Començarà a les 11 del matí i consistirà en una proposta organitzada per COCU Associació Cultural. En ella es farà l’estampació d’una tote bag, a dues tintes, amb segells acrílics, amb la temàtica del mar com a protagonista. Podeu consultar tots els establiments participants i les seves propostes gastronòmiques fent clic aquí.

Segons destaca el consistori, la Campanya del Peix Blau Ganxó va sorgir quan l’Ajuntament va oferir als restauradors una acció per combatre la crisi de principis dels anys 90. La iniciativa va transcendir més enllà dels fogons “i va reunir al voltant de la tradició i la innovació gastronòmica a artistes plàstics amb pescadors, cuiners amb cantants, flequers amb escriptors, crítics gastronòmics amb cuiners afeccionats, barmans amb rebosters, peixaters amb dissenyadors”.

Tots ells, amb la complicitat dels ciutadans de Sant Feliu, van fer que el peix blau “es convertís en un referent de la identitat de la ciutat”. L’Ajuntament destaca que aquest producte “representa l’aposta per un producte senzill, arrelat al territori, que forma part de la nostra tradició”.

El més llegit

I després