I després

11 NOTÍCIES + 11 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

ES REPOSA LA “L” DE LA MARCA GUÍXOLS
La brigada d’obres municipal ha col·locat la lletra “L” que va retirar de la marca Guíxols del passeig marítim de Sant Feliu fa uns dies, ja que s’estava desprenent de la seva base i hi havia perill que algú pogués prendre mal.
Le lletres estan collades individualment a la base i aquesta, en tenir-la limitada per la seva mida, tenia més possibilitats que es desprengués amb el sacseig.
Finalment, s’hi ha fet una base més àmplia per assegurar la seva estabilitat.

 

AQUEST DIVENDRES CONCERT DE JAZZ AMB SABRINA BANFI SINGER
Aquest divendres, 4 de maig a les 21:00h. A la Casa Irla es comptarà amb l’actuació de Sabrina Banfi Singer, una cantant professional de blues i jazz, membre de la UNESCO, representant de la música del món, argentina de naixement que actualment viu a La Bisbal d’Empordà.
Nascuda a Buenos Aires l’any 1979, és una cantant professional, docent de la música i el cant, especialitzada en tècniques de jazz i improvisació.
Sabrina Banfi ha participat en bandes de jazz com ara la Zentrifuga, Tinaro, Hector, Goya y Murua i interpreta un repertori que inclou diversos estils en un format íntim i acústic, amb interpretacions apassionades.

 

AQUEST DISSABTE, S’INAUGURA EXPOSICIÓ A LA CASA IRLA
Del 5 de maig a l’1 de juliol, a la Casa Irla, exposició “Diferents maneres d’estructurar un viatge” de Juli Martí Casals.
Els mapes eren eines del poder. Il·lustraven monarques i militars sobre l’extensió dels seus imperis. Fins que no se sap ben bé si el capitalisme, la democràcia o bé la capacitat de volar i veure la terra des del cel –o les tres coses a la vegada-, han popularitzat la cartografia. Dels mapes secrets traçats pels exploradors de finals de l’edat mitjana a l’OpenStreetMap hem vist com amb la recent crisi de refugiats, un dels elements clau dels que fugien la guerra i la misèria, eren les targetes SIM que els hi permeten, un cop creuada una frontera, baixar-se al mòbil els mapes de carreteres. El mapes segueixen sent eines de poder. Ara per tothom. Vernissatge el dissabte 5 de maig a les 19 h.

 

ES REPARTEIX BUTLLETÍ #GUÍXOLS DEL MES DE MAIG
L’Ajuntament de Sant Feliu ja ha editat el número 22 del butlletí d’informació municipal #Guíxols amb la portada i pàgines centrals dedicades a les obres del port del Fortí, també l’aparició del projectil de la guerra civil, les dades recollides pel radar de seguretat de la carretera de Girona, les noves apostes pel trisme familiar, la destinació per a iots de grans eslores a la ciutat, la campanya gastronòmica del Peix Blau, el suport de la Diputació al projecte del Thyssen, foment del comerç de proximitat, Judith Vélez, campiona de Catalunya de rugbi, l’Aplec de la sardana, agenda, editorial de l’alcalde, galeria de notícies curtes, telèfons i adreces d’interès, etc.
El podeu consultar en aquesta adreça: http://guixols.cat/images/0-Actualitat-fotos_noticies/Guixols22-WEB.pdf

 

MANIFESTACIÓ DE LA CUP L’1 DE MAIG PELS DRETS SOCIALS
Més d’una trentena de persones varen participar a la manifestació convocada el dimarts dia 1 de maig per la CUP Guíxols pels Drets Socials (sanitat, educació, pensions, habitatge,, aigua, llum, gas, treball digne i drets per a tothom).
Els participants varen sortir de l’espai que la plataforma anomena la Plaça de la Llibertat, al carrer Corunya, entre els pisos verds i l’escola Baldiri Reixach.
Megàfons, xiulets, tambors i altres estris varen complementar les reivindicacions dels manifestants que varen fer el recorregut fins la Plaça del Mercat on es va oferir música en directe, la xerrada-debat “La classe treballadora avui” i un dinar popular de fideuà amb aportació voluntària per cobrir el cost.

 

ES VA ESTRENAR LA PEL·LÍCULA GANXONA “MESURA PER MESURA”
El passat divendres, 27 d’abril es va fer l’estrena de la pel·lícula “Mesura per mesura” a la sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, que es va omplir de gom a gom per contemplar la projecció de l’adaptació d’una obra de William Shakespeare, dirigida pel ganxó Ramon Paytuví, que va comptar amb la col·laboració d’actors i actrius locals i d’altres poblacions i amb el suport especial del cineasta ganxó Alfons Hereu.
El projecte va comptar amb amb la col·laboració dels grups de teatre de l’Agrupació Benet Escriba i del Centre Excursionista Montclar, a més d’alguns actors i actrius d’altres municipis i escenaris locals com ara la Plaça Abadia, Plaça monestir, El Salvament, Casa Udaeta i Bar Juanita Banana.

 

“OPERACIÓ URNES” ES PRESENTARÀ LA SETMANA ENTRANT
El dissabte de la setmana entrant, 12 de maig, a les 19:00 h. es presentarà a la Casa Irla el llibre “Operació urnes”, de Laia Vicens i Xavi Tedó, el relat de l’operatiu clandestí que va fer possible el referèndum de l’1-O, la crònica periodística de l’operatiu clandestí que va permetre que l’1 d’octubre del 2017 a Catalunya hi hagués urnes als col·legis electorals i es pogués celebrar el referèndum d’autodeterminació. Així, a partir del testimoni dels cervells de l’operació i dels seus principals protagonistes, molts d’ells amb pseudònim, descobrirem una història increïble que supera qualsevol relat de ficció. A partir de milers de voluntaris es va crear una xarxa popular, organitzada de forma secreta i piramidal, que va fer possible que el tresor més preuat arribés al seu destí.

 

CURS PER A EMPRENEDORS A SANT FELIU
Guíxols Desenvolupament anuncia un nou curs gratuït destinat a treballadors, aturats, e i emprenedors que es portarà a terme el dimecres 23 de maig de 9:30 h. A 13.
Presentació de les noves metodologíes per crear negocis viables: Lean Startup i Canvas, a càrrec de Jordi Bayer de AGOE. Seguidament, exposició dels errors més freqüents dels emprenedors, a càrrec de Joaquim Munné i Salvador Figueres de AGOE.
Cal inscripció prèvia a https://goo.gl/ia8XcT
Més informació a Guíxols Desenvolupament, al carrer dels Enamorats 65-99, primer pis de l’estació d’autobusos, telèfon 972 32 70 33.

 

VENDA D’ENTRADES PER A LA DARRERA OBRA DE TEATRE PROFESSIONAL
Després de l’èxit, amb les entrades exhaurides de les obres E.V.A. i Adossats, el diumenge, 13 de maig a les 18:00 h. es representarà al Teatre-Auditori Narcís Masferrer l’obra Mala broma, interpretada per Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz, ecrita per Jordi Casanovas i dirigida por Marc Angelet. .
“Dos antics amics es retroben després de vint anys. Quan eren joves, presentaven plegats un programa radiofònic d’humor. Ara un d’ells ja ha triomfat com a humorista però l’altre ha fracassat com a periodista. Els dos fan una juguesca al voltant d’un tema que els apassiona: els límits de l’humor”.
Venda d’entrads a l’Oficina de Turisme i a https://entradas.codetickets.com/entradas/mala-broma_8238/3214/teatreauditori-narcismasferrer/online

 

CONCERTS ORGANITZATS PER L’ATZAVARA
– Divendres, 4 de maig, 21:00 h. : COWTOWN (UK, synth-punk DIY) & BIG OK (Bcn, free-grunge) 6 € @ TZVR Club. ctra Palamós 266.
– Divendres,11 de maig, 21:00 h. : MAX GARCIA CONOVER (Portland, USA, modern folk) & GREAT NORTH (Nova Zelanda, alt-folk) 7 € @ TZVR Club. ctra Palamós 266.
– Diumenge, 13 de maig, 21:00 h. : ANNI ROSSI (NYC, lo-fi/r&b/soul) @ El Trinquet (c/St Pere 26) Gratuït/donació voluntària.
– Dissabte,26 de maig, 20:30 h. : WILD ANIMALS (Madrid, indie/punk) & ULTIMATE FRISBEE (Bcn/St Feliu, DIY punk) & BULLITT (St Feliu, indie/punk) @ TZVR Club. ctra Palamós 266.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte 5 de maig
Camp de Futbol Josep Sunyer i Arxer
17,30 h. Futbol empreses Bar Moreda – Anglès

Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
11:00 h. Aleví D – Navata CF C
11:00 h. Benjamí B – Perelada CF B
12,30 h. Cadet B – EMF Calonge St Antoni A
16:00 h. Infantil B – EF Baix Ter B
17,45 h. Futbol empreses La Pansa – V. Hostalric

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
09:00 h. Mini Masculí – Silenc
10:30 h. Pre Mini Femení – Verges
12:30 h. Cadet Masculí – Vedruna
16:00 h. Junior Femení – Olot
18:00 h. Sots 25 Masculí – Lloret

Diumenge 6 de maig

Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
12:00 h. Aleví B – EF Baix Ter D
12:00 h. Benjamí C – Esplais CF A

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
12:00 h. Junior Mascuí 00 – Salt

El més llegit

I després