I després

11 NOTÍCIES + 11 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

AQUEST DISSABTE, FESTIVITAT DE LA MARE DE DÉU DEL CARME
Aquest dissabte, 14 de juliol a les 10 de la nit, se celebrarà a la festivitat de la Mare de Déu del Carme a Sant Feliu de Guíxols.
A les 11:30h: Pregaria i ofrena floral al port. A les 12:00h: Processó Marítima al preu de 5 euros (venda anticipada a l’Oficina de Turisme o des d’una hora abans al port, amb places limitades). A les 21:00h: Sardinada popular als Jardins Juli Garreta al preu de 2 euros. I a les 22:30h: cantada d’Havaneres i Cançó de Taverna a la platja amb els grups Llops de Mar i Norai, amb accés i cremat gratuït.
Organitzen: Ajuntament, Confraria de pescadors i Associació de Festes Ganxones.

 

NOVA PÈRGOLA AL GERIÀTRIC SANT FELIU DE GUÍXOLS GENT GRAN
La residència geriàtrica Sant Feliu de Guíxols Gent Gran disposa des de fa uns dies d’una zona d’ombra després de la instal·lació d’una pèrgola que els propis usuaris varen demanar, petició que ha canalitzat la regidora d’Envelliment Actiu, Fina Cosp, que aquest divendres s’hi ha acostat, juntament amb l’alcalde, Carles Motas per comprovar com els residents dinaven en el sector que dóna al Parc de Miquel Murlà, espai que també s’ha sol·licitat per fer-hi esmorzars i berenars a l’estiu. Ara, els residents poden gaudir de l’aire lliure protegits del sol en un espai diàfan i enjardinat que dóna una alternativa a les seves rutines de la resta de l’any.

 

ENS DEIXA MANEL PLANAS, EXCOMPONENT DELS “SHERPAS”
El passat dilluns es donava la notícia de la mort d’en Manel Planas, a l’edat de 75 anys, que fou un dels baixistes que varen militar en el grup ganxó “Sherpas” en l’època que el formaven, a més d’ell, en Francecs Mas, Joan Canadell, Alfons Hereu i rn Jordi Camps.
L’Alfons Hereu ens recordava que varen compartir aquesta experiència musical des del 1963 fins el 1965, fins que varen anar a fer el servei militar. Afegia que era un molt bon baixista i que el seu pare fou un dels integrants de famosa Orquestra Víctors.
En Francesc Mas recordava que foren companys en l’època en què el grup tocava les tardes dels diumenges a Las Vegas i els dies feiners al New Orly de Lloret de Mar, a més de que era molt bona persona i un molt bon músic.

 

OFERTA DE TREBALL DE L’AJUNTAMENT DE SANT FELIU
L’Ajuntament ha aprovat un programa per l’Elaboració del Pla Municipal de Salut de Sant Feliu i la convocatòria i les bases específiques que han de regir el procés selectiu per a la provisió d’un tècnic mig, en règim de funcionari interí per l’execució del programa temporal, mitjançant concurs oposició lliure.
Les sol·licituds, es podran presentar fins el 3 d’agost , en el Registre General de l’Ajuntament.
Les bases al BOP de Girona número 130, al Tauler d’Edictes de la Corporació i a la Seu Electrònica de l’Ajuntament ciutada.guixols.cat.
Per a més informació: Telèfon 972/327000, de 9:00 a 14:00 hores.

 

AQUEST CAP DE SETMANA, FESTA MAJOR DE SANT POL
Des del divendres, 13 de juliol i fins diumenge, dia 15 se celebra la Festa Major de Sant Pol que organitzen els restaurants Sant Pol, Villa Maria, La Palmera i Villa Laura amb atraccions infantils tots els dies al Parc de les Dunes.
-Divendres a les 22h. Disco-mòbil a càrrec de Nouso,
-Dissabte a les 22h. Ballet clàssic flamenc amb Pasión Gitana
-Diumenge al matí: Sardinada popular, Campionat internacional de síndries i Festa de l’escuma.
-Diumenge a la nit: Cantada d’havaneres amb el grup Peix Fregit i Focs artificials.

 

ÈXIT TOTAL DEL QUART SINGLOT FESTIVAL DE SANT FELIU
El Singlot Festival va tancar dissabte la seva quarta edició a Sant Feliu de Guíxols amb un rècord d’assistència, va informar el diari El Punt Avui. Cap a 2.500 persones van assistir als espectacles i a les activitats del festival d’humor organitzat per El Terrat i The Project i vinculat al Festival de la Porta Ferrada. En el marc de les seves jornades professionals. Singlot Pro, l’espectacle Màfia, de The Mamzelles, ha estat seleccionat per obrir l’edició vinent. A més, el nou premi Terrat Nou Talent s’ha concedit a La gran ofensa, de La Bendita Compañía.

 

CAMPANYA DE PROTECCIÓ CIVIL EN FAVOR DE L’HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU
Membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Feliu de Guíxols estan portant a terme una campanya de recollida de fons que es destinen a l’hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu de Barcelona.
La col·laboració ciutadana es fa a través d’un donatiu de 4 euros a canvi d’un escut, on hi consta que la campanya la porten a terme voluntaris de Sant Feliu de Guíxols on s’hi ha inclòs el hashtag #pelsvalents, referint-se als menors afectats de càncer i que requereixen tractaments oncològics en aquest centre hospitalari de referència.
Al president de la Generalitat, Quim Torra, se li varen lliurar diversos escuts en la seva visita a Sant Feliu i va felicitar als voluntaris per la seva acció solidària.

 

CONCERT DE FRANS CUSPINERA A CAS ROMAGUÉ – CASA IRLA
Acompanyat per la pianista María Poyatos, aquest dissabte, 14 de juliol a les 21:30 hores, Frans Cuspinera interpretarà les cançons del seu primer disc ‘Garoina’ (Picap), a Cas Romague-Casa Irla, en un concert íntim en format duet on es podran escoltar els temes del disc i algunes versions d’una manera molt especial.
‘Garoina’ és el primer disc del cantautor garriguenc Frans Cuspinera, amb el qual ha guanyat el Premi Carles Sabater a la millor cançó en català de l’any. Igualment, el vídeo ‘Jo sóc d’un paisatge’, amb més de 48.000 reproduccions a YouTube i guardonat en 3 festivals, ha estat el 60è clip més vist de 2017 en llengua catalana.

 

AQUEST DIUMENGE, “SET MANERES DE SER HAMLET” A LA CASA IRLA
Aquest diumenge, 20 de juliol a les 20:00 h., organitzat per l’Associació Aleph, Josep Pere Peyró presenta l’obra de teatre “Set maneres de ser Hamlet”,una manera divertida i intel·ligent d’interpretar Shakespeare en un exercici de voyeurisme actoral: entrant a la cuina de l’actor per veure com es prepara per interpretar un Hamlet clàssic, un de telenovel·la, un d’absurd, un com la interpretaria Marlon Brando, o bé com ho faria algú que odia a Shakespeare i adora a García Lorca.
Un total de set escenes per representar a un personatge que no sap si ser o no ser, si morir o dormir, si actuar o romandre immòbil davant d’un joc de variacions que trastoca, irreverent, la tragèdia en comèdia.

 

EXPOSICIÓ DE SANDRA MOLINA AL PATI DE L’AJUNTAMENT
Sandra Molina continuarà la relació d’artistes locals, o vinculats a Sant Feliu de Guíxols al pati de l’Ajuntament des del passat dilluns i fins el dia 22, on exposa peces de la seva col·lecció: “La suavitat de les seves escultures deixen entreveure la sensibilitat d’aquesta artista barcelonina, l’obra de la qual transmet sensacions i sentiments de calma, harmonia i bellesa a l’espectador”.
Es pot visitar, de dilluns a divendres de 10 a 14h. i de 19 a 21h. I el cap de setmana de 13 a 14h. i de 19 a 21h.
La inauguració oficial es portarà a terme aquest dissabte, 14 de juliol a les 19h.

 

AQUEST DIVENDRES, VII MEMORIAL MARTÍ MASVIDAL DE SARDANES Aquest divendres 13 de juliol a les 22:15 hores, se celebra al Passeig del Mar (davant del Marabú) el 7è Memorial Martí Masvidal amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell amb el següent programa:
“Al Centre Català de Caraques” (Conrad Saló), “A La Bisbal, aplec d’argent” (Francesc Cassú), “Presència de Pep Ventura” (Ricard Viladesau), “Ciutat reial” (René Picamal, “Trentena i amunt” (Enric Ortí) i “Porta-la amb tu” (Olivier Marquès).
Patrocina l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana.

 

LA SETMANA ENTRANT, JOSÉ M ORTEGA MELERO PRESENTA LLIBRE
L’escriptor Jose M. Ortega Melero presenta el divendres de la setmana entrant, 20 de juliol a les 19:00h. a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols la seva darrera novel·la, una història publicada per Letrame Editorial, que gira a l’entorn de les noves vivències dels dos protagonistes, des de l’adolescència fins a la maduresa. Amb una decisió gairebé impossible d’afrontar.
José M. Ortega Melero va néixer Sant Feliu de Guíxols, lloc on resideix en l’actualitat. Va començar a escriure sent molt jove i la seva primera obra va ser publicada l’any 2010. Avui ens porta ja el seu quart llibre publicat.

El més llegit

I després