I després

1.800 ABONATS A LES FOSQUES

Compartiu aquesta història

Una avaria va deixar dissabte sense subministrament elèctric més de 2.500 abonats al Baix Empordà, 1.800 de Sant Feliu, durant tres hores. A última hora de la tarda tan sols quedaven 42 abonats de Santa Cristina d’Aro sense electricitat informa El Punt Avui..
Protecció Civil va rebre l’avís de l’avaria al voltant de les dues del migdia de dissabte. En un principi, l’incident va deixar 1.800 abonats de Sant Feliu de Guíxols i 700 més de Santa Cristina d’Aro sense subministrament elèctric, però al cap d’unes hores, els operaris van poder restablir part de la línia. Al voltant de les sis de la tarda, només quedaven 42 abonats sense servei. A més, en un primer moment, la companyia es plantejava la possibilitat d’instal·lar un grup electrogen a la zona si el problema no se solucionava ràpidament.
L’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Josep Llensa, va criticar la “manca d’informació” de l’avaria i va assegurar que demanarà explicacions a la companyia elèctrica i a la Generalitat aquesta setmana. Segons el batlle, aquesta no és la primera vegada que passa una avaria d’aquestes característiques al municipi i va subratllar que cap usuari es mereix “el tracte que dispensa Endesa”. “Truques i no t’agafen el telèfon o et diuen que les línies estan saturades”, va afegir. “Això no pot ser, tothom tira pilotes fora i ningú contesta, no és la primera vegada que passa però cal resoldre-ho”, va explicar.
En aquest sentit, Llensa va recordar els problemes que va tenir el poble durant la gran nevada del 2010 i va subratllar que “ja toca” trobar un sistema que permeti millorar les comunicacions en situacions d’emergència. “Això ha passat ara al migdia, però i si torna a passar durant l’estiu, què faran els restaurants, bars i locals?”, va qüestionar.

 

El més llegit

I després