XIFRES SOBRE SERVEIS DE LA POLICIA LOCAL

Dissabte al migdia es va celebrar a la confluència de la Rambla Vidal amb el Passeig del Mar de Sant Feliu de Guíxols la Festa de la Policia Local amb un nou model més participatiu i compartit amb la ciutadania on, a més dels parlaments i les condecoracions, es varen fer públics els serveis realitzats durant el 2016, aportant les següent xifres:

18.142 serveis en total, dividits en diferents categories, com protecció, vigilància, assistència a les persones i nombroses actuacions d’un ampli ventall, amb una plantilla de 35 homes i dones que varen realitzar unes 26.000 hores de servei, de les quals, un 10% destinades a garantir la seguretat dels escolars a les entrades i sortides dels centres educatius.

També, el 30% de les hores es varen comptabilitzar en les tasques de vigilància i seguiment permanent i el 8% de la jornada en fer atenció ciutadana.

Altres actuacions varen anar en la línia d’assistir i protegir els conductors en accidents de trànsit, amb més de 1.000 hores de servei anual. També es va destinar un temps semblant a les infraccions de trànsit i retirada de vehicles.

També es destaca la protecció dels ciutadans en situacions com conflictes entre veïns, investigant i actuant davant robatoris i furts i en actes incívics.

Es va intervenir en 4.800 casos relacionats amb seguretat ciutadana, actuant davant d’actes incívics, conflictes, robatoris, danys, baralles, amenaces o violència de gènere.

Varen participar en 6.100 serveis relacionats amb el trànsit, atenent en accidents, o també vetllant per tal que es compleixi la normativa de circulació i trànsit.

Es varen realitzar un total de 3.700 serveis corresponents a la vigilància als carrers de Sant Feliu i, alhora, varen fer gairebé 2.000 serveis de policia assistencial: assistència a menors, a la gent gran, o a persones sense sostre.

Alguns dels serveis van en la línia de la protecció del Medi Ambient: s’actua davant de sorolls, olors i altres formes de contaminació així com en casos d’incendis, tant urbans com forestals, i es vetlla per un compliment adequat de la normativa i de les ordenances.

Es varen realitzar 38 detencions, algunes impulsades i realitzades i i d’altres, en col.laboració amb els altres cossos policials.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació