The Project ha anunciat aquest matí que Xavier Calvet farà de teloner d’una de les estrelles del 56è Festival Porta Ferrada el 13 de juliol de 2018.

Xavier Calvet és un dels músics més respectats de l‘escena underground catalana, transitant les vies de l’indie rock al capdavant dels recordats Bullitt. Ara, el seu recent treball en solitari per B-Core, Firerbird (2017), estableix vincles amb el folk i el so americà per mitjà de cançons plenes de sinceritat i emoció. Calvet ha estat escollit per Jack Johnson com artista convidat per obrir el seu concert l’Espai Port.

Amb aquesta nova incorporació, el festival confirma la seva aposta per projectes i artistes amb segell ganxó. Pels escenaris de Porta Ferrada han passat nombroses propostes arrelades a Sant Feliu, del classicisme de Xavi Lloses i Carles Font a la cançó d’Alícia Calzada, passant pel rock progressiu de Quercus entre molts altres.

També cal anunciar que, prèviament, actuarà el divendres 16 de febrer a les 20.30h, a L’Auditori de Girona, presentant les cançons del seu treball. Preu 7€.presentant L’ocell de foc (Firebird en anglès), el primer disc en solitari de Calvet. Firebird és com una mena de roadtrip que transita per alguns dels paisatges del so típicament “americà” (Wilco, The Jayhawks o Ryan Adams) sota un mantell de melodies eminentment pop, una marca de la casa a tots els treballs de Calvet. Com un ocell de foc, el bo de Xavi Calvet empra les ales incandescents que li ofereix la música per compartir els seus records i reflexions. Com un ocell de foc, el músic de l’etern somriure brilla com mai.

L’acompanyaran Enric Pla a la bateria, Vidal Soler a la guitarra, Guille Caballero als teclats, Marc Clos al vibràfon i percussions i Santi Garcia al baix
Venda d’entrades Auditori: https://gironacultura.koobin.com/xaviercalvet2018
Enllaç primer videoclip “In my dreams” https://www.youtube.com/watch?v=1QiMBRHfTT0

A més, intenvindrà en la 18ena edició del festival Primavera Sound , que comptarà amb la presència de grans noms com Arctic Monkeys, Björk, Nick Cave and The Bad Seeds, The National, Lorde, Spiritualized, The War on Drugs, Arca, Beach House, Likke Li, Slowdive y Jane Birkin entre d’altres, un esdeveniment que reuneix als protagonistes de les últimes propostes musicals de l’àmbit independent juntament amb artistes de contrastada trajectòria, abastant qualsevol estil o gènere, cercant la qualitat i apostant essencialment pel pop, el rock i les tendències més underground de la música electrònica i de ball.

Se celebrarà del 30 de maig al 3 de juny en el Parc del Fòrum de Barcelona. Gairebé 200 propostes que es passegen per la cançó d’autor, el indie rock, electrònica, post rock, post punk i molt més.
Enllaç venda d’entrades al Primavera Sound: https://www.ticketmaster.es/artist/primavera-sound-2018-entradas/53083