I després

Voluntariat cultural i dinamitzador d’alumnes de tercer d’ESO de l’Escola Cor de Maria Sant Josep

Durant aquest mes d’abril, alguns alumnes de tercer d'ESO de l’escola Cor de Maria Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols, han portat a terme un ‘Voluntariat cultural i dinamitzador’ a la nostra ciutat. Aquesta formació ha anat a càrrec de Pilar Giró.

Compartiu aquesta història

Durant aquest mes d’abril,  alguns alumnes de tercer d’ESO de l’escola Cor de Maria Sant Josep de Sant Feliu de Guíxols, han portat a terme un ‘Voluntariat cultural i dinamitzador’ a la nostra ciutat. Aquesta formació ha anat a càrrec de Pilar Giró.

Alguns dels actes que han pogut realitzar han sigut unes visites guiades per diferents espais de Sant Feliu, així com el Refugi del Puig, el niu de metralladores i el Salvament, entre d’altres. El que s’ha buscat és que els alumnes coneguin i reconeguin diferents aspectes culturals que els pot oferir Sant Feliu de Guíxols.

Dins d’aquest projecte s’han plantejat quatre objectius: treballar la memòria històrica, conèixer els recursos de les nostres instal·lacions culturals, aprendre a fer de guies i fer turisme per casa nostra. En definitiva,  es pretenia conèixer per estimar i respectar el nostre patrimoni cultural i natural.

Tanmateix, el Voluntariat cultural ha permès als alumnes l’oportunitat de conèixer i participar activament en la descoberta de diferents entorns emblemàtics de la nostra ciutat des de la vessant de les activitats culturals i la divulgació del seu patrimoni. A més, ser voluntari cultural suposa accedir a una formació genèrica i específica sobre cadascuna de les activitats culturals que es desenvolupen, facilitant la seva tasca com a voluntari al mateix temps que contribueix al seu propi enriquiment personal.

El més llegit

I després