I després

VIATGE EN BICICLETA PER EUROPA

Compartiu aquesta història

Es diu Oscar Díaz i és sord. Té la intenció, junt amb un company del País Valencià, de fer un llarg viatge per Europa amb la bicicleta i acompanyat del seu gos. El punt de partida és Sant Feliu de Guíxols, i serà l’inici el 10 de gener. Volen, en aquest punt d’inici, que sigui una veritable festa ciutadana, i per això conviden tothom a que els acompanyin un primer dels trams.
Volen fer un seguit de ciutats, unes quaranta, cosa que els suposarà estar a la carretera més o menys un any i mig, uns 40.000 quilòmetres (dependrà del cansament físic, entre altres factors)
La idea és recórrer Europa fent aproximadament uns 60 km al dia. Inicialment, si no hi ha canvis en el recorregut, tenen l’interès de començar la ruta en direcció est, és a dir, sortir de Sant Feliu de Guíxols (punt zero de tot Espanya) i desplaçar-se resseguint la mediterrània, direcció a Mònaco. Després de passar per Itàlia tenen l’interès de passar per Grècia, per tal d’anar enfilant nord amunt i anar completant la volta a la geografia europea.
“Si ho fan la gent que hi sent, també ho podem fer nosaltres, encara que siguem sords”, és el que diu el jove Díaz, de 27 anys, que està preparant darrerement i rep formació sobre aspectes de la bicicleta. Portaran el seu gos en un carretó, i es convertirà en un dels gossos més viatgers, ara que té tres anys.
“L’interès és portar la bandera de Sant Feliu de Guíxols arreu”. Des de l’Ajuntament se l’ha obsequiat amb un maillot promocional de la ciutat.
El dia 10 de gener el ciclista convida tota la ciutat, junt amb el seu company de viatge i el gos, a fer el primer tram de la sortida, que anirà de Sant Feliu de Guíxols fins a Sant Pol, en un itinerari popular. El públic seguidor, en arribar a Sant Pol, podrà girar cua i tornar a la ciutat, mentre els dos intrèpids aventurers i el gos tiren amunt.
La regidora d’Esports, Magda Lupiáñez, i l’alcalde, Joan Alfons Albó, han desitjat sort al jove, que haurà de fer front no només a les dificultats físiques que comporta aquesta aventura, a les quals s’hi ha d’afegir el condicionant de la sordesa.

VIATGE FALDILLA

El més llegit

I després