VIA LLIURE PEL NOU HOTEL ALÀBRIGA

En el darrer ple extraordinari celebrat el passat divendres a Sant Feliu es va aprovar definitivament el Pla de Millora Urbanística del que s’anomena Sector Alàbriga, a la carretera de Sant Pol, on s’hi troba el solar que ocupava l’antic hotel que portava aquest nom, que sembla ser que tindrà continuïtat.
Ha estat un procés molt llarg atesa la sensibilitat paisatgística de l’àmbit i pel propòsit, tant per part de l’Ajuntament com d’Urbanisme de Girona, que la construcció d’un nou hotel s’ajusti escrupolosament a la normativa.
La proposta es va tirar endavant amb el vot dels equips del govern (CiU-PSC) i amb l’abstenció de la resta de grups presents a la sessió.
L’hotel que es projecta i que es finança amb capital rus és, segons el regidor de Projectes Urbanístics, Joan Vicente, “d’alta qualitat i una aposta molt important per a la ciutat”, tot i que no comptarà amb un nombre excessiu d’habitacions (50), si que seran molt àmplies i destinades a turisme selecte.
En funció de l’entorn del seu emplaçament, recordem que el camí de ronda transita a uns pocs metres, i a les construccions que té al seu voltant, Vicente comentava que ha calgut una cura molt especial quant a cotes i alçades i que, un altre factor de complicació però que és una de les gràcies amb què compta el projecte, és que estarà conformat per dues peces: una l’edificació de l’hotel de planta baixa i dos pisos i, l’altra,  una piscina que s’emplaçarà a l’altre costat de carretera.
El temor a l’impacte que aquesta segona construcció pot suposar, fou el principal argument de l’oposició per qüestionar la proposta. Vicente declarava a la nostra emissora que “per donar el permís s’han posat unes condicions paisatgístiques molt contundents per tal que no afecti al paisatge”, valors que considera que han de compartir tant la propietat com la ciutat i per això és necessària que es faci un encaix molt acurat.
El regidor també considerava que tant en termes econòmics com d’oferta turística de Sant Feliu, aquesta aprovació era una molt bona notícia i que estan esperant el projecte definitiu, atès que actualment els treballs que s’hi ha realitzat han consistit en fer els fonaments i les zones d’aparcament.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació