I després

Uns 200 veïns es mobilitzen en suport a una noia violada a Palamós el 2011

Compartiu aquesta història

Segons informa El Punt Avui, “Les dones violades tenim veu! Justícia per a la Laura”. És el missatge que apareixia sobreimprès ahir al migdia en la pancarta que va encapçalar una protesta pels carrers de Palamós, en què unes 200 persones van mostrar el seu suport a una jove del municipi de 27 anys que presumptament va ser violada el 4 d’abril del 2011. Una hora abans que arrenqués la manifestació, els organitzadors van situar un punt informatiu al passeig per donar a conèixer el cas de la víctima, Laura Martín Alcaide. L’afectada va explicar públicament que arran del “fet traumàtic” que va patir ha passat un any tancada a casa i que “en cap moment” ha sentit que el sistema judicial li donés suport: “M’ha costat donar aquest pas i m’espera un judici dur, però he acabat optant per viure, lluitar i fer-me escoltar.”

Segons Martín, un veí de la població, Fabio Severich Lino, la va abordar a la confluència del carrer Dídac Garrell amb el carrer Major, on ella esperava que la passés a recollir el seu germà per anar a la feina. L’acusat la va agafar i la va arrossegar fins a un carreró de la zona del Padró, on suposadament la va agredir sexualment al costat d’un contenidor de runa. El febrer passat, l’home va sortir en llibertat provisional, després d’estar 11 mesos empresonat. En espera que se celebri el judici, el jutge va decretar que no es pugui apropar a menys de 200 metres de la jove, ja que viuen bastant a prop l’un de l’altre. El que més inquieta ara a Martín, però, és no poder demostrar la seva versió. Tot i que ella va afirmar que Severich no va ejacular, es van trobar restes de semen a la seva roba. Es va comparar l’ADN amb el del sospitós i el resultat va ser que no es corresponia, ni tampoc amb el de la parella sentimental de la noia. El fiscal ha fet repetir les proves a Severich per comprovar que no hi hagués hagut cap error en les anàlisis.

A part de denunciar el seu cas, Martín va voler que la concentració fos de suport a totes les víctimes d’agressió sexual. Entre els episodis recents ocorreguts a Palamós, el 19 d’abril un veí, Antonio Cano Trujillo, i un conegut seu de Calonge, Said Azerar, suposadament van violar una cambrera de la taverna Godard, a la qual van assaltar al carrer de la Rosa. Els Mossos d’Esquadra van detenir els dos homes, per als quals la titular del jutjat d’instrucció número 1 de la Bisbal d’Empordà va ordenar l’ingrés provisional a la presó. A banda, la policia va arrestar dijous passat un jove de Palamós, de 24 anys, que anava en moto i va intentar agredir sexualment dues ciclistes, a Calonge i a Palamós. A una de les denunciants va baixar-li els pantalons i l’altra va poder fugir abans que li posés les mans al damunt.

El més llegit

I després