I després

Unes 120 persones participen en el primer bany de l’any a SFG

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, Sant Feliu de Guíxols va ser aquest dissabte al migdia un dels escenaris dels primers banys de l’any a Catalunya. Fins a 126 persones van atrevir-se a capbussar-se en unes aigües que rondaven els 13 graus. L’alcalde de la localitat, Carles Motas, va valorar positivament l’augment del nombre de nedadors, ja que una trentena més de persones respecte a l’any passat van participar en la remullada aquest 2011. El més jove va ser un nen de 4 anys, mentre que la persona més gran va ser una dona de 90. L’activitat estava organitzada principalment pel Centre Excursionista Montclar i per l’Aquàtic Club Xaloc.
Pocs minuts abans de la una del migdia els ganxons més atrevits ja esperaven a la sorra per tastar per primer cop aquest any l’aigua de la platja de Sant Feliu. Per alguns la remullada va ser molt breu, però d’altres van aconseguir mantenir-se a l’aigua una bona estona i fins i tot arribar a tocar el Pare Noel que van col·locar uns 30 metres endins. La gesta va tenir la seva recompensa, i per fer passar el tremolor en sortir de l’aigua l’organització va oferir als participants xocolata calenta, brou i cava.
L’alcalde de la població va qualificar la iniciativa de “molt divertida” i útil perquè els ganxons comencin l’any amb “energia renovada i l’esperit purificat”. Motas també es va mostrar satisfet perquè cada cop el bany atreu més gent, ja que aquest any els 126 inscrits han superat amb escreix els 92 del 2010.
La nedadora més gran que va participaren l’acte és Maria Roca, una dona de 90 anys que es remulla sovint al mar des del març fins al novembre. Per això va treure importància a la capbussada d’aquest dissabte, recordant que ja fa deu anys que participa en el bany de l’1 de gener.
Altres localitats catalanes que celebren el primer bany de l’any són Barcelona i, al Maresme, Mataró i Pineda de Mar, entre d’altres. Es tracta d’una tradició típica, que juntament amb les curses de Sant Silvestre va guanyant adeptes any rere any. A Sant Feliu de Guíxols ja en fa més de quinze que se celebra.

El més llegit

I després