I després

Una trentena d’empreses ja col·laboren amb el PQPI-PTT Guíxols–Vall d’Aro

Compartiu aquesta història

Aquest curs 2010-2011 els ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, castell-Platja d’Aro i Santa Cristina col·laboren amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en el Programa de Qualificació Professional Inicial Personal (PQPI) i Pla de Transició al Treball (PTT) Guíxols-Vall d’Aro. El programa ja compta amb la participació d’una trentena d’alumnes dels tres municipis i desenvolupa dos perfils professionals: el d’auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic i el d’auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració.

Els PQPI-PTT pretenen incrementar les oportunitats d’incorporació al món laboral i de continuïtat formativadels joves. Per això, en la seva formació, els joves desenvolupen competències bàsiques i professionals de primer nivell de qualificació realitzant 400 hores de formació teòricopràctica i també una formació tutoritzada en centres de treball (pràctiques formatives no retribuïdes en empreses) d’aproximadament 200 hores. Aquesta formació es regula mitjançant un conveni entre el Departament d’Ensenyament i l’empresa. Durant la seva estada en pràctiques a l’empresa, l’alumnat està sota l’empara de diverses assegurances subscrites explícitament per la Generalitat de Catalunya, motiu pel qual no té cap cost addicional per a l’empresa.

La formació en centres de treball facilita a l’alumne/a completar els seus aprenentatges en un entorn professional real i acostar-se a la cultura empresarial, essent un requisit imprescindible per a la certificació del Programa. Per això volem agraïr molt sincerament a totes les empreses i entitats que col·laboren acollint aquests joves en els seus establiments.

Empreses i entitats col·laboradores:

Hotel NM-Suites. Restaurant Sa Cova (Platja d’Aro), Bar-Restaurant La Gaviota (Sant Feliu de G.), Hotel S’Agaró (S’Agaró), Restaurant Barbieri (S’Agaró), Hipocrates Curhotel (SFG), Restaurant El Salmó (Castell d’Aro), Restaurant El Gallo (SFG), Restaurant Channel (Platja d’Aro), Hotel Sant Pol (S’Agaró), Restaurant Pica’t (Platja d’Aro), Restaurant Acuario (SFG), Hotel Aromar (Platja d’Aro), Hostal de la Selva (Sils), Hostal La Gavina (S’Agaró), Hotel Cala del Pi (Platja d’Aro); Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols -Pla de Barris-, Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols), Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Freeboard (S’Agaró), Parafarmàcia Vida Sana (S’Agaró), Decathlon (Platja d’Aro), Núria Franch (Platja d’Aro), Escola Els Estanys (Platja d’Aro), Isabel Zaro (Platja d’Aro), Urban’s (Platja d’Aro), Alea fashion hair (Platja d’Aro), Íntims Esperança (Sant Feliu de Guíxols), Hipócrates Curhotel (Sant Feliu de Guíxols), Quetglass (Sant Feliu de Guíxols), Girosacme Il·luminació (Sant Feliu de Guíxols), El teu Estil (Sant Feliu de Guíxols), Museu d’Història de la Joguina (Sant Feliu de Guíxols).

El més llegit

I després