URGENT
I després

Una catifa de flors d’uns 20 metres i aparadors florits, novetat del Guíxols Flors, aquest cap de setmana

El certamen Guíxols Flors d'aquest 2022 incorpora com a novetat la creació d'una catifa de flors al carrer de la Rutlla, d'uns vint metres, així com aparadors florits.

Compartiu aquesta història

El certamen Guíxols Flors d’aquest 2022 incorpora com a novetat la creació d’una catifa de flors al carrer de la Rutlla, d’uns vint metres, així com aparadors florits. La iniciativa de la catifa de flors parteix de l’Associació de Festes Ganxones, a qui l’Ajuntament i altres entitats, centres educatius i empreses han donat suport. El disseny que s’hi podrà veure ha estat participatiu: simula un vitrall, i el dibuix inicial parteix de la tria entre propostes de projectes dels alumnes de Batxillerat Artístic. Els alumnes de Servei Comunitari van votar el dibuix que més els va agradar, i els alumnes del centre Cor de Maria-Snt Josep confeccionaran la catifa el dissabte 7 de maig al matí. Els integrants de Festes Ganxones, els alumnes implicats, i altres voluntaris estaran tot el matí de dissabte realitzant i coordinant la confecció d’aquesta catifa floral, i que estarà acabada vora quarts de tres de la tarda. La idea és que estigui visible la tarda de dissabte 7 de maig, i el diumenge dia 8 fins al migdia. 
Pel certamen Guíxols Flors era habitual veure carrers florits a Sant Feliu de Guíxols, especialment a la zona antiga (carrers Joan Goula i Especiers), però es va deixar de fer ara fa un temps. Ara es vol recuperar el temps perdut, apostant per una tradició arrelada a Sant Feliu, amb la implicació del jovent. 
Pel que fa referència als aparadors, la iniciativa prové de l’Ajuntament, dins del que es coneix com el projecte “Aparadora’m”. Consisteix en donar nova vida a aparadors d’establiments de la zona comercial, que pel motiu que sigui estan sense activitat. La zona comercial de Sant Feliu tindrà també accions que provenen d’una altra associació comercial (Guíxols Comerç i Turisme), els quals faran accions de decoració i engalanament dels espais de la zona comercial. 

La resta de programa del certamen Guíxols Flors és el 7 i 8 de maig, amb el certamen i concurs Exposició de Flors i Plantes. Pel que fa al concurs, el dijous 5 de maig acaba a mitjanit el termini per presentar la proposta de plantes i flors  “en modalitat virtual”, és a dir, presentar fotografies de flors o plantes (vegeu bases a guixols.cat). Pel que fa a les flors “físiques”, el termini acaba entre divendres tarda i dissabte matí (consulteu la mateixa web).

Dissabte 7 de maig de 2022
• Sortida matinal per conèixer les plantes de l’entorn a càrrec de Mònica López.
• De 17 a 20.30 hores, visita lliure a l’exposició del concurs als Safareigs del Puig.
• A les 20 hores, lliurament de premis del concurs a la Plaça del Puig.
• Mostra floral a la Placeta Sant Joan i al carrer de la Rutlla.

Diumenge 8 de maig de 2022
• D’11 a 14 i de 17 a 20 hores, visita lliure a l’exposició del concurs als Safareigs del Puig.
• Mostra floral a la Placeta Sant Joan i al carrer de la Rutlla.

Consulteu les bases del concurs fent clic aquí.

I després