Un veí de Barcelona de 70 anys, Joan Cortès Fuentes, que, ahir al matí, havia sortit a nedar des de la cala Salionç de Tossa de Mar, va ser trobat mort a les cinc de la tarda, submergit a mig metre sota l’aigua en una zona de roques. Segons informa el Punt Avui, la víctima, que estiuejava a la cala Salionç, on la família té un habitatge, era un esportista que acostumava a nedar llargues distàncies, uns dos quilòmetres. Ahir al matí, es va endinsar al mar, ben preparat amb vestit de neoprè per fer la seva nedada. En veure que no tornava, cap a les 4 de la tarda, els familiars van alertar els serveis d’emergència. Es van mobilitzar tots els cossos per terra, mar i aire. Pels volts de les cinc, l’helicòpter dels Bombers va albirar el cos de l’home submergit entre les roques.
Els Bombers van comunicar la troballa i, en un principi, van deixar el cas a mans de la Guàrdia Civil, que té competències al mar, que van mobilitzar els GEAS amb base a l’Estartit i la policia judicial, que va sortir de Sant Feliu de Guíxols. Abans, però, que les barques de la Guàrdia Civil arribessin al lloc per fer l’aixecament del cadàver, un helicòpter dels Bombers, donant suport als Mossos, es va emportar el cos de la víctima i el va traslladar a l’hospital de Blanes.
El cas ha indignat la Guàrdia Civil, que considera que es va actuar de forma anòmala, per haver tret el cos de l’aigua sense presència del metge forense ni de la policia judicial, per buscar indicis de la causa de la mort, i per haver dut un mort a l’hospital, quan les autòpsies judicials es fan a l’Institut de Medicina Legal, a Girona.