I després

UN MILIÓ PEL RESCAT DE L’APARCAMENT DEL MERCAT

Compartiu aquesta història

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols està treballant a hores d’ara en la redacció del pressupost del 2016 que projecta aprovar, si és possible, abans de finals de 2015.
L’alcalde, Carles Motas, aportava una dada significativa a la nostra emissora a l’hora de contemplar els entrebancs amb els quals es trobaran a l’hora de plantejar les inversions de l’any vinent. Es referia especialment al pagament final del rescat de la primera planta de l’aparcament soterrat de la Plaça del Mercat, del qual s’ha anat fent un pagament que volta els 80.000 euros anuals a l’empresa que el va construir per a la seva explotació ja que en el 2016 cal liquidar el seu pagament amb gairebé un milió d’euros.
Es tracta d’un conveni de rescat anticipat de la planta superior que data del mes de desembre de l’any 2000, que s’intentarà fraccionar en el cas que l’empresa s’hi vulgui avenir.
Segons Motas, hi ha altres deutes dels quals els ciutadans no solen estar al dia i posava com a exemple que l’Institut Català del Sol (INCASOL) té pendent de cobrament la construcció de la Ronda de Ponent que va tenir un cost de 5,6 milions d’euros que ha de recuperar quan es facin construccions en l’àmbit, la qual cosa afecta també a terrenys com els del futur institut.
En altres exercicis l’Ajuntament ja va haver d’assimilar el pagament d’un milió d’euros, l’any 2014, després d’una sentència del tribunal de casació, que obligava al consistori a indemnitzar als propietaris d’una finca de l’àmbit de Sant Pol per l’expropiació d’una zona verda de 4.000 m² que els propietaris varen denunciar davant la justícia, que reiteradament va donar la raó als afectats. En aquell cas el govern contemplava fer font a una bona part de la indemnització mitjançant l’import resultant de la subhasta d’uns terrenys municipals.
Un milió d’euros pot significar, practicament, la meitat de la partida d’inversions del 2016 però, malgrat això, l’alcalde assegura que no es deixaran de afrontar importants projectes per a la ciutat prioritzant allò que és necessari i gestionant els recursos amb imaginació.

 

El més llegit

I després