I després

CAMPIÓ D’ESPANYA DE PROMESES PARALÍMPIQUES DE NATACIÓ

Compartiu aquesta història

El nedador ganxó Ariel Schrenck s’ha proclamat guanyador del Campionat d’Espanya AXA de Promeses Paralímpiques de Natació per a menors de 18 anys celebrat a la piscina coberta de 25 metres del Poliesportiu Natzaret, a València i on han participat uns 140 nens amb discapacitat segons Europa Press.

El gironí (classe S9 per a nedadors amb discapacitat física lleu) va trencar l’hegemonia femenina dels últims anys i va aconseguir proclamar-se millor esportista del Campionat. El nedador de Sant Feliu de Guíxols, de només 16 anys, és membre de l’Equip AXA de Promeses Paralímpiques de Natació viu i estudia a Sant Feliu de Guíxols a IES Sant feliu i cursa 1er de batxillerat.

Schrenck també es va imposar en la categoria juvenil masculina, seguit pel corunyès Jacobo Garrido (S10), que va guanyar la categoria infantil el 2017 i també és membre de l’Equip AXA, i pel català Pau Majo (S10).

Les dues primeres classificades en juvenil femení també són membres de l’Equip AXA: la barcelonina Marian Pol (classe S13 per a esportistes amb discapacitat visual lleu), que va debutar amb dues medalles en l’últim Mundial absolut, i l’asturiana Adriana Pérez (S10), que millora d’aquesta forma la cinquena posició de l’edició anterior. El podi el va completar la canària Laura Pérez (S14 per a nedadors amb discapacitat intel•lectual).

El Campionat va comptar amb la participació de 67 nedadors de la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF), 38 de la de discapacitat intel•lectual (FEDDI), 23 de la de Paràlisi Cerebral i Lesió Cerebral (FEDPC) i 10 de la de Cecs (FEDC). D’ells, 90 van ser nens i 48, nenes, procedents de 14 comunitats autònomes.

El més llegit

I després