I després

Un any del temporal Glòria: actuacions a l’espigó de Garbí i al Camí de Ronda abans de l’estiu

Aquest dijous 21 de gener farà 1 any que va tenir lloc un dels fenòmens meteorològics més importants en les darreres dècades al país i que també va afectar amb força Sant Feliu de Guíxols: la borrasca Glòria.

Compartiu aquesta història

Aquest dijous 21 de gener farà 1 any que va tenir lloc un dels fenòmens meteorològics més importants en les darreres dècades al país i que també va afectar amb força Sant Feliu de Guíxols: la borrasca Glòria.
El segon tinent d’alcalde, Josep Saballs, recorda un temporal “que tantes ocupacions i preocupacions ens va portar”.  Si bé és cert que amb l’actual situació sanitària provocada per la Covid-19 “sembla que fa molt més que un any” que va tenir lloc, recalca.

365 dies després del pas del Glòria per Sant Feliu “encara queda petjada a la ciutat del mal que pot arribar a fer un fenomen natural d’aquesta magnitud” que no recordaven “ni les persones més grans que encara tenim a la ciutat i que tenen memòria històrica: un temporal tan dur, amb tanta constància i tants dies”. Van ser 3 jornades consecutives de gran onatge i d’una intensitat de pluja a tot el país que van deixar “una autèntica devastació, principalment al nostre litoral”.

L’Ajuntament està actualment en una fase molt avançada per reparar els greus desperfectes que van tenir lloc. De cara a les properes setmanes, es traurà a concurs la reparació de l’espigó de Garbí, al sector del Passeig de Rius i Calvet, que es va veure molt afectat pel temporal, “per tal que torni a ser transitable amb total seguretat”.

Segons destaca Josep Saballs, amb aquesta actuació s’aconseguirà que “pugui fer front a les noves envestides de la natura” ja que “el reforçarem moltíssim, amb un estudi que s’ha fet i que els tècnics anomenen d’”onada significant”, que valora la intensitat de la força del mar amb una probabilitat de cada 200/300 anys”. Això serviria perquè pugui suportar borrasques com el Glòria. Les feines està previst que acabin abans de la temporada d’estiu.

A més, també s’intervindrà en 5 punts del Camí de Ronda que es troben malmesos, una actuació que “també la tenim prevista per abans de l’estiu perquè aquests espais, que són atractiu i atracció del nostre municipi, puguin estar a disposició dels visitants i turistes que, esperem, tinguem aquest estiu a la nostra ciutat”, conclou Josep Saballs.  

El més llegit

I després