I després

“Un 6 de 6 per començar”, crònica del partit entre el Guíxols i el Tossa. Per Josep Serrats

El Guíxols tenia una estrena exigent en el primer partit a domicili, al sempre complicat camp del Tossa. Tot i els bons números que els guixolencs havien aconseguit les dues últimes temporades enfront d’aquest rival, sumant 4 dels 6 punts jugats al seu terreny, el Tossa és un equip que històricament es fa fort a casa, on intentaria sumar els seus primers punts del campionat després de perdre el primer partit al camp del Boscdetosca.

Compartiu aquesta història

Campionat Segona Catalana – Grup I
U.E. TOSSA, 2 – A.D. GUÍXOLS, 5

Però els tossencs es van trobar amb un equip blaugrana que no afluixa, i a més signa un inici de temporada perfecte que l’ha catapultat, per la diferència de gols, a ésser el líder de la classificació.
L’Ateneu, desbocat en atac, va assolir una victòria contundent, passant per sobre d’un Tossa que es va veure superat per l’efectivitat golejadora dels guixolencs, que sumen 6 de 6 punts en les dues primeres jornades de lliga. Encara que la primera part, en conjunt, va ser igualada, el cert fou que els visitants als 9 minuts ja s’aproximaren amb perill amb un xut de Callicó, que rebutjà un defensa a córner.

En el 15’, va ser Brice el que va generar un altre perill, però la pilota li va botar malament just abans de xutar i envià el tret molt alt. El 0 a 1 va arribar al minut 20, arran d’un impressionant llançament de falta de Callicó que va picar al travesser i va entrar a porteria. El Tossa mostrava sensació de perill sobretot per la seva banda dreta, amb la velocitat de Ousuman, qui només quatre minuts més tard va tornar a posar la igualada al marcador a l’aprofitar una falta d’entesa en defensa.

Passada la mitja hora, els forasters van anotar dos gols en 3 minuts, que van deixar atònics els propietaris del terreny. L’1-2 va ser obra de Brice, en recollir una esfèrica a la frontal de l’àrea i marcant amb un tret ras amb l’esquerra. Seguidament va arribar el tercer, en una bona passada a l’espai de Pol Mitjà a Montero, que envià la pilota al fons de la xarxa superant Gómez a l’u contra u. Un Tossa desconcertat va deixar molts espais als de Toni Sánchez per atacar, com a Montero, que va tenir el quart just abans del repòs.

A la represa, els de casa nostra van sortir per feina i van ampliar la diferència fins a l’1 a 5. El quart per mitjà del mateix Montero (50’), acabant una bona jugada col·lectiva, i el cinquè de penal per mans, que va transformar Brice (52’). Amb aquest parcial favorable, els de Sant Feliu van baixar el ritme i el contrincant va intentar crear situacions de perill en atac, però sense encert. Ja a les acaballes de l’encontre, l’equip d’Edu Urdiales van aconseguir maquillar el marcador marcant el definitiu 2-5, amb un xut d’Isaac des de fora de l’àrea.

Per aquest matx, Toni Sánchez va fer tres canvis a l’onze inicial respecte el de la jornada precedent, entrant Eloy Gámez, Juanola i Montero en lloc de Diego Zayas, Omar i Sanding; va recuperar Castelló i Guillem i tingué les baixes de Lanzas i Riki, que segueixen recuperant-se de les respectives lesions.

U.E. Tossa: Gómez, Marc Carrillo, Sánchez, Amaya, Amorín, Ivi Poza (Manel,45’), Flores, Ousmane (Isaac, 62’), Gerard Carrillo (Moha, 45’), Riki (Aly, 45’) i Narcís (Arnau Carrillo, 62’).

A.D. Guíxols: Gurt, Bilal, Umar (Diego Zayas, 56’), Toumani, Eloy Gámez, Amós Gasca (Musa, 66’), Pol Mitjà, Juanola (Omar, 45’), Callicó (Guillem, 62’), Montero i Brice (Sanding, 68’).

Gols: 0-1(20’) Callicó. 1-1 (24’) Ousmane. 1-2 (35’) Brice. 1-3 (38’) Montero. 1-4 (50’) Montero. 1-5 (52’) Brice (p.). 2-5 (82’) Isaac.

Àrbitre: López Corona. T.G.: Als locals Gerard Carrillo i Narcís; i al visitant Juanola.

El proper diumenge s’ha de seguir sumant de 3 en 3, davant d’un Quart que la campanya passada va resistir fins el darrer sospir abans de perdre per la mínima a un Josep Sunyer que visitarà a partir de les 5 de la tarda. Serà important aconseguir la victòria perquè després els blaugrana tenen dues sortides seguides, a Boscdetosca i Sant Jaume, abans de rebre el Bescanó.