I després

Trànsit diu ara que la setmana entrant millorarà la senyalització del radar de la C31

Compartiu aquesta història

Després de l’article del diari La Vanguàrdia, en que va fer públiques les dades de les denúncies que es varen derivar de les captures del radar de la C31 al seu pas per Castell d’Aro (21.000 denúncies en 5 mesos) amb una senyalització molt discutida per la proximitat entre un senyal de 80 km/h i el detector de velocitat, el Servei Català de Trànsit, acusat pels usuaris d’avantposar els interessos recaptatoris als preventius, s’ha afanyat a anunciar que, la setmana entrant, millorarà la senyalització. Així es desprèn de la notícia publicada aquest dijous pel diari El Punt Avui:

El Servei Català de Trànsit instal·larà a partir de la setmana vinent un rètol lluminós que avisarà els conductors de la C-31 de la presència del radar de límit de velocitat de 80km/h situat a l’altura de Castell-Platja d’Aro. Segons el Servei de Trànsit es va detectar abans de Nadal una situació anòmala en aquest punt pel fet que l’aparell havia imposat unes 20.973 sancions en els cinc primers mesos de funcionament, prop de la meitat del total de les sancions que es van imposar a les comarques de Girona en tot l’any 2010.

Des de Trànsit expliquen que cada cinc o sis mesos es fa balanç del comportament dels radars per detectar els punts on hi pot haver un problema, tenint en compte que no hi ha una voluntat recaptatòria sinó de corregir el comportament dels conductors. En aquesta porció de carretera de Castell-Platja d’Aro l’elevat nombre d’infraccions registrades (una mitjana de 4.200 al mes, o 133 al dia), es podria explicar per la distribució en una curta distància de tres rètols, un de límit de velocitat a 100 km/h i dos de 80 km/h que generen confusió en els conductors. El nou rètol lluminós que avisarà de la presència del radar es va encarregar al desembre i estarà en funcionament com a més tard el dia 13 de gener.

Tot i que l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro no té competència sobre aquesta qüestió, Antoni Botellé, regidor de Mobilitat del municipi, admet que més d’un veí es queixava que el radar servia només per recaptar diners. Botellé, però, no creu que això hagi de perjudicar la imatge del municipi, al contrari. Ironitzant sobre el nombre de mitjans de comunicació que hi han contactat últimament, el regidor conclou dient: “Haurem de donar les gràcies al radar, perquè es parla molt de nosaltres i això ens farà publicitat.”

El més llegit

I després