I després

Tots per Sant Feliu abandona el Ple per discrepàncies amb l’alcalde en les intervencions

Compartiu aquesta història

No és la primera vegada que succeeix, és més, ja forma part de la dinàmica del Ple Municipal, especialment en l’apartat de precs i preguntes on, entre l’alcalde, Joan Alfons Albó i Carles Motas se sol originar un intercanvi de retrets amb enceses i apagades de micròfon que s’interpreten de formes diferents per ambdues bandes.

La veritat és que no hi ha cap mena de química entre els protagonistes i això salta a la vista. Es marquen i estan a la que salten sigui quin sigui el tema que es porta a debat. No s’han tancat les ferides entre els grups des de la moció de censura que va marcar un abans i, és més, s’han accentuat després del pacte postelectoral.

En l’anterior Ple, Tots per Sant Feliu (TSF), ja va proposar que s’apliqués en el ROM (Reglament Orgànic Municipal) i que es respecti l’apartat que asseguren que diu que un prec pot generar debat, atès que l’alcalde és qui interpreta quan es produeixen al•lusions o no. Quan això se sol•licita per part de Motas, l’alcalde consulta al secretari i el fedetari del Ple diu que és el president (l’alcalde) qui té el dret d’interpretar i a partir d’aquí es genera el conflicte.

Joan Alfons interpreta que TSF aprofita l’apartat de precs i preguntes per iniciar un segon ple basat en la demagògia del seu portaveu, tant en el contingut com en les formes, i que entén que volen introduir elements per crear situacions que estan fora de la dinàmica marcada en el Ple mentre, per l’altra banda, Motas diu que el Ple és per expressar els diferents punts de vista en representació de l’electorat que els va votar i que, per molt que l’alcalde hi ha coses que no vol escoltar, no estan disposats a callar i continuaran dient la seva.

La resta de grups no intervenen en aquesta qüestió, malgrat que algun ha declarat que és una situació complicada i surrealista que s’hauria de solventar atès que la imatge del Ple que es transmet als ciutadans no és la més adequada pel que s’espera dels seus representants.

La qüestió és que si no hi ha diàleg per tractar aquestes diferències al menys en l’escenificació, difícilment s’acabarà amb unes incidències que se solen repetir en aquesta legislatura en la qual, fins la data, els plens s’havien tancat amb una tensa normalitat, i que en aquesta ocasió va presenciar l’abandonament de la sala, en senyal de protesta, dels components del grup municipal de Tots per Sant Feliu.

 

El més llegit

I després