I després

Torna la campanya del Peix Blau Ganxó. Del 28 de maig al 19 de juny a Sant Feliu de Guíxols

Compartiu aquesta història

Des dels seus inicis, el Peix Blau Ganxó ha estat més que una campanya gastronòmica. La idea va sorgir quan l’Ajuntament va oferir als restauradors una acció per combatre la crisi de principis dels anys 90. Ben aviat, la campanya va transcendir més enllà dels fogons i va reunir al voltant de la tradició i la innovació gastronòmica a artistes plàstics amb pescadors, cuiners amb cantants, flequers amb escriptors, crítics gastronòmics amb cuiners afeccionats, barmans amb rebosters, peixaters amb dissenyadors. Tots ells, amb la complicitat dels ciutadans de Sant Feliu Guíxols, van fer que el peix blau es convertís en un referent de la identitat de la ciutat. La cuina del Peix Blau Ganxó representa l’aposta per un producte senzill, arrelat al territori, que forma part de la nostra tradició. Els nostres cuiners l’han portat a les cuines dels millors restaurants. Al principi no va ser fàcil, perquè no es reconeixien les qualitats nutritives del Peix Blau. Al contrari que ara, que és considerat un producte molt preuat. Donar al Peix Blau Ganxó el valor que es mereix ha estat un èxit dels nostres restauradors, dels nostres pescadors que garanteixen cada matí la qualitat del producte i dels qui ens han donat suport en anteriors edicions, com en Marc Gascons, els germans Roca i els germans Torres. Qui vulgui assaborir aquests dies la cuina del Peix Blau Ganxó, en podrà donar fe.

• Aquest dissabte 28 de maig a partir de les 11h, ‘Presentació del Peix Blau Ganxó 2022’. Presentació de la campanya gastronòmica a La Rambla. Tastets de peix blau dels diferents establiments participants a preus populars.

• El mateix dissabte a les 11h a La Rambla, taller infantil relacionat amb el Peix Blau amb la tècnica de Gyotaku, a partir de 3 anys. Tècnica emprada pels pescadors japonesos per testimoniar les seves captures i agrair al mar la seva generositat. L’experiència de tocar un peix amb les mans, de descobrir totes aquelles petites coses que fan entendre com respiren, com es mouen, què diferència els uns dels altres…

• Show cookings a les 11.30 h al Mercat Cobert de Sant Feliu de Guíxols.
Diferents xefs us ensenyaran a cuinar delicioses receptes de peix blau. Obert a tothom.

Dissabte 4 de juny
Guillem Céspedes Triadú del BARCAROLA HOTEL-RESTAURANT LES DUNES
Tàrtar de salmó marinat amb soja i wasabi.

«««

Dissabte 11 de juny
Ismael Martín del RESTAURANT LA BODEGA DE SANT FELIU
Seitó curat, burratina pugliese, brou transparent rosa de barbastro, xerris de colors, pesto, pernil i briox cruixent.

«««

Dissabte 18 de juny
Josep Camús del RESTAURANT EL CAU DEL PESCADOR
Com salar anxoves tal com ho feien els pescadors de Sant Feliu de Guíxols.

• Durant tots els dies de la campanya Concurs Peix Blau Ganxó 2022 Vols guanyar àpats als diferents restaurants participants a la campanya? Periòdicament, es faran sortejos a les xarxes socials per tastar les propostes de la campanya del Peix Blau Ganxó. Estigues atent al nostre Instagram @visitguixols

Restaurants participants a la campanya del Peix Blau Ganxó: llibret_peixblau_2022_04 definitiu

El més llegit

I després