I després

Tercera edició del Festival Xalaro a Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

Tercera edició del Festival Xalaro a Platja d’Aro, el cap de setmana 18 i 19 de juny, el primer de la Costa Brava dedicat al públic familiar amb espectacles de música, clown o teatre i animació de carrer. (www.xalaro.cat). Segons informa el web gironanoticies.com, després del seu naixement ara fa dos anys, les principals novetats d’aquest 2016 són la concentració dels espectacles tant en franja horària -tarda, vespre i nit-, com en espais escènics -al Passeig Marítim o entorn més proper-. També s’estrena la primera edició d’un concurs a Instagram, i es manté la gratuïtat de totes les actuacions, que són sempre a l’aire lliure. Xalaro és una iniciativa de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro per consolidar l’acreditació com a Destinació de Turisme Familiar.
El festival manté l’ambició en la programació amb 20 actuacions de 18 companyies i artistes en 30 hores, i presenta com a caps de cartell a Lax’n’Busto, Cia. Ytuquepintas, Dàmaris Gelabert, Cia. La Tal, The Risas o Pere Hosta, entre d’altres. La programació d’espectacles combina diverses tècniques i modalitats -música, humor, màgia, circ, teatre de carrer, cercaviles, instal·lacions participatives-, que es reparteixen al llarg del Passeig Marítim en set escenaris (i diversos espectacles itinerants) i puntualment a la Plaça Major i a la Plaça de l’Ajuntament -a pocs metres de la façana costanera-. A més a més, tots els infants socis del Club Super3 de Televisió de Catalunya obtindran un obsequi -la bossa o la gorra oficial del festival- mostrant el seu carnet a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro.
Una altra de les novetats és el concurs Si em toques xalaràs!, que instal·la dissabte (16-22 h) i diumenge (16-20 h) dos pianos al carrer -a la Plaça de l’Ajuntament i al Passeig Marítim (c/ Miramar-Av. de la Pau)- perquè tothom que vulgui pugui tocar-los, i si a més a més es grava quan ho fa i ho comparteix a Instagram (#pianodecarrer), pot guanyar regals en els establiments del municipi que disposen del segell de Destinació de Turisme Familiar (DTF). Enguany, però, no repeteix la fira de productes i serveis infantils. Un conjunt de canvis que cerquen la comoditat del públic assistent i la millora global d’una programació que ja ha vist com hi actuaven Els Amics de les Arts, Pep Bou, Macedònia, Sant Andreu Jazz Band, Brodas Bros, Mag Edgar, The Gramophone Allstars Big Band, Pep Plaza, Heavy per Xics o Pepa Plana i Toti Toronell, entre d’altres.

El més llegit

I després