I després

S’obre el període per demanar l’ajuda al lloguer o la cessió d’un habitatge a Sant Feliu de Guíxols

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una subvenció estatal que tramita l’oficina local i que té en compte el grau de vulnerabilitat

 

Aquest dimarts s’ha obert el termini per demanar l’ajuda per poder pagar el lloguer o la cessió d’un habitatge a Sant Feliu de Guíxols. Qui ho vulgui pot sol·licitar la subvenció des d’aquest dimarts 28 fins el proper 15 de juliol. Es tracta d’una subvenció del Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana que es tramita a través de l’Oficina d’Habitatge de Sant Feliu de Guíxols. La de Sant Feliu és, juntament amb Palafrugell, les dues úniques oficines locals que hi ha al Baix Empordà per demanar aquest ajut, fet que obliga als ciutadans d’altres pobles a demanar-la a través del Consell Comarcal del Baix Empordà a la Bisbal d’Empordà.

Cal recordar que es tracta d’unes subvencions subjectes a concurrència competitiva, o el que és el mateix, que tenen en compte el grau de vulnerabilitat de les persones que la demanen. En aquest sentit, la regidora de Drets Socials de Sant Feliu de Guíxols, Laura Serrano, explica que és important tenir en compte aquest aspecte “per poder ajudar els qui realment ho necessiten”.

La regidora ha demanat que en la mesura del possible es faci el tràmit telemàticament, per tal de deixar l’atenció presencial a aquells sol·licitants que tenen més dificultats per fer la demanda d’ajuda.

Com a novetat, aquest any es pot demanar la cessió d’un habitatge a un preu màxim fixat, però també la cessió d’una habitació, un fet que fins ara no s’havia donat i que s’ha incorporat en les bases d’aquest any.

Cal tenir en compte que es tracta d’una subvenció dirigida a persones més grans de 35 anys. Tots aquells sol·licitants que siguin més joves no poden aspirar a l’ajuda del MITMA 2022 i hauran d’esperar a una nova obertura de subvencions del ‘bo jove’.

Per a qualsevol dubte, els ciutadans que ho desitgin es poden dirigir a l’Oficina Local d’Habitatge, trucar al 972 822 599 o enviar un correu a habitatge@guixols.cat.

El més llegit

I després