I després

S’inicia una excavació arqueològica al Monestir de SFG

Compartiu aquesta història

El passat dilluns dia 27 de setembre s’ha iniciat una intervenció arqueològica al Monestir que afectarà sectors propers al camí de ronda del Monestir i les torres del Fum i del Corn. Els treballs, promoguts per l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols compten amb el finançament de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla de Monuments.
Amb la coordinació del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, la direcció científica dels treballs està a càrrec de la Universitat de Girona, que després d’aquesta actuació comptarà amb molta informació acumulada en les darreres intervencions arqueològiques al Monument, tant programades amb estudiants com preventives amb personal professional, realitzades des de 2008.
Està previst que els treballs, que afecten diferents sectors del Monestir, durin aproximadament dos mesos. Els resultats ens han d’ajudar a coneixer millor el nostre passat i el nostre monument més important i permetran adaptar les actuacions arquitectòniques al monestir i el seu entorn a les troballes i al coneixement aportats per l’arqueologia.

El més llegit

I després