I després

Carrers de Mas Nou no tenen llum pública fa un mes pels robatoris

Compartiu aquesta història

Carrers de la urbanització Mas Nou, de Platja d’Aro, fa tres o quatre setmanes que no tenen enllumenat públic per l’acció dels lladres de coure. L’empresa que fa el manteniment de la xarxa, Enllumenats Costa Brava, ha explicat que afecta tres o quatre carrers del Cim d’Aro on es desconeix la direcció dels tubs per on passa el cablejat. Fonts d’aquesta empresa, que s’encarrega de la gestió en d’altres municipis, han explicat que els robatoris de cable elèctric s’han disparat aquest estiu i que poden haver robat 12 o 13 quilòmetres al municipi platjarenc. La policia municipal s’ha incautat darrerament de 160 quilos de cable elèctric robat.
Els parcs de S’Agaró, els Estanys, la zona de l’institut de Castell d’Aro i urbanitzacions són els principals punts d’actuació dels lladres de cable elèctric. I n’han robat en algun carrer que feia un parell de setmanes que ja ho havien fet. Sobre els carrers que fa temps que no tenen llum, des de l’empresa han explicat que són d’una instal·lació molt antiga, que va pel mig de la muntanya i no té arquetes de registre, de manera que no saben per on segueixen els tubs i no tenen per estirar el cable. Estan pendents d’un instrument que s’utilitza en el clavegueram, que té una guia llarga i podran localitzar per quin punt segueixen els tubs. Per als lladres estirant des del quadre és molt més senzill.
Des de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols s’ha demanat que es restableixi el servei d’enllumenat públic a les urbanitzacions de Platja d’Aro on els lladres s’ho han dut. (DDG).

El més llegit

I després