I després

SIMULACRE D’INCENDI AL PESSEBRE

Compartiu aquesta història

Aquest diumenge, 28 de desembre, a les 22:00 h. es portarà a terme l’evacuació del pessebre instal·lat sota les arcuacions triforades del conjunt monumental de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols.
Es tracta d’una acció emmarcada dins del Pla d’Acció de Trasllat Accidental de Treballs Artesans (PATATA), impulsat per la Unió Europea per a la preservació del patrimoni històric alertats per incendis, com el que a final d’octubre va destruir la catedral católica de Sosnowiec, a la Silesia polonesa.
L’ordre suposa que cal muntar un dispositiu complet per fer un simulacre d’incendi i trasllat de tot el quadre, incloses la mula i el bou, així com la reubicació del pessebre a l’ermita de Sant Elm.
Es començarà per l’incendi intencionat de les bales de palla que envolten el naixement i la Brigada Municipal haurà de rescatar les imatges i dipositar-les en una carrossa improvisada que, acompanyades del Tren Ganxó, les traslladarà fins l’ermita.
L’alcalde ha declarat a la nostra emissora “que ja que s’ha d’executar, fem-ne una activitat lúdica oberta als ciutadans, organitzant una mena de peregrinació, la qual cosa es convertirà en una activitat de promoció de la ciutat en aquestes festes nadalenques”.
Aquesta decisió de les autoritats afecta també a altres municipis de l’àmbit com el Pessebre Vivent de Castell d’Aro que, per les seves dimensions, necessita un ampli espai i que, a través d’un acord amb les autoritats locals, es traslladarà al camp de futbol de Calonge.

El més llegit

I després