I després

SIMULACRE D’INCENDI A L’HOSPITAL DE SFG

Compartiu aquesta història

La Residència Sant Feliu Gent Gran de Sant Feliu de Guíxols ha estat escenari aquest matí d’un simulacre d’emergència parcial en una habitació sense ferits però amb l’evacuació preventiva de visites i familiars, unes 20 persones.
El simulacre d’avui ha estat el primer que s’ha fet a la residència, i ha servit per comprovar l’operativitat del Pla d’Autoprotecció (PAU), homologat per la Comissió de Protecció Civil de la Generalitat el passat mes de febrer de 2014. També ha servit per posar a prova la coordinació entre els diferents grups actuants en una emergència.
Un cop detectada l’emergència, s’ha iniciat el protocol de les trucades al telèfon d’emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, i a la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols.
El conat d’incendi ha tingut lloc en una de les habitacions de la residència, fent activar el detector de fums i enviant una senyal a la central d’incendis de Sant Feliu Gent Gran situada al Control d’Infermeria de primera planta. El cap d’intervenció present i l’equip de segona intervenció s’han desplaçat al lloc de l’emergència i han actuat a l’habitació afectada.
Per la seva banda, el cap d’evacuació i confinament s’ha posicionat al punt de concentració donant les instruccions al seu equip per a l’evacuació del sector i donant els avisos per megafonia.
En arribar, els Bombers de la Generalitat han dirigit l’emergència i han realitzat les tasques d’extinció de l’incendi. Han participat amb un camió bomba rural pesant i dos vehicles lleugers de coordinació i suport. L’objectiu de l’exercici ha estat valorar el control de fums (tancament de portes i del sistema de climatització) de la instal·lació i supervisar l’evacuació dels residents de la planta on s’ha simulat l’incendi).
Per la seva banda, una dotació dels Mossos d’Esquadra de l’ABP de Sant Feliu de Guíxols ha coordinat el grup d’ordre i s’han encarregat, juntament amb la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, del control d’accessos a la zona i d’establir els perímetres de seguretat necessaris.
El tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat a Girona ha participat a l’exercici com a observador.

El més llegit

I després