I després

SFG serà testimoni d’excepció de la trobada d’investigadors de la fundació Pew

Compartiu aquesta història

És una trobada única al món, per any. Una trobada única al món que enguany es fa a Sant Feliu de Guíxols. Comença el diumenge al matí i acaba el dimecres al migdia. Són els investigadors de la fundació Pew, relacionada amb el medi ambient. El nombre d’assistents de diferents nacionalitats s’apropa als 115, en unes jornades que reuniran: professors universitaris, invertigadors, autors d’estudis especialitzats, directius d’empreses mediambientals, diputats i periodistes del sector científic de nombrosos països i ciutats del món.
Representants dels Estats Units, amb presència de prestigioses figures de Washington, Nova York, Boston, Alaska o Connecticut, així com presència de reputats membres universitaris o investigadors científics d’Austràlia, Regne Unit, Canadà, Japó, Suècia, Bèlgica, Espanya, Sudàfrica, Argentina o Itàlia, entre molts altres, seran a Sant Feliu de Guíxols.
L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, els rebrà el diumenge, junt amb el doctor Miquel Ortega. L’interès de l’alcalde és explicar a aquest nombrós, prestigiós i divers grup d’investigadors la importància de polítiques de protecció com la que s’impulsa en la reserva de Punta de Garbí.
Les jornades van sobre diferents aspectes, com els programes de conservació marina, aspectes dels oceans i el medi ambient en general.
Així, s’estudien els impactes sobre el clima sobre el mercat de la pesca a Llatinoamèrica, la biodiversitat, el corall,
A banda de les conferències, les jornades es complementen amb amb taules rodones i debats, o un taller pràctic per millorar en la redacció de textos científics pensant en el públic al qual van adreçats (entesos, públic general) o formes per fer-los més entenedors.
Un plenari sobre la Unió Europea i la seva política ambiental de la preservació de la mediterrània serà un dels aspectes.
Serà el dia en què la Mediterrània tindrà un paper rellevant, sobretot amb els ponents que parlaran del litoral català. Periodistes especialitzats i centres d’investigació de Catalunya faran la seva aportació. Des de la National Geographic Society també es col.laborarà en les ponències.
Dimecres al llarg del dia els assistents aniran marxant.
Els assistents s’allotjaran a l’hotel Eden Rock.

Veu Carles Motas (Alcalde de SFG):

[audio:http://www.rsf.fm/audio/congres_pew.mp3]

El més llegit

I després