I després

Setmana Santa: què podrem fer i què no? Consulta el context de restriccions

La Generalitat va anunciar ahir que es prorroguen 15 dies les mesures anti-Covid, un paquet d'accions que estaran en peu fins al divendres, 9 d'abril. Per tant, seran dues setmanes més de confinament perimetral de Catalunya, toc de queda nocturn, mobilitat lliure entre comarques dins de la bombolla de convivència i la resta restriccions.

Compartiu aquesta història

Dijous, 25 de març de 2021, el govern de la Generalitat va anunciar que es prorroguen les mesures anti-Covid al llarg de totes les vacances de Setmana Santa. En concret, el perllongament del context restrictiu, amb algun petit canvi respecte del que hi havia fins ara, ha entrat en vigor el divendres, 26 de març, i estaran en peu almenys fins al divendres, 9 d’abril. Per tant, dues setmanes més de confinament perimetral de Catalunya, toc de queda nocturn, mobilitat lliure entre comarques dins de la bombolla de convivència i la resta d’accions. Tot seguit les repassem al detall.


Setmana Santa: què puc fer i què no puc fer?

  • Mobilitat lliure per Catalunya dins la pròpia bombolla. Ens podem moure per tota Catalunya amb la condició que ho fem sols o amb gent que formi part de la nostra bombolla de convivència. Se segueix recomanant l’ús de la declaració d’autorresponsabilitat, atès que els Mossos d’Esquadra poden continuar fent controls de mobilitat principalment per comprovar que els desplaçaments es fan, efectivament, amb persones d’una mateixa bombolla.
  • Toc de queda nocturn. Continua prohibida la mobilitat nocturna, en concret entre les 22:00h de la nit i les 6:00h del matí. Dins d’aquesta franja horària no es pot sortir del domicili particular excepte per a casos justificats.
  • Tancament perimetral de Catalunya. Es manté la prohibició d’entrar i/o sortir de Catalunya si no és per una de les causes que ho permeten.
  • Trobades socials. Les reunions familiars i de caràcter social en espais públics tancats s’han de limitar a un màxim de quatre persones, llevat que es tracti de convivents, i en espais públics oberts, el límit és de sis participants. En espais privats i domicilis particulars es prohibeixen les reunions amb membres de fora de la bombolla de convivència de l’espai en qüestió.
  • Restauració amb horari continuat. Bars i restaurants poden obrir i servir taules sense interrupcions des de les 7:30h del matí fins a les 17:00h de la tarda. Més enllà d’aquesta hora poden seguir servint menjar a domicili i per a emportar fins a les 23:00 hores de la nit.
  • Comerços no essencials, amb permís per a obrir de dilluns a diumenge. Els establiments de productes o serveis considerats no essencials poden obrir també els caps de setmana, amb un aforament màxim del 30%.
  • Actes culturals. Es poden fer gales, lliuraments de premis i festivals respectant les mesures de seguretat vigents a la resta d’activitats culturals. I quant a cultura popular i tradicional, es poden fer actes sempre que siguin estàtics i en espais perimetrals o tancats, amb el públic assegut. La limitació de l’aforament serà el mateix que a la resta d’espectacles.
  • Competicions esportives federades. Totes les lligues federades poden celebrar els seus partits.
  • Públic en els esdeveniments esportius no professionals. Es permet l’assistència de públic amb seient preassignat a totes les competicions esportives a excepció de les estatals i en les internacionals. L’aforament màxim de públic és del 50% a l’aire lliure i el 30% en espais tancats.

 ? Accedeix a totes les mesures desglossades

El més llegit

I després