I després

S’eliminen els límits d’aforament per percentatges als espais tancats i oberts

Des del dijous 25 de juny Catalunya entra en una nova etapa: a partir d’ara s’eliminen els límits d'aforaments marcats per percentatges als espais tancats i a l'aire lliure.

Compartiu aquesta història

Des del dijous 25 de juny Catalunya entra en una nova etapa: a partir d’ara s’eliminen els límits d’aforaments marcats per percentatges als espais tancats i a l’aire lliure.

El Govern va aprovar la setmana passada la normativa de la ‘Fase de Represa’ en la que ens trobem i va decidir mantenir, fins passada la Revetlla de Sant Joan, els percentatges màxims del 50% d’ocupació als espais tancats i del 75% a l’aire lliure.

A partir d’ara, però, la regulació canvia i la norma general passa a ser la de respectar una distancia de seguretat equivalent a una superfície de 2,5 metres quadrats per persona o de 1,5 metres de distància interpersonal. A partir d’ara son els propis establiments els qui hauran de vetllar per complir les distàncies i establir quantes persones hi caben i com es delimiten els espais.

Tot i així, s’han dictat algunes mesures:

En els espais tancats el límit d’aforament serà de 1000 persones de peu o fins a 2000 si hi ha seients preassignats. Els seus responsables hauran de sectoritzar la zona amb un control d’accés i sortides independents. En el cas de l’hostaleria i restauració es demana que es fomenti la prereserva.

Als espais a l’aire lliure s’hi podrà encabir un màxim de 2000 persones de peu i 3000 si hi ha seients preassignats, sempre i quan també es puguin garantir les zones sectoritzades, sortides independents i control de fluxos i d’accés.

En ambdós casos la distància social podrà ser rebaixada només si:

– S’utilitza la mascareta

– Es duu a terme un registre dels assistents

– Hi ha localitats assignades i es pot assegurar un flux distanciat de les persones havent-hi mesures de circulació per evitar aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència.

En congressos, fires i actes similars, la resolució estableix que es podran fer sempre que el nombre d’assistents s’ajusti a l’aforament del lloc a partir de la superfície de seguretat de 2,5 metres quadrats per persona.

Amb aquesta decisió, la Generalitat reafirma la seva voluntat de gestionar aquesta lluita contra la pandèmia enfocada en l’autoresponsabilitat i en el ‘comportament social’ compromès.

El més llegit

I després