I després

SATISFACCIÓ PER LA LOCALITZACIÓ D’EN JORDI

Compartiu aquesta història

Anem recollint i ordenant detalls de la noticia del nen ganxó, Jordi Nievas, de tres anys d’edat que va desaparèixer dijous en arribar amb els seus pares a la masia Can Serrallonga de Camós (Pla de l’Estany) a quarts de sis de la tarda, on es disposaven a passar la nit de cap d’any.
Mentre baixaven les maletes del vehicle, el nen va desaparèixer provocant el lògic neguit dels seus pares que en veure que no el localitzaven varen alertar al servei d’emergències que ràpidament va desplegar el protocol amb els Bombers, Agents Rurals, els cossos de seguretat, sanitaris, psicòlegs, etc.
Finalment, 500 persones es varen anar afegint al dispositiu que en grups de deu persones varen fer una primera batuda a l’entorn dels 200 metres de la masia, sense resultats positius.
Després de rastrejar la zona durant tota la nit, el matí d’aquest divendres dos helicòpters, un d’ells amb sensors de calor, han estat sobrevolant l’espessa zona boscosa.
Després del migdia, dos voluntaris donaven la bona notícia en trobar el nen a la font del Mas Ventós, que es troba a un quilòmetre i mig del punt de destí. El conseller d’interior, Jordi Jané ha declarat que el nen “ha caminat molt”, contràriament a unes primeres informacions oficioses que apuntaven que la zona ja havia estat rastrejada.
Segons el conseller, el nen anava ben abrigat, es va desorientar i va començar a caminar en direcció contrària d’on es trobaven els seus pares.
Un cop localitzat, els equips mèdics se n’han fet càrrec i han iniciat una exploració per tal d’establir un diagnòstic, protocol que ja s’ha fet en presència del seu pare.
Llàgrimes i aplaudiments entre les persones que formaven part del dispositiu després del neguit de més de vint hores d’un infant de tant curta edat perdut en el bosc durant tota la nit.
Finalment, una foto de família dels integrants del dispositiu i l’alleujament de la família, amics, professionals i la tornada a casa de gent de Sant Feliu, entre els quals s’hi trobaven pares dels companys de l’escola del petit i també una delegació municipal encapçalada pel propi alcalde.
El conseller, Jordi Jané, aprofitava l’avinentesa per felicitar als integrants del dispositiu, que des de primera hora del matí havia comandat personalment, per destacar l’efectivitat dels professionals catalans afegint que durant el passat 2015 s’havien produït 1.187 rescats al país i que s’havien produït 337 desaparicions, la gran majoria de les quals es varen resoldre positivament com ha estat el cas del petit Jordi Nievas.

El més llegit

I després