I després

S’APROVEN LES BASES PEL FESTIVAL

Compartiu aquesta història

El vicealcalde i regidor de Cultura, Pere Albó, i el director artístic del Festival de la Porta Ferrada, Albert Mallol, van presentar el passat dijous, 27 de febrer, les línies mestres del que seran les bases del proper concurs públic per a la gestió integral del Festival de la Porta Ferrada, que tal i com es va fer el 2013 s’externalitzarà a una empresa privada per un període de 4 anys amb possibilitats de 2 de pròrroga i s’espera que el mes d’abril ja es conegui la oferta guanyadora del concurs.
L’Ajuntament, a banda d’aportar el background professional dels últims anys, aporta també els espais, la direcció artística i part del material a més d’un màxim anual de 385.000 euros.
Els espais seran: l’esplanada del Port (1200 localitats), Teatre Auditori Municipal (386), l’església del Monestir (400) i l’esplanada annexa al camp de futbol de Vilartagues.
L’adjudicatari ha de: programar, administrar, gestionar i produir integralment spectacles i concerts 4 anys que cada mes de març ha d’avançar a l’Ajuntament i per participar-hi han d’acreditar la seva solvència econòmica, tècnica i professional.
Tenen un termini de 20 dies naturals des de la publicació al BOP/DOGC, la mesa de contractació estarà formada per l’alcalde, vicealcalde, càrrecs i tècnics de caràcter administratiu.
A més del director artístic s’afegeix un comitè d’experts: tres empleats de l’Ajuntament i tres persones externes de reconegut prestigi en el món de les arts escèniques i espectacles.
Les empreses han de proposar la orientació artística que li volen donar, proposar les activitats per integrar el Festival en la vida social i turística de Sant Feliu de Guíxols, un pressupost on s’inclogui ingressos i despeses per personal, drets d’autor, producció, una proposta d’organització i producció tècnica, un pla de comunicació i difusió així com un pla de relacions públiques.
Posteriorment, en el Ple els grups opositors varen retreure que abans del Ple ja s’hagi nomenat el director artístic i una partida de 15.000 euros anuals que el PP va considerar com a càrrec de confiança, ICV va dir que en fer-ho per quatre anys quan hi haurien unes municipals era imposar-ho al proper govern, ERC s’hi va mostrar favorable tot i que va retreure que es fes abans la roda de premsa que l’aprovació al Ple i TSF va dir que volia veure els informes negatius que tècnics de la casa varen realitzar quan a la compatibilitat del director artístic que, al temps, dirigeix l’Escola de Música.
Tots varen assenyalar que no estaven en contra del fons sinó de les formes i la urgència que temes d’aquesta transcendència solen portar-se al Ple que no donen marge per estudiar-los a fons poder fer aportacions.
Finalment, des del govern, es va dir que el director artístic, en qualsevol cas, es pot canviar amb un simple decret i que, en les qüestions dels informes, el del secretari de la corporació esvaïa qualsevol dubte sobre la legalitat d’aquesta compatibilitat.

FALDILLA FPF

El més llegit

I després