I després

Sant Feliu de Guíxols serà una de les poblacions on es limitarà el preu del lloguer

En les properes setmanes conclouran els treballs conjunts entre la Generalitat i el Ministeri perquè el govern estatal publiqui la memòria de declaració de zones tenses i aprovi els índexs que s’hi hauran d’aplicar

Compartiu aquesta història

El Ministeri d’Habitatge ha anunciat que es compromet a publicar l’índex de referència per a zones tenses després de mesos de retard. Sant Feliu de Guíxols és un dels 140 municipis de Catalunya que la Generalitat ha declarat zona de mercat residencial tensionat.

D’aquesta manera el límit al preu dels lloguers entrarà en vigor a Catalunya al mes de febrer. Aquesta publicació permetrà que, de manera immediata, el Govern català hi apliqui les mesures de contenció de rendes que preveu la Llei estatal pel dret a l’habitatge.

Així, el Govern ha aconseguit que el Ministeri es comprometi a publicar en les pròximes setmanes la declaració dels 140 municipis catalans que la Generalitat ha declarat com a zones de mercat residencial tensionat.

Aquest és el requisit previ imprescindible per poder-se acollir a la Llei estatal pel dret a l’habitatge (12/2023) i aplicar els diversos mecanismes per contenir la pujada dels preus de les rendes que paguen els inquilins.

Així ho explica el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs.

Tal i com explica Saballs, “des de l’Àrea d’Habitatge de l’Ajuntament es preveuen fer unes sessions informatives per tal de conèixer l’abast d’aquesta nova regulació, i que es puguin resoldre els dubtes que tinguin els inquilins i llogaters”.

Núria Solé, responsable tècnica de l’Oficina d’Habitatge de Sant Feliu, ens explica “que a més, facilitaran un punt d’atenció amb cita prèvia destinat a aquesta qüestió”.

La Llei estatal pel dret a l’habitatge preveu que, un cop comunicat, el Ministeri ha de publicar una resolució que reculli aquesta relació, que té una vigència de tres anys, per tal que es puguin aplicar les mesures de contenció de les rendes que preveu la normativa.

Concretament, en les àrees declarades tenses, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicada la clàusula d’actualització anual d’aquell contracte. I, a més, quan es tracti d’un gran tenidor, propietari d’almenys cinc pisos urbans, el lloguer no podrà ser superior a l’índex de referència del preu de lloguer.

Les persones interessades en tenir més informació es poden posar en contacte amb l’Oficina Local d’Habitatge de Sant Feliu a través del telèfon 972 82 25 99 o enviant un correu electrònic a habitatge@guixols.cat. També es poden dirigir a l’oficina situada al carrer de la Rutlla número 20.

El més llegit

I després