I després

Sant Feliu de Guíxols posa en marxa una prova pilot de cotxe compartit entre la ciutadania a partir del dijous 23

Compartiu aquesta història

Sant Feliu de Guíxols ha posat en marxa una prova pilot de cotxe compartit entre la ciutadania. A partir d’aquest dijous 23 de juny començarà a funcionar i estarà a disposició dels usuaris des de les 15h fins a la mitjanit. Durant l’estona que no estigui funcionant, el cotxe estarà al punt de càrrega elèctric permanent que hi ha a l’aparcament de la Casa Palet. Per a fer-lo servir, l’usuari s’ha de descarregar una aplicació mòbil i des d’allà podrà reservar l’hora que més l’interessa. Les tarifes d’aquest servei van en funció de la quantitat d’hores que reservi cada persona. Quan l’usuari s’acosta al punt de càrrega, el cotxe detecta que té l’hora reservada i automàticament obre les portes.

El regidor d’Urbanisme de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, explica que el Carsharing ha de servir per complementar les diferents accions que s’estan fent des de l’àrea d’Urbanisme per “fomentar la mobilitat sostenible”. Des de l’Ajuntament destaquen que es tracta d’una iniciativa que ja s’està duent a terme a moltes ciutats i que esperen que tingui continuïtat.

Saballs ha explicat que aquest servei està pensat per a ciutadans que puntualment necessiten fer un desplaçament i no tenen vehicle propi o el tenen avariat. A més, el regidor veu en el Carsharing una fórmula per resoldre “les mancances” derivades del transport públic. “Alguns ciutadans ens han fet arribar la falta de connexions de la Vall d’Aro”, remarca Saballs.

El servei de cotxe compartit inclou dins del preu l’aparcament i el quilometratge. El preu d’un dia sencer permet fer fins a 200 quilòmetres i cadascun que es faci extra costa 0,14 euros. Si es retorna el cotxa abans del previst, el servei abonarà el 20% de cada minut que no s’hagi consumit. Per poder-se registrar a l’aplicació cal tenir més de 22 anys i, si s’és menor de 25, cal demostrar almenys dos anys d’antiguitat del permís.

El servei està a disposició dels usuaris a partir de les 15h fins a les 00h. Abans el vehicle està a disposició de l’Ajuntament. Teniu accés a la descàrrega de l’app i donar-vos d’alta al servei fent clic aquí.

El més llegit

I després