I després

SANT FELIU CIUTAT DE CONGRESSOS

Compartiu aquesta història

Sant Feliu posa en marxa una infraestructura bàsica per convertir-se en ciutat de congressos. Es tracta de la Sala Abat Panyellas, antiga biblioteca dels monjos benedictins, situada a la quarta planta del Monestir que s’ha equipat per acollir aquest tipus de trobades de mitjà i petit format amb la possibilitat d’oferir el teatre-auditori per formats més grans.
I una de les primeres ha estat la XIII Trobada de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica que s’ha celebrat durant el cap de setmana amb l’assistència de 80 persones.
Les jornades es varen estructurar en sessions temàtiques que han tractat sobre història, ciència, tècnica, vies de professionalització o museus i patrimoni científic.
En aquesta ocasió els organitzadors han introduït un seguit de novetats al format tradicional, en concret s’han organitzat unes sessions de vídeo i pòsters, amb premi per a la millor proposta, i dues rutes científiques: la visita al Monestir i exposició del projecte “Curar-se en salut” i una visita a la Casa Patxot, la biblioteca del Casino de la Constància i la Caseta de Salvament de Nàufrags.
El Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural hi va participar amb la coordinació de la sessió sobre “Rafael Patxot com a pretext: els mecenatges científics” i la ponència “Els museus com a eina de difusió del folklore mèdic. L’exemple de Curar-se en salut”.
El sopar es va celebrar a l’hort del rector, on El Ginjoler va oferir un càtering i el cantautor Sè va amenitzar l’acte amb les seves cançons de taverna.
A la foto de Jordi Gallego, d’esquerra a dreta: Alfons Zarzoso, vicepresident de la SCHCT; Emma Sallent, presidenta de la SCHCT; i Pau Casals, regidor de l’Àrea d’Història, coneixement i difusió de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

El més llegit

I després