I després

Sant Feliu caminarà pels drets de les persones grans aquest divendres

La trobada serà a les 9 del matí a la Plaça Salvador Espriu, on es llegirà el manifest de la jornada, i la sortida està prevista a les 9.30

Compartiu aquesta història

Un any més, dins la commemoració del Dia Mundial per la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, l’Ajuntament de Sant Feliu organitza una caminada per aquest divendres 14 de juny.

El punt de trobada serà a la Plaça Salvador Espriu a les 9 del matí, on es farà la lectura del manifest institucional. A partir de les 9.30 hores es sortirà des de la mateixa plaça i es farà un recorregut caminant, d’uns 3 quilòmetres, fins la Plaça Miquel Murlà. Des de l’organització es recomana als assistents que vesteixin una samarreta blanca.

Aquesta campanya està impulsada des del Consell Comarcal del Baix Empordà i el Dipsalut, a més d’altres entitats. Segons explica el Consell de la Gent Gran de Catalunya, “el maltractament a les persones grans és un problema social generalitzat que pot afectar una persona independentment de la seva classe social o del seu entorn de residència i que afecta majoritàriament la població femenina”.

Amb aquesta caminada es pretén crear consciència pública sobre aquest tipus de violència, a més de promoure la investigació i la formació sobre la causa. En el manifest que es llegirà aquest divendres, s’aposta i es defensa que “cal educar la societat perquè detecti els signes de maltractament i promoure polítiques i pràctiques que garanteixin la protecció i el respecte dels drets de les persones en totes les etapes de la vida”, destaca el Consell.

El més llegit

I després