I després

Sant Feliu aprova un pressupost municipal de 33.8 M€ per l’any que ve

Compartiu aquesta història

► Escolteu el Ple Municipal íntegre:

 

L’Ajuntament guixolenc va aprovar anit el pressupost municipal pel 2023 que ascendeix a 33.8 M€, uns 800.000€ més que el d’aquest any.

El regidor d’hisenda i portaveu del PSC, Josep Melcior Muñoz, va explicar que la proposta del govern és sensata i rigorosa. Destaca que la despesa està molt ajustada a la previsió d’ingressos, per la qual cosa no hi ha previsió de noves inversions. El regidor recorda les diferents actuacions i inverions que s’han desenvolupat en els darrers mesos a la ciutat i que, aquest pròxim any, hi haurà eleccions municipals.

Muñoz explica que les despeses previstes garanteixen el bon funcionament de l’Ajuntament i de la ciutat pel proper exercici.

El portaveu de MES- moviment d’Esquerres, Pere Albó, considera que la proposta de pressupost exemplifica la manca d’idees del govern municipal. Albó creu que l’Ajuntament no té capacitat d’inversió perquè el govern ha incrementat la despesa davant els propers comicis electorals.

Per la seva banda, Jordi Lloveras, de Guíxols des del Carrer- En Comú Podem, titlla el pressupost presentat pel govern municipal de poc agosarat en matèries com medi ambient o participació ciutadana.
Lloveras hi troba a faltar un pla de mobilitat ciutadana o un pla de transició energètica que aposti per les energies renovables.

D’altra banda, el portaveu de Junts per Catalunya, Toni Carrión, va denunciar manca de temps per analitzar la proposta presentada ahir. Tot i això, Carrión creu que els nous pressupostos denoten improvisació i falta de transparència.

La formació ha criticat el projecte de Museu Thyssen, pel seu elevat cost,i la manca d’inversió en enllumenat públic o per la reforma del Surís.

Pe republicà Jordi Cambronero el nou pressupost evidencia la manca de prioritats del govern municipal. Esquerra demana més polítiques en matèria d’habitatge, gent gran o participació ciutadana.

El govern va voler contradir les crítiques de l’oposició detallant les apostes en habitatge, gent gran, medi ambient i recordant que el pressupost està pensat per a tot l’any vinent i no només pels mesos previs a les eleccions del maig.

El portaveu de Tots per Sant Feliu i alhora del govern municipal, Josep Saballs, va criticar el que creu joc polític de portar la contrària a les propostes del govern. El primer tinent d’alcalde va recalcar que els nous pressupostos busquen continuar treballant per aconseguir una ciutat excel·lent.

El pressupost municipal es va aprovar finalment amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots contraris de tota l’oposició.

El més llegit

I després