Ricard Herrero Suñer, alcalde socialista de Santa Cristina d’Aro des del 2001 i el 2011, va morir ahir als 57 anys després d’una llarga malaltia informa El Punt Avui. Herrero, que va néixer a Barcelona el 10 de febrer de 1957, era metge de professió i va arribar a Santa Cristina d’Aro l’any 1986, quan el poble es va segregar del partit mèdic de Castell-Platja d’Aro. L’any 2001 va ocupar per primer cop de l’alcaldia del segon municipi més extens del Baix Empordà per mitjà d’una moció de censura del PSC amb ERC. Al cap de dos anys, va guanyar les eleccions municipals amb majoria absoluta i va accedir a la presidència del Consell Comarcal del Baix Empordà. Als comicis del 2007 va perdre la majoria absoluta, però es va mantenir al govern mitjançant un nou pacte amb ERC. El 2011 va perdre les eleccions i va passar a ser el cap de l’oposició de l’Ajuntament de Santa Cristina, càrrec que va desenvolupar fins fa uns sis mesos quan, arran de l’agreujament de la malaltia, es va apartar de la vida política activa. Estava casat amb Carmen Carretero, exdiputada del PSC-Ciutadans pel Canvi al Parlament de Catalunya.
La cerimònia de comiat se celebrarà demà a les 12 del migdia, al tanatori de Sant Feliu de Guíxols.
El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, va lamentar ahir el traspàs d’Herrero. “És una pèrdua important i no només per a la família socialista”, va manifestar el líder socialista en conèixer la notícia que va reconèixer que l’havia sorprès. “No esperava que el desenllaç fos tant ràpid”, va indicar Fernández. El primer secretari del PSC va valorar la feina duta a terme per Herrero en benefici de Santa Cristina d’Aro i del Baix Empordà.
Va qualificar l’exalcalde socialista de persona “dinàmica, amb les idees clares i el cap ben moblat”. L’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Josep Llensa, de CiU, va destacar que Herrero havia estat “al servei del poble”.